Lasagne alla Bolognese
Postat de: MyCookingLife in LasagnaBechamel: Se topeste untul, apoi, se ia de pe foc si se adauga faina cernuta, se mesteca bina, pana nu mai sunt cocoloase. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele caldut, treptat, mestecand...Citeste continuarea
Lipii libaneze de casa
Postat de: alinutzika in PiineIntr-un castron se amesteca apa cu faina si se lasa sa stea 15-20 de minute (ca sa se dezvolte glutenul cred). Se pun si celelalte ingrediente in vas si apoi se amesteca bine pana aluatul...Citeste continuarea
Lasagne al forno
Postat de: dedairis in LasagnaIntr-o tigaie pregatim continutul, astfel: In uleiul de masline calim ceapa tocata marunt, adaugam si usturoiul ( tot marunt taiat). Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga carnea tocata....Citeste continuarea
Legume umplute
Postat de: catalina79 in Mancaruri cu carneLegumele dupa ce sunt spalate f bine se scobesc pt a fi umplute(ardeii se curata de seminte,rosiile si dovleceii se scobesc cu o ligurita pt a scoate miezul si pentru a putea fi umplute).Daca...Citeste continuarea
Lasagna cu carne si foi proaspete
Postat de: miha in LasagnaFoi: Punem faina intr-un castron si in mijloc facem o gropita in care vom pune oul. Adaugam si un varf de cutit cu sare si incepem sa framantam energic, incepand din mijloc, apoi aducand...Citeste continuarea
Lamai conservate (preserved lemons)
Postat de: mentasirozmarin in ConserveLamaile se spala bine dupa care se sterg cu un prosop si se taie in cruce insa nu pana la capat, doar pe trei sferturi din lungime. Desfacem usor lamaia si punem in fiecare lamaie cate o lingurita...Citeste continuarea
Lasagna italiana
Postat de: brunetica in LasagnaUngem peretii unei tavi cu sos besciamella si adaugam cele 3 lingurite de ulei ( pentru a aroma lasagne si a imnuia mai bine foile ) , punem o foaie de lasagne si adaugam peste foaie sos ragu...Citeste continuarea
Lasagna zdreanta
Postat de: mitinita in LasagnaSe feliaza ciupercile,se taie ceapa si usturoiul.Se calesc in putin ulei ceapa si usturoiul. Se adauga ciupercile,apoi sarea,piperul si busuiocul . Se ia tigaia de pe foc. Se aseaza foile de...Citeste continuarea
Lapte condensat
Postat de: MIUTA in DulciuriAm pus intr-un bol zaharul,mierea si untul.Am folosit mixerul. Am mixat cateva secunde dupa care am pus apa fierbinte si am mixat cateva minute pana ce s-a topit untul si zaharul. Dupa ce...Citeste continuarea
Lapte cu gris si dulceata de visine
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriLaptele il punem la fiert impreuna cu zaharul si cu cel vanilat,intr-un ceaunel(sau alta cratita daca nu aveti ceaunel). Cand laptele incepe sa dea in clocot,dam focul aragazului mai mic si...Citeste continuarea
Lazy Cake
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriBlatul e doar un simplu blat de pandispan, reteta clasica. Adica bateti spuma albusurile. separat mixati piana va sar fulgii, 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar. incorporati apoi faina si la urma...Citeste continuarea
La 7 ani!
Postat de: gaby_d in Torturi"La 35 ani!"- era denumirea tortului aniversar preparat de Laura Adamache. Mi-a placut atat de mult titlul simplu incat l-am pastrat..schimband doar cifra :)) Al ei arata...Citeste continuarea
LASAGNA CU SOS BECHAMEL
Postat de: ela in LasagnaCuratam ceapa,ardeiul,patrunjelul si morcovul,le maruntim in robotul de bucatarie apoi le punem la calit in putin ulei cateva minute.Adaugam carnea tocata si mai calim putin,amestecand...Citeste continuarea
Legume umplute
Postat de: lia in Mancaruri de legumePunem orezul la fiert in trei cani de apa. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa si ardeiul. Ciupercile le spalam si le taiem cubulete. Dovleceii ii curatam de coaja, ii sectionam pe lungime si cu...Citeste continuarea
Langosi unguresti
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe face o maia din drojdie,zahar putin lapte si faina.Se lasa la crescut 15 minute. Se pune restul de faina,ouale,sare,cele 4 linguri de smantana si se incepe framantatul adaugan treptat lapte...Citeste continuarea
Lavashak
Postat de: mitinita in DulciuriSe curata prunele si se decongeleaza zmeura. Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor. Se pune intr-o...Citeste continuarea
Lasagne cu carne si vinete
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carnePentru inceput preparam sosul rosu. Curatam vanata. O taiem cubulete si o stropim cu zeama de lamaie. Incingem putin ulei intr-o craticioara , punem vanata si o calim 2-3 minute. O...Citeste continuarea
Legume gratinate
Postat de: lia in Mancaruri de postPunem apa la fiert intr-o oala si oparim 5’ buchetele de conopida, apoi le scoatem pe o farfurie, le sectionam in doua pe lungime si le lasam la racit. Curatam dovleceii si vinetele de...Citeste continuarea
Limonada de levantica
Postat de: ianculubita in BauturiSe amesteca sucul de lamaie cu apa,coaja de lamaie si levantica,se amesteca,se acopera si se da la frigider pana a doua zi cand se strecoara si se amesteca cu siropul de zahar rece;se serveste cu...Citeste continuarea
Langosi cu branza si smantana
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriDrojdia faramitata cu o lingurita zahar si 50 ml lapte caldut, se pune la crescut. Faina cernuta se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai...Citeste continuarea
Limonada Tropicala
Postat de: RuxyRux in CocktailStoarcem la robot pe rand lamaia, portocala, grapefruitul, rodia adaugam apa si zahar( miere) dupa gust, vanilie, adaugam si bucati de fructe cu coaja cu tot....si servim cu gheata sau fara dupa...Citeste continuarea
Limonada cu miere
Postat de: susu in BauturiLamaile spalate se curata de coaja ca altfel amarasc, se taie in jumatati si se baga la storcator. Se mixeaza in blender o parte din zeama de lamaie impreuna cu menta spalata. Se adauga sucul de...Citeste continuarea
Limonada
Postat de: meosiris in BauturiStoarcem bine de tot lamaia apoi in sucul ei dizolvam mierea. Amestecam cu apa si gheata. Cine doreste poate adauga apa minerala. Simplu si bun, nu? Merge de minune pe caldura de afara. Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: marieta in DulciuriSe pune laptele la fiert. Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare. Cand sunt tari se pun pe rand 3 linguri fructoza, batand continuu si putina esenta de vanilie. Cand clocoteste laptele se...Citeste continuarea
La multi ani, Claudia (Diaconta) si...
Postat de: gaby_d in DulciuriPunem intr-un bol murele si afinele si bagam blenderul. Pasam pana le faramam bine. Initial am pus in vase diferite dar m-am razgandit:)) ce atata munca :))). Mixam frisca ....Citeste continuarea
Linzer cu mac
Postat de: mimmi in PrajituriPentru aluat framantam toate ingredientele dupa care il punem in folie de aluminiu si il dam pentru cca 1 ora la frigider. Intre timp pregatim umplutura : Punem laptele la fiert cand da in...Citeste continuarea
Lecso (Ratatouille)
Postat de: Sidy in ConserveSe spala legumele si se taie fasii subtiri ardeii si rosiile iar ceapa se taie solzisori. Se pune uleiul intr-o cratita la incalzit si adaugam ceapa si ardeii , lasam sa se calesca cam 15...Citeste continuarea
Lapte condensat
Postat de: Xandrinne in DulciuriToate ingredientele le-am bagat in blender si am mixat cateva minute la viteza maxima (eu am mai adaugat 1 lingura de lapte praf, si am mixat inca putin pana mi s-a parut ok consistenta). Am...Citeste continuarea
Lahm bi ageen(carne pe aluat)
Postat de: aziz in Aperitive / GarnituriFacem un aluat din faina ,drojdie ,zahar si putina apa calduta .Daca aluatul este lipicios il ajutam cu o manuta de ulei de masline .Acoperim cu folie de plastic...Citeste continuarea
Lemon drizzle cake
Postat de: Xandrinne in PrajituriPreparare Lemon drizzle cake Am mixat zaharul cu untul pana compozitia a devenit cremoasa; am incorporat pe rand ouale si am omogenizat dupa fiecare. Am adaugat coaja rasa de...Citeste continuarea
Legume la gratar
Postat de: SENO in Mancaruri de legumeVinetele se taie felii,se presara cu sare si putin piper macinat si se lasa pe o farfurie. Ardeii se taie fasii,ciupercile se taiie si ele felii,la fel si ceapa. Pe gratarul incins se pun...Citeste continuarea
Legume pe gratar
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriPreparare Legume pe gratar Se taie legumele in rondele. Le-am taiat asa fiindca am vrut sa folosesc betisoarele,dar se pot taia si longitudinal daca folositi direct pe grill. Se ung...Citeste continuarea
La multi ani mama!
Postat de: postavaru in TorturiBlatul: Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam uleiul incet, ca la maioneza. Mixam bine apoi adaugam cafeaua rece si lichiorul. Batem albusurile spuma cu un praf...Citeste continuarea
La vie en rose
Postat de: mimmi in BauturiStoarcem grapefruitul,sucul obtinul il amestecam cu sucul de rodie si apa minerala. Punem intr-un pahar gheata multa si turnam amestecul de sucuri . Se poate adauga si sirop ul eventual . E...Citeste continuarea
Lipii
Postat de: alinutza1983 in PiinePentru a prepara aceasta reteta de lipii vom parcurge urmatoarele etape: 1. Intr-un bol incapator punem faina ( preferabil cernuta ) si sarea, apoi in mijlocul acesteia facem o gropita in...Citeste continuarea
Legume umplute cu carne
Postat de: Julie in Mancaruri cu carneLegumele se spala, se taie fiecaruia capacul si se golesc de continut, cu ajutorul unei lingurite. Se presara cu sare si se lasa cu gura in jos sa se scurga. Se toaca ceapa marunt si se caleste...Citeste continuarea
Legume pane la Hot-pan
Postat de: alinutzika in Mancaruri de legumeSe curata legumele. Conopida se fierbe vreo 10 minute. Vinetele se pun la copt pe plita aprox. 5 minute, dupa care se taie toate legumele sub forma dorita si se condimenteaza cu sare si piper,...Citeste continuarea
Legume mediteraneene si snitzel...
Postat de: MyCookingLife in PuiSe feliaza legumele, cat mai subtire, apoi se sareaza. Se aseaza feliile de legume si mozzarela pe randuri, alternandu-le, intr-o tava unsa foarte bine cu ulei. Pesmetul se amesteca cu...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: alinutzika in DulciuriSe fierbe laptele. In timp ce fierbe, se bat albusurile foarte bine cu 4 linguri de zahar, adaugate treptat, pana albusurile stau pe tel fara sa curga deloc. Cand laptele fierbe se iau cu o...Citeste continuarea
Lichior de oua
Postat de: Sidy in BauturiGalbenusurile se freaca bine cu zaharul,pina isi dubleaza volumul si se topeste zaharul , apoi se adauga zaharul vanilat, laptele fiert si racit si se amesteca bine pana se topeste tot zaharul....Citeste continuarea
Lin la gratar
Postat de: Dya in PestePestele, curatat si spalat, il condimentam, il ungem cu putin ulei si il punem in cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 30 de minute. Avem grija sa se rumeneasca bine pe ambele...Citeste continuarea
Legume gratinate
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeSe curata cartofii,se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 minute, impreuna cu dovleceii Ardeii se spala,se scot samburii si se taie in 4 Rosiile spalate se taie rondele...Citeste continuarea
Lipie umpluta
Postat de: Dulceatadetrandafiri in Aperitive / GarnituriSunca se taie bucati, ceapa marunt, maslinele rondele, iar cascavalul se rade intr-o clipita cu Moulinex Fresh Express. Fiecare lipie se unge cu crema de branza. Pe jumatate din lipie se...Citeste continuarea
Legume gratinate
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de legume-se curata cartofii si se taie in felii subtiri,se stropesc cu ulei si se presara deasupra condimente pentru cartofi se vor taia felii subtiri si rosiile dar si dovleceii -se asaza in tava...Citeste continuarea
Legume gratinate
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriCartofii curatati se taie felii potrivit de groase si se fierb 10 minute in apa cu sare,impreuna cu dovleceii. Rosiile se taie felii. Intr-o tava se aseaza legumele alternand ...Citeste continuarea
Lasagne con spinaci
Postat de: Oana in LasagnaSe prepara intai umplutura. Carnea de vitel se spala, se toaca la robot. Ceapa se curata si se marunteste la robot. Morcovul se curata si se marunteste si el sau se rade pe razatoarea cu ochiuri...Citeste continuarea
Legume sote cu salata de sezon
Postat de: horia in SalatePentru soteul de legume: Se spala legumele (putem folosi ce legume dorim),apoi se taie marunt,dupa care se pun la fiert in apa cu putina sare 15-20 min. la 90-100 grade.In timp ce legumele sunt...Citeste continuarea
Limonada
Postat de: mimmi in BauturiAmestecam 250 ml apa cu zaharul,dupa ce s-a topit zaharul mai adaugam apa pana la 1 litru si sucul de la 2 lamai. Le amestecam,dam la rece dupa care servim cu gheata din belsug . Eu am folosit...Citeste continuarea
Legume pe grill cu sfecla rosie si...
Postat de: Ina in Mancaruri de postCuratam ciupercile de coaja, le taiem in 4-6 bucati, le condimentam cu sare si le frigem pe grilul in care am pus o lingura cu ulei de masline. Curatam si cartofii si-i feliem. Ii spalam bine...Citeste continuarea
Limba cu masline
Postat de: getix in PorcSe spala limba de porc si se pune la fiert in apa rece cu sare si foi de dafin, cca 30 min. Dupa ce a fiert se scoate din apa, se curata de pielite si grasimi si se feliaza. Se...Citeste continuarea