Labneh
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriVeti avea nevoie de tifon, strecuratoare si castron. Se pune tifonul peste strecuratoare, iar aceasta va sta deasupra unui castron. Se amesteca iaurtul cu sare şi se toarna in strecuratoarea...Citeste continuarea
Lasagna cu carne si legume
Postat de: Clarisa in LasagnaLuam vanata pe care o curatam partial de coaja, adica o fasie da una nu, o taiem feli de circa 1 cm si le presaram cu sare pentru asi lasa zeama amara. Punem intr-o craticioara putin ulei si...Citeste continuarea
Lasagne cu ciuperci
Postat de: Corina33 in LasagnaSe curata ceapa si ardeiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei impreuna cu ciupercile feliate pana scade zeama lasata de ele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se prepara sosul...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: divainbucatarie in LasagnaPreparare sos Bechamel: Incalzim untul într-o cratita si adaugam faina amestecand continuu. Turnam lapte rece si lasam sa mai fiarba putin (cam 6 minute) la foc mic, amestecand din...Citeste continuarea
Legume cu telemea la cuptor
Postat de: Ramonica in Mancaruri de legumeMorcovii se taie rondele, ardeiul se taie bucati si telemeaua in felii subtiri. Se aseaza legumele intr-o tava unsa, deasupra se pun feliile de telemea, se stropeste cu ulei de masline si se...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: Cristina_Vivi in DulciuriSe bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de...Citeste continuarea
Lasagna cu carne si ciuperci
Postat de: mihaelar63 in Lasagnaceapa , ardeiul , usturoiul , se curata , se spala , se taie cuburi marunte si se calesc in ulei .Se adauga carnea ,ciupercile scurse de apa , bulion , sare , piper , boia , foi de dafin , busuioc...Citeste continuarea
Lapin a la Cocotte
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri cu carneSe prajeste baconul intr-o cratita pana cand se topeste grasimea si apoi se indeparteaza, pastrand in cratita grasimea.In acea grasime se calesc ceapa si usturoiul.Se adauga bucatelele de...Citeste continuarea
Limba cu masline
Postat de: Brindusa in VitaMai intai se pregateste limba: se spala si se pune in apa rece, sa fiarba cu dafinul, piperul si legumele. O limba de 1 kg fierbe in 3-4 ore. Cand e fiarta se scoate din zeama (care se strecoara...Citeste continuarea
Lapte de pasare cu glazura de...
Postat de: Corina33 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga faina si cateva linguri de lapte rece. Se pune...Citeste continuarea
Lipie cu galbiori
Postat de: miha in PizzaLipia: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si...Citeste continuarea
Lasagna cu vinete si dovlecei
Postat de: lili2010 in LasagnaAm inceput prin a prepara legumele:am taiat felii pe lungime vanata si dovlecelul si le-am pus putin in tigaie cu ulei sa se caleasca. Le-am scos apoi pe hartie absorbanta si m-am ocupat de...Citeste continuarea
Limonada-caramel
Postat de: adasev12 in Cocktailse ia apa rece de la frigider si se amesteca cu sucul de la o lamaie bine stoarsa, o lg de miere si una de zahar. se caramelizeaza alte doua lg de zahar si se stinge cu doua-trei lg de...Citeste continuarea
Langosi cu branza
Postat de: lacrimioara in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii. Dupa ce au fiert se zdrobesc ca pt pireu se lasa putin sa se raceasca dupa care adaugam faina. Dizolvam drojdia in apa calduta si turnam peste faina si cartofi si framantam cu...Citeste continuarea
Lapte zburat à la rose
Postat de: yafa in DulciuriBatem albusurile cu praful de sare mai intai si cu jumatate din cantitatea de albusuri in zahar tos, cand s-a intarit continuam si adaugam cealalata jumatate in zahar pudra, pana se...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: lira in DulciuriLaptele se pune intr-o oala la fiert. Albusurile se bat spuma tare. Cand laptele a fiert, se adauga albusurile batute cu o lingura de supa si se lasa putin sa fiarba, intorcandu-le de pe o...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: postavaru in Mancaruri de legumeLegumele se curata si se taie nu prea marunt Se amesteca uleiul, usturoiul pisat, ierburile aromate, putina sare si otetul balsamic Se pun legumele la marinat 2 ore. Se amesteca din cand in...Citeste continuarea
Lasagnette cu sos de carne
Postat de: silvi0ara in PasteIntr-o tigaie woc se pune uleiul la incins,se taie carnea cubulete sau la robot si se pune la prajit,cat sa capete o culoare aurie,apoi se adauga legumele tocate marunt se pune o ceasca de apa si...Citeste continuarea
Lapte condensat
Postat de: miha in DulciuriIn vasul inalt de la mixerul vertical punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul. Amestecam pana se topeste zaharul si se omogenizeaza. Adaugam laptele praf si mixam pana totul devine o crema...Citeste continuarea
Lasagna cu vinete
Postat de: ela in LasagnaSe spala vinetele si se taie rondele subtiri de 1/2cm, se sareaza si se lasa cateva minute sa se scurgase si se prajesc in ulei,pe o parte si pe alta,apoi se lasa sa se scurga pe un prosop...Citeste continuarea
La multi ani, Dia! Tort cu...
Postat de: diaconta in TorturiBlat din 3 oua,cu putina ciocolata. Crema de ciocolata :Se topeste ciocolata pe bain marine. Gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Galbenusurile se freaca spuma cu jumatate din...Citeste continuarea
Lemon cake glazurat
Postat de: Corina33 in PrajituriSe lasa margarina sa se inmoaie. Se spala lamaia, se razuie coaja si se stoarce zeama. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 de...Citeste continuarea
Lasagne
Postat de: yafa in LasagnaPregatim foile de lasagne : , batem bine ouale cu apa si sarea ca pentru omleta, incorporam faina si framantam pana se ajunge la un aluat nelipicios si omogen( mai adaugam faina daca necesar)....Citeste continuarea
Limonada rapida
Postat de: nadina73 in BauturiSe amesteca apa cu zaharul pana se dizolva bine, apoi se pune sucul de lamaie stors si sarea de lamaie,coaja rasa de la 2 lamai si 2 crengute de busuioc, am pus eu. Se amesteca bine toate...Citeste continuarea
Lucicos cu coaste de porc (supa de...
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe taie costitele si se pun la fiert cu foile de dafin si ceapa intreaga sau taiat in doua. Se curata morcovii si se taie rondele, se pun si ei in apa peste costite si cateva frunze de cimbru...Citeste continuarea
Limonada cu pepene rosu
Postat de: nadina73 in BauturiSe pune apa cu zaharul pe plita pana se topeste zaharul,apoi se lasa la racit Lamaile se storc foarte bine, initial m zis ca pun 2 dar in final am pus 3,e mai aromat Miezul de pepene rosu...Citeste continuarea
Lemon-lime sorbet
Postat de: dentistutza in CocktailApa cu zaharul si un pic de razatura de lime se pun la fiert pe foc iute cam 5 minute. Se lasa sa se raceasaca complet. Lamaile si limetele se storc bine.Eu am pus si pulpa rezultata. Se...Citeste continuarea
La Tour Eiffel Cake
Postat de: laylalala in TorturiPentru blaturi incinge cuptorul la 180° Pentru blatul maro amesteca faina cu cacaoa, praful de copt, scortisoara si sarea.Intr-un alt vas bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc...Citeste continuarea
Limba cu masline
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneLimbile se tin in apa rece inainte de a se incepe prepararea, apoi punem la fiert in apa fierbinte cu sare. Cand s-au fiert se inlatura pielita, si se curata apoi...Citeste continuarea
Limonada
Postat de: rivka in CocktailSe stoarce lamaia si sucul se toarna intr-o carafa. Se adauga 2 lingurite de zahar brun si cu o spatula se amesteca bine. Se adauga apa rece se amesteca bine, se decoreaza cu o felie de...Citeste continuarea
Langosi cu smantana si cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe framanta aluatul din faina ,zahar,ulei,sare,oua si apa calduta amestecata cu drojdia.Se pun toate in masina de paine si se lasa la programul de framantare si dospit. Cand aluatul...Citeste continuarea
Lasagna cu carne tocata
Postat de: adasev12 in Lasagna1.Ceapa si ardeiul se taie marunt, se pun intr-o tigaie si se prajesc pana se inmoaie, dar nu se tin prea mult. 2. se adauga si carnea , apoi se codimenteaza si se lasa 10 min sa se...Citeste continuarea
Lipie de orez spaniola
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste intr-un vas mare, intr-o lingura de ulei fierbinte, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul curatat si pisat. Se da in clocot supa de carne....Citeste continuarea
Legume de vara in sos dulce acrisor
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postDaca nu aveti sos cumparat de la magazinul chinezesc il puteti prepara foarte simplu dintr-un suc de rosii mai consistent, amestecat in proportii de 1/2 suc rosii,1/4 miere diluata...Citeste continuarea
Lasagna cu pui si ciuperci
Postat de: nadina73 in PasteSe pune apa cu sare si ulei sa fiarba apoi se pun foile de lasagna se fierb conform instructiunilor de pe cutie,eu insa nu le-am fiert toate odata sa nu se lipeasca intre ele si sa nu se rupa....Citeste continuarea
Limonada cu menta si lamaie.
Postat de: LALY in BauturiSe spala menta si lamaile.Menta se toaca marunt.Intr-o carafa sau in ce are fiecare, se pune zaharul in functie de gustul fiecaruia si se completeaza cu apa. Mestecam bine pana se topeste...Citeste continuarea
Lapte de cocos
Postat de: lira in Vegan / Raw veganDupa ce spargem cocosul, colectam lichidul din interior intr-un recipient si scoatem miezul. Partea lemnoasa de pe fiecare bucata de miez se curata cu un cutit. Cocosul se spala, se taie in...Citeste continuarea
Lamai umplute cu crema de peste
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pune tonul la scurs de ulei Ceapa se toaca marunt si fin Ouale se fierb sa fie tari, dupa ce s-au racit se toaca marunt sau se dau prin razatoare Se amesteca bine si se face...Citeste continuarea
Limonada
Postat de: pusikmea in BauturiIntr-o halba de 500 de ml, punem cuburi de gheata, cele 3 linguri de miere, apoi stoarcem lamaia, punem sucul de lamaie, apoi apa. Amestecam cu un pai. Foarte racoritoare si sanatoasa....Citeste continuarea
Legume gratinate
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriFasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare si se oparaste 5-6 min.Se scoate cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs.Separat dovlecelul...Citeste continuarea
Linte rosie cu carnita
Postat de: mihaelar63 in Porclintea se spala din mai multe ape si se lasa la infoiat 2-3 ore in apa calduta. legumele se curata si se spala carnea se taie cuburi , morcovul rondele , ceapa si telina cubulete si...Citeste continuarea
Lime & cheese pudding
Postat de: Oana in DulciuriSe mixeaza untul moale cu zaharul adaugat in ploaie si coaja de lamaie. Se adauga apoi treptat cate un galbenus de ou si se mixeaza. Se incorporeaza apoi cate o lingura de branza si una de faina...Citeste continuarea
Lapte condensat
Postat de: ana in DulciuriIngredientele le punem la foc mic ,de la primul clocot dam focul mai mare si lasam sa fiarba amestecand continu 10 minute. Dupa racire eu l-am blenduit putin ca sa capete o consistenta pufoasa....Citeste continuarea
Lasagne de casa cu ricotta
Postat de: ana in LasagnaNe ocupam de foi :Pentru a obtine textura fina ca a celor din comert avem nevoie de un mixer purtnic (masina de paine sau robot) mixam ingredientele pana obtinem o coca ferma apoi o lasam sa se...Citeste continuarea
Lasagne cu sos Bolognese
Postat de: Sidy in LasagnaCeapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza. In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se...Citeste continuarea
Lipie margherita
Postat de: Oana in PizzaLipiile se taie pe jumatate, o lipie de persoana este suficient. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Mozzarela, cascavalul si rosiile se taie felii subtiri. Se aseaza peste lipie...Citeste continuarea
Lecio ( gustarica din ardei )
Postat de: anisoara in Mancaruri de postSe incalzeste o tigaie cu diametrul mai mic cu ulei. Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie in felii mai mari si mai late. Ceapa se curata si se taie cuburele maricele....Citeste continuarea
Linte cu cârnaţi
Postat de: articook in Mancaruri cu carneSe spala lintea, din mai multe ape. Se pune in vasul in care va fierbe si se toarna apa cat sa o acopere, se adauga si rosiile { puteti folosii rosii proaspete sau rosii intregi din conserva }...Citeste continuarea