A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Limonada cu aroma de trandafiri

Postat de: Oana in Cocktail

Petalele de trandafir se spala in apa rece, apoi se pun intr-un borcan incapator impreuna cu 4 l apa. Daca trandafirii sunt rosii limonada va capata o tenta roze. Lamaile se spala cu apa...Citeste continuarea

Laşte cu cartofi şi boia

Postat de: articook in Paste

Se curata cartofii si se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, scurgeti-i de apa si lasati-i in strecura pentru a se usca. Puneti la fiert apa pentru paste,...Citeste continuarea

Limonada cu capsuni

Postat de: miha in Bauturi

Lamaia curatata de coaja ( se poate folosi si coaja daca va place), capsunile si zaharul se pun in blender si se mixeaza pana se obtine un piure fin. Se adauga apa, apoi se strecoara, pentru a...Citeste continuarea

Lasagne din porumb cu varza

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se taie varza foarte marunt sau se toaca bine apoi se pune la calit in putin ulei  cu sare si se lasa la calit,iar cand varza e calita se pune pasta de tomate si piperul Lasagnele de...Citeste continuarea

Legume sotate

Postat de: medioto59 in Mancaruri de post

Intr-un vas cu apa , sare si putin ulei punem la fiert legumele.Separat se pune la incins uleiul si calim ceapa tocata marunt.Adaugam legumele scurse bine de apa  si lasam la foc mic sa scada...Citeste continuarea

Legume cu coasta de porc la cuptor

Postat de: pusikmea in Porc

Spalam legumele si carnea. Legumele le taiem dupa preferinte, eu am taiat cartofii, dovlecelul, morcovul, rosia rondele, ceapa putin mai mare, iar carnea bucati potrivite. Am uns o tava cu...Citeste continuarea

Lasagna cu vanata si carne de vita

Postat de: anisoara in Lasagna

Se prajeste carnea tocata cu pasta de rosii timp de 12-14 minute.Se condimenteaza. Vanata se taie in felii si se prajeste in putin ulei. Se lasa pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei....Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Laptele se pune la incalzit cu 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie. Se aduce la punctul de fierbere apoi se inchide focul. Albusurile se bat spuma ca pentru bezea cu celelalte 3...Citeste continuarea

Legume cu sos de soia si orez

Postat de: jolygina in Mancaruri de post

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline. Cand au inceput sa se inmoaie, se pune sosul de soia si se lasa sa fiarba in sos pana...Citeste continuarea

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Postat de: ela in Lasagna

Se spala si se taie pieptul de pui dezosat bucatele mici si se caleste in putin ulei de masline.Cand s-a rumenit putin se pune boia,apoi cimbrul si se adauga apa cat sa acopere tot,se sareaza si...Citeste continuarea

Lapte de pasăre

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron....Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca vaniliile cu laptele si se pune la fiert Galbenusurile se separa de albusuri Albusurile se bat spuma,apoi cu 1 lingura se ia din albusurile batute si se pun in laptele ...Citeste continuarea

Lasagna cu vinete

Postat de: laylalala in Lasagna

Se pregateste sosul béchamel.Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga morcovul, ceapa, frunza de dafin, bobul de cuisoare, patrunjelul si boabele de piper si se dau intr-un clocot.Se ia...Citeste continuarea

Lasagna cu legume, pasta de rosii...

Postat de: laylalala in Lasagna

Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana se vor inmuia, amestecandu-le din cand in cand, 20-30 minute.Asezoneaza-le dupa gust si pune-le...Citeste continuarea

Legume dungate

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata de coaja, se feliaza, apoi se lasa 20 minute intr-un vas, presarati cu sare. Ciupercile se curata si se taie felii, apoi se sareaza. Se coc pe ambele parti, pe grilul...Citeste continuarea

Limonada

Postat de: pana_luminita in Bauturi

Storc zeama de la o lamaie , adaug 5 ling de miere si 1.5 ml apa , tai bucatele din lime pentru aspect si frunze de menta Citeste continuarea

Lasagne alla bolognese

Postat de: micki in Lasagna

Mai intai pregatin ragu-ul.Curatam legumele si le taiem bucatele sau le  bagam la robot(asa vor iesi mai fine).Incalzim cateva linguri de ulei intr-o oala,adaugam legumele si lasam putin...Citeste continuarea

Luscos

Postat de: Ubulika in Supe

Se fierbe carnea,se spumeaza.Dupa 30-35 minute se pune varza taiata bucatele,mararul si cimbrul. Se lasa la fiert pana e fiarta si varza.Facem un rantas  din faina ,ulei si bulion,se pune...Citeste continuarea

Legume cu carne

Postat de: lacri in Mancaruri cu carne

Se spala toate legumele si carnea.Dupa, se taie ceapa in doua si se taie solzi, separat taiem ardeii pe lung subtire la fel facem si cu pieptul de pui se taie fasii subtiri de preferat sa fie...Citeste continuarea

Limonada cu menta

Postat de: vero_closca in Bauturi

se storc lamaile, se scot samburii, se amesteca 12 lingurite de zahar cu sucul de lamaie pana se dizolva zaharul .menta se freaca cu o lingurita de zahar si se pune peste sucul de lamaie....Citeste continuarea

Lapti de crap prajiti

Postat de: medioto59 in Peste

Laptii se spala si se tin in apa rece circa 1-2 ore, schimband de cateva ori apa.Apoi se pun intr-un vas cu apa in care am adaugat putina sare si se lasa sa dea in cateva clocote.Se scot, se...Citeste continuarea

Legume umplute la cuptor

Postat de: vero_closca in Pui

Pieptul de pui se spala si se trece prin masina de tocat.ceapa se pune la calit in ulei si cand devine sticloasa se adauga rosiile date pe razatoare si orezul.se calesc putin si se dau la o parte...Citeste continuarea

Lipie arabeasca

Postat de: Anastasia in Piine

1. Se incinge cuptorul la 260 de grade 2. Se amesteca faina cu apa, drojdia, uleiul,sarea si zaharul si se framanta o coca care se lasa la crescut cam in 45 de minute 3.  Se formeaza...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: Sylvia in Mancaruri de post

Pentru a avea un aspect mai placut cartofii si morcovul i-am taiat cu cutitul modulat , un gest simplu dar care da un plus de aspect oricarui platou facut in acest fel.  Intr-un vas...Citeste continuarea

Legume sote cu copane de curcan.

Postat de: dicarmencitta1957 in Curcan

Legumele se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb.Apoi se scurge zeama iar legumele se inabusa cu putin ulei de masline, se potrivesc de sare si piper dupa gust .Legumele se...Citeste continuarea

Legume la tigaie cu sunculita de pui

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Se pune cubuletul de unt intr-o tigaie de teflon, se lasa pana se topeste si adaugam legumele congelate peste care vom pune un capac si le vom lasa asa pana se vor inmuia. Intre timp taiem...Citeste continuarea

Legume la tigaie

Postat de: vero_closca in Mancaruri de post

Incingi uleiul si pui intai cartofii sa se caleasca. Adaugi ardeiul,ciupercile, apoi ceapa si usturoiul. Calesti usor legumele,cat sa se inmoaie putin,presari cu sare ,piper si cimbru si...Citeste continuarea

Lasagna cu suc de rosii

Postat de: Ina in Lasagna

Punem intr-o tigaie uleiul sa se incinga, adaugam ceapa taiata rondele, sunculita taraneasca taiata felii subtiri. Se lasa sa se inabuse bine, se adauga si ciupercile si se lasa sa se caleasca...Citeste continuarea

Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se incalzeste putin untul /margarinacu laptele. Se lasa sa se topeasca si apoi racim putin. Facem un amestec din nuca coapta si pisata cu faina, zaharul brun, scortisoara, ghimbirul.Adaugam...Citeste continuarea

Legume preparate la aburi

Postat de: Irina in Mancaruri de post

Potrivite ca garnitura la orice friptura sau consumate ca atare, cu un simplu dressing, va pot garanta ca sunt delicioase. Am curatat morcovii si i-am taiat pe lungime, iar sparanghelului i-am...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

spalam si curatam legumele si le punem la fiert,fara rosie insa nu trebuie sa fiarba de tot, ci doar cat sa intre furculita in ele. dupa ce au fiert, taiem cartofii si morcovii rondele,...Citeste continuarea

Legume cu piept de pui la cuptor

Postat de: pusikmea in Mancare copii

spalam pieptul de pui si-l punem la fiert. separat curatam legumele si lepunem si pe ele la fiert,fara rosie insa nu trebuie sa fiarba de tot, ci doar cat sa intre furculita in ele. dupa ce...Citeste continuarea

Legume inabusite

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

se spala bine legumele si se taie dupa preferinte. intr-o tigaie se pune putin ulei, peste care aduagam parzul, lama sa se caleasca putin si punem si celelate legume, peste care punem apa cat...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: luminita20_2006 in Lasagna

Intr-o tigaie se pune ulei de masline se adauga carnea si ceapa tocata marunt se lasa sa se prajeasca 2min, apoi se adauga 100 ml vin si o lingura de pasta de tomate si se lasa sa fiarba cu capac...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Se curata dovlecelul, se spala si se feliaza pe lungime.1 cm grosime. Se curata vanata se curata de coaja (1 cm. se curata, 1cm. se lasa), se taie pe lungime felii de 1 cm. grosime, se sareaza...Citeste continuarea

Lapte cu gris caramelizat

Postat de: Michelle in Prajituri

Lapte se amesteca cu zaharul si grisul si se pune la foc. Cand incepe sa se ingroase adaugam si dulceata dam focul la mic ,si punem intr-o alta oala zaharul la caramelizat. Cand zaharul e...Citeste continuarea

Lactoneza (maioneza din lapte cu...

Postat de: nadia in Pt. carne

Se curata cateii de usturoi si se pun in paharul inalt de la blendar, se adauga putina sare si laptele.Se bate cu blendarul putin sa se sfarame usturoiul, si se adauga ulei putin cate putin. La...Citeste continuarea

Legume aromate la cuptor

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas, se amesteca uleiul de masline cimbru, bioa de ardei dulce, miere, sare si piper si 50 ml sherry. Se pun legumele intr-un castron si se toarna...Citeste continuarea

Laste cu varza verde calita - post

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

pastele se fierb in apa cu sare 8 minute . se scurg apoi de apa . varza taiata fideluta se caleste usor in ulei . se adauga condimentele in functie de gust. se amestega varza calita cu...Citeste continuarea

Lady's cake

Postat de: miha in Torturi

Blatul alb: Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu un...Citeste continuarea

Lasagna cu piept de pui, ciuperci...

Postat de: ela in Lasagna

Ceapa tocata marunt si usturoil pisat se pun pe foc in putin ulei si apa,se adauga carnea taiata cubulete si se distuie 10minute apoi se adauga ciupercile taiate marunt.Se adauga vinul,sucul de...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Se taie cartofii cubulete, ceapa rondele, la fel si morcovii, dovlecelul felii, ardeiul feliute, se unge o tava cu ulei si se pun legumele, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga o...Citeste continuarea

Limonada

Postat de: bitza in Bauturi

Taiem lamaile pe jumatate si le stoarecem de zeama.In fiecare pahar am pus cate o lingura de zahar,1/3 din zeama de lamaie si apa(aceeasi canitate xa si zeama de lamaie.Am decorat cu o felie de...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: madi_marin in Lasagna

Carnea tocata se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita intr-un pic de ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba , adaugandu-se din cand in cand cate un pic de apa atunci cand scade. Cand...Citeste continuarea

Legume asortate umplute

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

 Curatam  legumele, ceapa se decojeste dar se pastreaza o parte din codita, ardeii se curata de seminte dar pastram capacul cu codita,la  rosii de asemnea scoatem capacul si curatam...Citeste continuarea

Limba cu praz si masline

Postat de: susu in Porc

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice condiment este pe gustul vostru pentru a-si lua gust. Dupa ce au fiert se curata de pielite ...Citeste continuarea

Lemon cake

Postat de: miha in Torturi

Blat: Albusurile se bat cu un praf de sare, la viteza medie, pana se fac spuma, adaugand treptat o jumatate din cantitatea de zahar. Se mareste viteza si se bate pana se intareste spuma....Citeste continuarea

Lasagna cu spanac si branza

Postat de: ala_oancea in Lasagna

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul congelat si putina apa si se lasa la fiert la foc mic. Cand spanacul este facut se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Legume cu orez

Postat de: violette in Mancaruri de post

Se pune ulei la incins intr-o cratita, se adauga usturoiul, ceapa taiata julien, putina boia si se lasa sa se caleasca putin. Dupa ce ceapa s-a calit se adauga mrcovul, ardeiul si dovlecelul...Citeste continuarea

Lipie pentru saorma

Postat de: cccris in Pizza

Daca aveti masina de piine sau mixer special e simplu sa puneti totul la framintat. Trebuie sa obtineti o coca ca la piine, sa nu se lipeasca de peretii vasului, deci mai adaugati apa sau faina...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]