Limonada cu aroma de trandafiri
Postat de: Oana in CocktailPetalele de trandafir se spala in apa rece, apoi se pun intr-un borcan incapator impreuna cu 4 l apa. Daca trandafirii sunt rosii limonada va capata o tenta roze. Lamaile se spala cu apa...Citeste continuarea
Laşte cu cartofi şi boia
Postat de: articook in PasteSe curata cartofii si se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, scurgeti-i de apa si lasati-i in strecura pentru a se usca. Puneti la fiert apa pentru paste,...Citeste continuarea
Limonada cu capsuni
Postat de: miha in BauturiLamaia curatata de coaja ( se poate folosi si coaja daca va place), capsunile si zaharul se pun in blender si se mixeaza pana se obtine un piure fin. Se adauga apa, apoi se strecoara, pentru a...Citeste continuarea
Lasagne din porumb cu varza
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe taie varza foarte marunt sau se toaca bine apoi se pune la calit in putin ulei cu sare si se lasa la calit,iar cand varza e calita se pune pasta de tomate si piperul Lasagnele de...Citeste continuarea
Legume sotate
Postat de: medioto59 in Mancaruri de postIntr-un vas cu apa , sare si putin ulei punem la fiert legumele.Separat se pune la incins uleiul si calim ceapa tocata marunt.Adaugam legumele scurse bine de apa si lasam la foc mic sa scada...Citeste continuarea
Legume cu coasta de porc la cuptor
Postat de: pusikmea in PorcSpalam legumele si carnea. Legumele le taiem dupa preferinte, eu am taiat cartofii, dovlecelul, morcovul, rosia rondele, ceapa putin mai mare, iar carnea bucati potrivite. Am uns o tava cu...Citeste continuarea
Lasagna cu vanata si carne de vita
Postat de: anisoara in LasagnaSe prajeste carnea tocata cu pasta de rosii timp de 12-14 minute.Se condimenteaza. Vanata se taie in felii si se prajeste in putin ulei. Se lasa pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei....Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: madi_marin in DulciuriLaptele se pune la incalzit cu 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie. Se aduce la punctul de fierbere apoi se inchide focul. Albusurile se bat spuma ca pentru bezea cu celelalte 3...Citeste continuarea
Legume cu sos de soia si orez
Postat de: jolygina in Mancaruri de postLegumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline. Cand au inceput sa se inmoaie, se pune sosul de soia si se lasa sa fiarba in sos pana...Citeste continuarea
Lasagna cu piept de pui si ciuperci
Postat de: ela in LasagnaSe spala si se taie pieptul de pui dezosat bucatele mici si se caleste in putin ulei de masline.Cand s-a rumenit putin se pune boia,apoi cimbrul si se adauga apa cat sa acopere tot,se sareaza si...Citeste continuarea
Lapte de pasăre
Postat de: gaby_d in DulciuriLaptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron....Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca vaniliile cu laptele si se pune la fiert Galbenusurile se separa de albusuri Albusurile se bat spuma,apoi cu 1 lingura se ia din albusurile batute si se pun in laptele ...Citeste continuarea
Lasagna cu vinete
Postat de: laylalala in LasagnaSe pregateste sosul béchamel.Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga morcovul, ceapa, frunza de dafin, bobul de cuisoare, patrunjelul si boabele de piper si se dau intr-un clocot.Se ia...Citeste continuarea
Lasagna cu legume, pasta de rosii...
Postat de: laylalala in LasagnaPentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana se vor inmuia, amestecandu-le din cand in cand, 20-30 minute.Asezoneaza-le dupa gust si pune-le...Citeste continuarea
Legume dungate
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja, se feliaza, apoi se lasa 20 minute intr-un vas, presarati cu sare. Ciupercile se curata si se taie felii, apoi se sareaza. Se coc pe ambele parti, pe grilul...Citeste continuarea
Limonada
Postat de: pana_luminita in BauturiStorc zeama de la o lamaie , adaug 5 ling de miere si 1.5 ml apa , tai bucatele din lime pentru aspect si frunze de menta Citeste continuarea
Lasagne alla bolognese
Postat de: micki in LasagnaMai intai pregatin ragu-ul.Curatam legumele si le taiem bucatele sau le bagam la robot(asa vor iesi mai fine).Incalzim cateva linguri de ulei intr-o oala,adaugam legumele si lasam putin...Citeste continuarea
Luscos
Postat de: Ubulika in SupeSe fierbe carnea,se spumeaza.Dupa 30-35 minute se pune varza taiata bucatele,mararul si cimbrul. Se lasa la fiert pana e fiarta si varza.Facem un rantas din faina ,ulei si bulion,se pune...Citeste continuarea
Legume cu carne
Postat de: lacri in Mancaruri cu carneSe spala toate legumele si carnea.Dupa, se taie ceapa in doua si se taie solzi, separat taiem ardeii pe lung subtire la fel facem si cu pieptul de pui se taie fasii subtiri de preferat sa fie...Citeste continuarea
Limonada cu menta
Postat de: vero_closca in Bauturise storc lamaile, se scot samburii, se amesteca 12 lingurite de zahar cu sucul de lamaie pana se dizolva zaharul .menta se freaca cu o lingurita de zahar si se pune peste sucul de lamaie....Citeste continuarea
Lapti de crap prajiti
Postat de: medioto59 in PesteLaptii se spala si se tin in apa rece circa 1-2 ore, schimband de cateva ori apa.Apoi se pun intr-un vas cu apa in care am adaugat putina sare si se lasa sa dea in cateva clocote.Se scot, se...Citeste continuarea
Legume umplute la cuptor
Postat de: vero_closca in PuiPieptul de pui se spala si se trece prin masina de tocat.ceapa se pune la calit in ulei si cand devine sticloasa se adauga rosiile date pe razatoare si orezul.se calesc putin si se dau la o parte...Citeste continuarea
Lipie arabeasca
Postat de: Anastasia in Piine1. Se incinge cuptorul la 260 de grade 2. Se amesteca faina cu apa, drojdia, uleiul,sarea si zaharul si se framanta o coca care se lasa la crescut cam in 45 de minute 3. Se formeaza...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPentru a avea un aspect mai placut cartofii si morcovul i-am taiat cu cutitul modulat , un gest simplu dar care da un plus de aspect oricarui platou facut in acest fel. Intr-un vas...Citeste continuarea
Legume sote cu copane de curcan.
Postat de: dicarmencitta1957 in CurcanLegumele se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb.Apoi se scurge zeama iar legumele se inabusa cu putin ulei de masline, se potrivesc de sare si piper dupa gust .Legumele se...Citeste continuarea
Legume la tigaie cu sunculita de pui
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSe pune cubuletul de unt intr-o tigaie de teflon, se lasa pana se topeste si adaugam legumele congelate peste care vom pune un capac si le vom lasa asa pana se vor inmuia. Intre timp taiem...Citeste continuarea
Legume la tigaie
Postat de: vero_closca in Mancaruri de postIncingi uleiul si pui intai cartofii sa se caleasca. Adaugi ardeiul,ciupercile, apoi ceapa si usturoiul. Calesti usor legumele,cat sa se inmoaie putin,presari cu sare ,piper si cimbru si...Citeste continuarea
Lasagna cu suc de rosii
Postat de: Ina in LasagnaPunem intr-o tigaie uleiul sa se incinga, adaugam ceapa taiata rondele, sunculita taraneasca taiata felii subtiri. Se lasa sa se inabuse bine, se adauga si ciupercile si se lasa sa se caleasca...Citeste continuarea
Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe incalzeste putin untul /margarinacu laptele. Se lasa sa se topeasca si apoi racim putin. Facem un amestec din nuca coapta si pisata cu faina, zaharul brun, scortisoara, ghimbirul.Adaugam...Citeste continuarea
Legume preparate la aburi
Postat de: Irina in Mancaruri de postPotrivite ca garnitura la orice friptura sau consumate ca atare, cu un simplu dressing, va pot garanta ca sunt delicioase. Am curatat morcovii si i-am taiat pe lungime, iar sparanghelului i-am...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postspalam si curatam legumele si le punem la fiert,fara rosie insa nu trebuie sa fiarba de tot, ci doar cat sa intre furculita in ele. dupa ce au fiert, taiem cartofii si morcovii rondele,...Citeste continuarea
Legume cu piept de pui la cuptor
Postat de: pusikmea in Mancare copiispalam pieptul de pui si-l punem la fiert. separat curatam legumele si lepunem si pe ele la fiert,fara rosie insa nu trebuie sa fiarba de tot, ci doar cat sa intre furculita in ele. dupa ce...Citeste continuarea
Legume inabusite
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postse spala bine legumele si se taie dupa preferinte. intr-o tigaie se pune putin ulei, peste care aduagam parzul, lama sa se caleasca putin si punem si celelate legume, peste care punem apa cat...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: luminita20_2006 in LasagnaIntr-o tigaie se pune ulei de masline se adauga carnea si ceapa tocata marunt se lasa sa se prajeasca 2min, apoi se adauga 100 ml vin si o lingura de pasta de tomate si se lasa sa fiarba cu capac...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: Bunica in Mancaruri de postSe curata dovlecelul, se spala si se feliaza pe lungime.1 cm grosime. Se curata vanata se curata de coaja (1 cm. se curata, 1cm. se lasa), se taie pe lungime felii de 1 cm. grosime, se sareaza...Citeste continuarea
Lapte cu gris caramelizat
Postat de: Michelle in PrajituriLapte se amesteca cu zaharul si grisul si se pune la foc. Cand incepe sa se ingroase adaugam si dulceata dam focul la mic ,si punem intr-o alta oala zaharul la caramelizat. Cand zaharul e...Citeste continuarea
Lactoneza (maioneza din lapte cu...
Postat de: nadia in Pt. carneSe curata cateii de usturoi si se pun in paharul inalt de la blendar, se adauga putina sare si laptele.Se bate cu blendarul putin sa se sfarame usturoiul, si se adauga ulei putin cate putin. La...Citeste continuarea
Legume aromate la cuptor
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas, se amesteca uleiul de masline cimbru, bioa de ardei dulce, miere, sare si piper si 50 ml sherry. Se pun legumele intr-un castron si se toarna...Citeste continuarea
Laste cu varza verde calita - post
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postpastele se fierb in apa cu sare 8 minute . se scurg apoi de apa . varza taiata fideluta se caleste usor in ulei . se adauga condimentele in functie de gust. se amestega varza calita cu...Citeste continuarea
Lady's cake
Postat de: miha in TorturiBlatul alb: Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu un...Citeste continuarea
Lasagna cu piept de pui, ciuperci...
Postat de: ela in LasagnaCeapa tocata marunt si usturoil pisat se pun pe foc in putin ulei si apa,se adauga carnea taiata cubulete si se distuie 10minute apoi se adauga ciupercile taiate marunt.Se adauga vinul,sucul de...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postSe taie cartofii cubulete, ceapa rondele, la fel si morcovii, dovlecelul felii, ardeiul feliute, se unge o tava cu ulei si se pun legumele, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga o...Citeste continuarea
Limonada
Postat de: bitza in BauturiTaiem lamaile pe jumatate si le stoarecem de zeama.In fiecare pahar am pus cate o lingura de zahar,1/3 din zeama de lamaie si apa(aceeasi canitate xa si zeama de lamaie.Am decorat cu o felie de...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: madi_marin in LasagnaCarnea tocata se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita intr-un pic de ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba , adaugandu-se din cand in cand cate un pic de apa atunci cand scade. Cand...Citeste continuarea
Legume asortate umplute
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carneCuratam legumele, ceapa se decojeste dar se pastreaza o parte din codita, ardeii se curata de seminte dar pastram capacul cu codita,la rosii de asemnea scoatem capacul si curatam...Citeste continuarea
Limba cu praz si masline
Postat de: susu in PorcSe pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice condiment este pe gustul vostru pentru a-si lua gust. Dupa ce au fiert se curata de pielite ...Citeste continuarea
Lemon cake
Postat de: miha in TorturiBlat: Albusurile se bat cu un praf de sare, la viteza medie, pana se fac spuma, adaugand treptat o jumatate din cantitatea de zahar. Se mareste viteza si se bate pana se intareste spuma....Citeste continuarea
Lasagna cu spanac si branza
Postat de: ala_oancea in LasagnaSe toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul congelat si putina apa si se lasa la fiert la foc mic. Cand spanacul este facut se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Legume cu orez
Postat de: violette in Mancaruri de postSe pune ulei la incins intr-o cratita, se adauga usturoiul, ceapa taiata julien, putina boia si se lasa sa se caleasca putin. Dupa ce ceapa s-a calit se adauga mrcovul, ardeiul si dovlecelul...Citeste continuarea
Lipie pentru saorma
Postat de: cccris in PizzaDaca aveti masina de piine sau mixer special e simplu sa puneti totul la framintat. Trebuie sa obtineti o coca ca la piine, sa nu se lipeasca de peretii vasului, deci mai adaugati apa sau faina...Citeste continuarea