A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lasagne alla Bolognese

Postat de: MyCookingLife in Lasagna

Bechamel: Se topeste untul, apoi, se ia de pe foc si se adauga faina cernuta, se mesteca bina, pana nu mai sunt cocoloase. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele caldut, treptat, mestecand...Citeste continuarea

Lipii libaneze de casa

Postat de: alinutzika in Piine

Intr-un castron se amesteca apa cu faina si se lasa sa stea 15-20 de minute (ca sa se dezvolte glutenul cred). Se pun si celelalte ingrediente in vas si apoi se amesteca bine pana aluatul...Citeste continuarea

Lasagne al forno

Postat de: dedairis in Lasagna

Intr-o tigaie pregatim continutul, astfel: In uleiul de masline calim ceapa tocata marunt, adaugam si usturoiul ( tot marunt taiat). Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga carnea tocata....Citeste continuarea

Legume umplute

Postat de: catalina79 in Mancaruri cu carne

Legumele dupa ce sunt spalate f bine se scobesc pt a fi umplute(ardeii se curata de seminte,rosiile si dovleceii se scobesc cu o ligurita pt a scoate miezul si pentru a putea fi umplute).Daca...Citeste continuarea

Lasagna cu carne si foi proaspete

Postat de: miha in Lasagna

Foi: Punem faina intr-un castron si in mijloc facem o gropita in care vom pune oul. Adaugam si un varf de cutit cu sare si incepem sa framantam energic, incepand din mijloc, apoi aducand...Citeste continuarea

Lamai conservate (preserved lemons)

Postat de: mentasirozmarin in Conserve

Lamaile se spala bine dupa care se sterg cu un prosop si se taie in cruce insa nu pana la capat, doar pe trei sferturi din lungime. Desfacem usor lamaia si punem in fiecare lamaie cate o lingurita...Citeste continuarea

Lasagna italiana

Postat de: brunetica in Lasagna

Ungem peretii unei tavi cu sos besciamella si adaugam cele 3 lingurite de ulei ( pentru a aroma lasagne si a imnuia mai bine foile ) , punem o foaie de lasagne si adaugam peste foaie sos ragu...Citeste continuarea

Lasagna zdreanta

Postat de: mitinita in Lasagna

Se feliaza ciupercile,se taie ceapa si usturoiul.Se calesc in putin ulei ceapa si usturoiul. Se adauga ciupercile,apoi sarea,piperul si busuiocul . Se ia tigaia de pe foc. Se aseaza foile de...Citeste continuarea

Lapte condensat

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Am pus intr-un bol zaharul,mierea si untul.Am folosit mixerul. Am mixat cateva secunde dupa care am pus apa fierbinte si am mixat cateva minute pana ce s-a topit untul si zaharul. Dupa ce...Citeste continuarea

Lapte cu gris si dulceata de visine

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul si cu cel vanilat,intr-un ceaunel(sau alta cratita daca nu aveti ceaunel). Cand laptele incepe sa dea in clocot,dam focul aragazului mai mic si...Citeste continuarea

Lazy Cake

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Blatul e doar un simplu blat de pandispan, reteta clasica. Adica bateti spuma albusurile. separat mixati piana va sar fulgii, 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar. incorporati apoi faina si la urma...Citeste continuarea

La 7 ani!

Postat de: gaby_d in Torturi

"La 35 ani!"- era denumirea tortului aniversar preparat de Laura Adamache. Mi-a placut atat de mult titlul simplu incat l-am pastrat..schimband doar cifra :)) Al ei arata...Citeste continuarea

LASAGNA CU SOS BECHAMEL

Postat de: ela in Lasagna

Curatam ceapa,ardeiul,patrunjelul si morcovul,le maruntim in robotul de bucatarie apoi le punem la calit in putin ulei cateva minute.Adaugam carnea tocata si mai calim putin,amestecand...Citeste continuarea

Legume umplute

Postat de: lia in Mancaruri de legume

Punem orezul la fiert in trei cani de apa. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa si ardeiul. Ciupercile le spalam si le taiem cubulete. Dovleceii ii curatam de coaja, ii sectionam pe lungime si cu...Citeste continuarea

Langosi unguresti

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Se face o maia din drojdie,zahar putin lapte si faina.Se lasa la crescut 15 minute. Se pune restul de faina,ouale,sare,cele 4 linguri de smantana si se incepe framantatul adaugan treptat lapte...Citeste continuarea

Lavashak

Postat de: mitinita in Dulciuri

  Se curata prunele si se decongeleaza zmeura.  Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor.  Se pune intr-o...Citeste continuarea

Lasagne cu carne si vinete

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

Pentru inceput preparam sosul rosu. Curatam vanata. O taiem cubulete si o stropim cu zeama de lamaie. Incingem putin ulei intr-o craticioara , punem vanata si o calim 2-3 minute. O...Citeste continuarea

Legume gratinate

Postat de: lia in Mancaruri de post

Punem apa la fiert intr-o oala si oparim 5’ buchetele de conopida, apoi le scoatem pe o farfurie, le sectionam in doua pe lungime si le lasam la racit. Curatam dovleceii si vinetele de...Citeste continuarea

Limonada de levantica

Postat de: ianculubita in Bauturi

Se amesteca sucul de lamaie cu apa,coaja de lamaie si levantica,se amesteca,se acopera si se da la frigider pana a doua zi cand se strecoara si se amesteca cu siropul de zahar rece;se serveste cu...Citeste continuarea

Langosi cu branza si smantana

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Drojdia faramitata cu o lingurita zahar si 50 ml lapte caldut, se pune la crescut. Faina cernuta se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai...Citeste continuarea

Limonada Tropicala

Postat de: RuxyRux in Cocktail

Stoarcem la robot pe rand lamaia, portocala, grapefruitul, rodia adaugam apa si zahar( miere) dupa gust, vanilie, adaugam si bucati de fructe cu coaja cu tot....si servim cu gheata sau fara dupa...Citeste continuarea

Limonada cu miere

Postat de: susu in Bauturi

Lamaile spalate se curata de coaja ca altfel amarasc, se taie in jumatati si se baga la storcator. Se mixeaza in blender o parte din zeama de lamaie impreuna cu menta spalata. Se adauga sucul de...Citeste continuarea

Limonada

Postat de: meosiris in Bauturi

Stoarcem bine de tot lamaia apoi in sucul ei dizolvam mierea. Amestecam cu apa si gheata. Cine doreste poate adauga apa minerala. Simplu si bun, nu? Merge de minune pe caldura de afara. Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: marieta in Dulciuri

Se pune laptele la fiert. Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare. Cand sunt tari se pun pe rand 3 linguri fructoza, batand continuu si putina esenta de vanilie. Cand clocoteste laptele se...Citeste continuarea

La multi ani, Claudia (Diaconta) si...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Punem intr-un bol murele si afinele si bagam blenderul. Pasam pana le faramam bine. Initial am pus in vase diferite dar m-am razgandit:)) ce atata munca :))). Mixam frisca ....Citeste continuarea

Linzer cu mac

Postat de: mimmi in Prajituri

Pentru aluat framantam toate ingredientele dupa care il punem in folie de aluminiu si il dam pentru cca 1 ora la frigider. Intre timp pregatim umplutura : Punem laptele la fiert cand da in...Citeste continuarea

Lecso (Ratatouille)

Postat de: Sidy in Conserve

Se spala legumele si se taie fasii subtiri ardeii si rosiile iar ceapa se taie solzisori. Se pune uleiul intr-o cratita la incalzit si adaugam ceapa si ardeii , lasam sa se calesca cam 15...Citeste continuarea

Lapte condensat

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Toate ingredientele le-am bagat in blender si am mixat cateva minute la viteza maxima (eu am mai adaugat 1 lingura de lapte praf, si am mixat inca putin pana mi s-a parut ok consistenta). Am...Citeste continuarea

Lahm bi ageen(carne pe aluat)

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

      Facem un aluat din faina ,drojdie ,zahar si putina apa calduta .Daca aluatul este lipicios il ajutam cu o manuta de ulei de masline .Acoperim cu folie de plastic...Citeste continuarea

Lemon drizzle cake

Postat de: Xandrinne in Prajituri

Preparare Lemon drizzle cake Am mixat zaharul cu untul pana compozitia a devenit cremoasa; am incorporat pe rand ouale si am omogenizat dupa fiecare.   Am adaugat coaja rasa de...Citeste continuarea

Legume la gratar

Postat de: SENO in Mancaruri de legume

Vinetele se taie felii,se presara cu sare si putin piper macinat si se lasa pe o farfurie. Ardeii se taie fasii,ciupercile se taiie si ele felii,la fel si ceapa. Pe gratarul incins se pun...Citeste continuarea

Legume pe gratar

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Preparare Legume pe gratar Se taie legumele in rondele. Le-am taiat asa fiindca am vrut sa folosesc betisoarele,dar se pot taia si longitudinal daca folositi direct pe  grill. Se ung...Citeste continuarea

La multi ani mama!

Postat de: postavaru in Torturi

Blatul: Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam uleiul incet, ca la maioneza. Mixam bine apoi adaugam cafeaua rece si lichiorul. Batem albusurile spuma cu un praf...Citeste continuarea

La vie en rose

Postat de: mimmi in Bauturi

Stoarcem grapefruitul,sucul obtinul il amestecam cu sucul de rodie si apa minerala. Punem intr-un pahar gheata multa si turnam amestecul de sucuri . Se poate adauga si sirop ul eventual . E...Citeste continuarea

Lipii

Postat de: alinutza1983 in Piine

Pentru a prepara aceasta reteta de lipii vom parcurge urmatoarele etape: 1. Intr-un bol incapator punem faina ( preferabil cernuta ) si sarea, apoi in mijlocul acesteia facem o gropita in...Citeste continuarea

Legume umplute cu carne

Postat de: Julie in Mancaruri cu carne

Legumele se spala, se taie fiecaruia capacul si se golesc de continut, cu ajutorul unei lingurite. Se presara cu sare si se lasa cu gura in jos sa se scurga. Se toaca ceapa marunt si se caleste...Citeste continuarea

Legume pane la Hot-pan

Postat de: alinutzika in Mancaruri de legume

Se curata legumele. Conopida se fierbe vreo 10 minute. Vinetele se pun la copt pe plita aprox. 5 minute, dupa care se taie toate legumele sub forma dorita si se condimenteaza cu sare si piper,...Citeste continuarea

Legume mediteraneene si snitzel...

Postat de: MyCookingLife in Pui

Se feliaza legumele, cat mai subtire, apoi se sareaza. Se aseaza feliile de legume si mozzarela pe randuri, alternandu-le, intr-o tava unsa foarte bine cu ulei. Pesmetul se amesteca cu...Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Se fierbe laptele. In timp ce fierbe, se bat albusurile foarte bine cu 4 linguri de zahar, adaugate treptat, pana albusurile stau pe tel fara sa curga deloc. Cand laptele fierbe se iau cu o...Citeste continuarea

Lichior de oua

Postat de: Sidy in Bauturi

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,pina isi dubleaza volumul si se topeste zaharul , apoi se adauga zaharul vanilat, laptele fiert si racit si se amesteca bine pana se topeste tot zaharul....Citeste continuarea

Lin la gratar

Postat de: Dya in Peste

Pestele, curatat si spalat, il condimentam, il ungem cu putin ulei si il punem in cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 30 de minute. Avem grija sa se rumeneasca bine pe ambele...Citeste continuarea

Legume gratinate

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Se curata cartofii,se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 minute, impreuna cu dovleceii Ardeii se spala,se scot samburii si se taie in 4 Rosiile spalate se taie rondele...Citeste continuarea

Lipie umpluta

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri

Sunca se taie bucati, ceapa marunt, maslinele rondele, iar cascavalul se rade intr-o clipita cu Moulinex Fresh Express. Fiecare lipie se unge cu crema de branza. Pe jumatate din lipie se...Citeste continuarea

Legume gratinate

Postat de: ionela2682 in Mancaruri de legume

-se curata cartofii si se taie in felii subtiri,se stropesc cu ulei si se presara deasupra condimente pentru cartofi se vor taia felii subtiri si rosiile dar si dovleceii -se asaza in tava...Citeste continuarea

Legume gratinate

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase si se fierb 10 minute in apa cu sare,impreuna cu dovleceii. Rosiile   se taie felii. Intr-o tava se aseaza legumele alternand  ...Citeste continuarea

Lasagne con spinaci

Postat de: Oana in Lasagna

Se prepara intai umplutura. Carnea de vitel se spala, se toaca la robot. Ceapa se curata si se marunteste la robot. Morcovul se curata si se marunteste si el sau se rade pe razatoarea cu ochiuri...Citeste continuarea

Legume sote cu salata de sezon

Postat de: horia in Salate

Pentru soteul de legume: Se spala legumele (putem folosi ce legume dorim),apoi se taie marunt,dupa care se pun la fiert in apa cu putina sare 15-20 min. la 90-100 grade.In timp ce legumele sunt...Citeste continuarea

Limonada

Postat de: mimmi in Bauturi

Amestecam 250 ml apa cu zaharul,dupa ce s-a topit zaharul mai adaugam apa pana la 1 litru si sucul de la 2 lamai. Le amestecam,dam la rece dupa care servim cu gheata din belsug . Eu am folosit...Citeste continuarea

Legume pe grill cu sfecla rosie si...

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Curatam ciupercile de coaja, le taiem in 4-6 bucati, le condimentam cu sare si le frigem pe grilul in care am pus o lingura cu ulei de masline. Curatam si cartofii si-i feliem. Ii spalam bine...Citeste continuarea

Limba cu masline

Postat de: getix in Porc

Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa  rece cu sare si foi de dafin,  cca 30 min. Dupa ce a fiert se scoate  din apa, se curata de pielite si grasimi si se feliaza. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]