Labneh

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 8262 vizualizari

 

Este un aperitiv foarte usor din zona sarbeasca.

 

INGREDIENTE

  • 750g iaurt tare
  • 1 lingură de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Labneh:

Veti avea nevoie de tifon, strecuratoare si castron.

Se pune tifonul peste strecuratoare, iar aceasta va sta deasupra unui castron. Se amesteca iaurtul cu sare şi se toarna in strecuratoarea pregătita. Se pune în frigider timp de două zile. După două zile lichidul din castron se arunca, iar iaurtul se modeleaza sub forma de bilute de ce dimensiune se doreste.

Trebuie sa ne umezim mainile cu apa la fiecare biluta pe care o facem.Aceste bile de iaurt se mai pun in frigider pentru o ora si apoi le tapetam cu orice ne vine in minte (pasta de ardei iute, menta tocata, rozmarin tocat, alte verdeturi tocate, susan, mac), sau le marinam in ulei de masline cu usturoi. Bilutele se pot intinde pe paine ca o branza cremoasa si aromata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Labneh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua rusesti cu caviar