A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Live prepelite la cuptor! 195...

Postat de: gusti in Mancaruri cu carne

Bucataria Irinei este gazda ... Cind a intrat Cata si a vazut prepelitele a exclamat: "Pfaaa, p-astea le maninc ca pe mici, 4 va rog" . Atmosfera este spectaculoasa, in camerele...Citeste continuarea

Lasagne cu sos ragu alla bolognese

Postat de: Brindusa in Lasagna

Sosul ragu alla bolognese: Rumeneste intr-o cratita , cu unt, costita, apoi aduga zarzavatul si oregan si lasa la gatit pana ce se evapora apa. Adauga carnea tocata si rumeneste-o usor in...Citeste continuarea

Legume sote

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

  Se incepe prin a da in clocot morcovii, dupa ce i-am curatat bine, si se lasa la fiert circa 10 minute.  La fel se face si cu fasolea verde, daca este prefiarta o lasati doar 2-3...Citeste continuarea

Lipie de pe Somes

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

carnati se prajesc . pe fiecare lipie se repartizeaza in mod egal ingredientele . decorati cu ketchup. Citeste continuarea

Levesa [ supa ] de gaina cu razalai

Postat de: mihaelar63 in Supe

carnea se spala , legumele , se curata si se spala . se pun impreuna cu sare dupa gust , piper , foi dafin intr-o oala cu apa . eu am preparat in oala sub presiune , timp de o...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: nyana in Mancaruri de post

Toate legumele se vor curata si spala si se vor aseza intr-o yena mare astfel: cartofii taiati felii rotunde se vor aseza primii si pe perete apoi ciupercile taiate subtire apoi un rand de morcovi...Citeste continuarea

Lipie de casa

Postat de: Oana in Piine

Se pun toate ingredientele in cuva masinii de paine, in acesta ordine, se seteaza programul de framantat si dospit, dureaza 1 ora si 25 de minute. Dupa o ora, insa, se scoate aluatul si se imparte...Citeste continuarea

Lasagna cu mere si nuci

Postat de: miha in Dulciuri

Umplutura: Merele se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu nuca, zahar, unt si scortisoara, pana scade zeama. Se lasa la racit. Sos: Apa se pune la fiert cu...Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: miealex in Dulciuri

Se bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si vanilia. Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de ou si se...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac

Postat de: Brindusa in Lasagna

Intr-o tigaie mare  incalzeste uleiul si caleste ceapa, morcovul si telina pana se inmoaie, la foc mediu. Adauga condimentele si mai caleste 1 minut. Adauga carnea, amesteca si gateste 15...Citeste continuarea

Lahmeh beajin

Postat de: Oana in Vita

Carnea de vitel se toaca, apoi se amesteca cu ceapa mixata bine la robot. Se condimenteaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se inabuseste carnea, amestecand din cand in cand. Se...Citeste continuarea

legume umplute si inabusite

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

vanata, dovlecelul, gogosarul si ceapa se curata.vanata si dovlecelul se taie in bucati cam de 5 cm si se scobesc. ceapa taiata marunt se prajeste in jumatate din ulei , se adauga carnea...Citeste continuarea

Lebar de casa

Postat de: Oana in Mezel de casa

Organele se curata, se spala si se pun la fiert cu sare, boabe de piper si foi de dafin. Se fierb la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Se toaca prin masina de tocat impreuna cu slanina cruda....Citeste continuarea

Lasagna cu pui si ciupeci

Postat de: Oana in Lasagna

Carnea de pui se spala, se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se taie cuburi, iar ciupercile se curata si se taie felii. Intr-o tigaie adanca (eu am folosit wok-ul) se pune putin ulei, apoi se...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: yammy in Mancaruri de post

Intr-o tava, se adauga uleiul de masline in care se adauga cutia cu mazare scursa si spalata, morcovii taiati rondele, ciupercile taiate in patru, ardeiul gras tocat cubulete, prazul rondele,...Citeste continuarea

Lichior de oua

Postat de: yammy in Bauturi

  Separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile cu zahar pana zaharul e dizolvat si compozitia devine o crema de culoare galben deschis. Turnam incet alcoolul...Citeste continuarea

Lichior de vanilie

Postat de: yammy in Bauturi

Se lasa batonul de vanilie la macerat in alcool, timp de 14 zile.     Apoi se amesteca cu siropul facut din zahar si apa.     Se filtreaza si se pune...Citeste continuarea

lichior de gutui

Postat de: yammy in Bauturi

Gutuile se vor pastra 3-4 saptamini dupa cules pe un dulap in bucatarie, ca sa se maturizeze, ingalbenindu-se si dezvoltandu-si aroma;  Gutuile bine spalate de puful de pe ele (cu peria...Citeste continuarea

lichior de menta

Postat de: yammy in Bauturi

  Se pun la macerat in alcool, timp de o saptamana, frunzele de menta si semintele de anason, agitand o data pe zi.     Dupa o saptamana, intr-o cratita cu apa rece...Citeste continuarea

Lichior de fragi

Postat de: yammy in Bauturi

Zaharul se dizolva in apa si siropul se fierbe 2-3 clocote; Dupa ce s-a racit, se adauga romul, alcoolul, fragutele si vanilia. Se toarna in sticle cu gitul mai larg care se vor astupa...Citeste continuarea

Lebarvursti de casa

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Matele se spala, se curata de grasime, asa cum am spus la caltabosi. Ficatul se taie in bucati mici, care se pun in apa fiarta pentru 10-15 minute. In acest timp se taie marunt carnea, grasimea...Citeste continuarea

Lapte condensat

Postat de: Michelle in Prajituri

Se amesteca apa,cu zaharul,mierea,untul si vanilia,apoi se adauga laptele praf. Se amesteca bine pana se omogenizeaza!  Se poate pastra la frigider sau folosi :de ex:la prajitura Milch...Citeste continuarea

Lassagna cu 3 feluri de brinza si...

Postat de: adriana65 in Lasagna

 Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar ceapa si usturoiul curatate se taie marunt. Se pun in tigaie in ulei la calit. Dupa 2 - 3 minute se adauga carnatul taiat feliute, se...Citeste continuarea

Limba cu masline

Postat de: fluturas in Mancaruri cu carne

Se oparesc bucatile de limba,se curata apoi se taie rondele.Ceapa data prin razatoare se caleste pana devine aurie apoi se pun rondele de carne si se mai perpelesc putin.Se adauga sosul de...Citeste continuarea

Legume fripte

Postat de: Irina in Mancare copii

Am spalat bine legumele si le-am taiat bastonase. Le-am asezat intr-o tava si le-am amestecat cu ulei si condimente, apoi am pus tava in cuptorul incins vreme de 45 min. Daca ati sti ce bune au...Citeste continuarea

Lambada cu salau si somon

Postat de: Oana in Somon

Fileurile de peste se spala, se verifica sa nu mai aiba oase si se taie bastonase lungi de 15 cm. Se aseaza bastonasele de somon unul laga altul, apoi cele de salau se intercaleaza, formad un...Citeste continuarea

Legume la cuptor cu telemea,...

Postat de: ala_oancea in Porc

Se curata si se taie cartofii, ceapa si gogsarul. Se aseaza in tava, se adauga porumbul, mararul tocat si carnaciorii crestati la capete. Se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza si se...Citeste continuarea

Lipie (pide)

Postat de: Hutzanca in Piine

Faina se cerne intr-un castron,facandu-se in mijloc o adancitura in care se pune drojdia,putin zahar si 150 ml apa calduta.Amestecul se presara cu faina,se acopera si se lasa sa se odihneasca 1/2...Citeste continuarea

Lipie

Postat de: Irina in Piine

Masina de paine amesteca ingredientele. Se scoate aluatul si se imparte in doua. Se formeaza doua lipii, se asaza in tavile speciale si se ung cu ou. Urmeaza coptul si ... gata! Citeste continuarea

Lup de mare la cuptor

Postat de: gusti in Peste

Ceapa se toaca marunt, la fel patrunjelul, iar lamiia si rosia se taie felii. Se umplu pestii cu bucatele din ceapa maruntita, verdeata si o felie de lamiie. Deasupra se pun felii de rosii...Citeste continuarea

Limbi de pisica

Postat de: miha in Dulciuri

Untul se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,pana devine ca o spuma,dupa care se adauga treptat faina. Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de unt si se...Citeste continuarea

Lasagna cu carne

Postat de: miha in Lasagna

Sos Bechamel: Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi condimentele.Se lasa la racit. Sosul Bolognese:...Citeste continuarea

Latkes sau Gogosele de cartofi

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mare destul de grof dar daca aveti ustensile de bucatarie ii puteti marunti si la robot. Cartofii se scurg apoi bine de apa cu mana.Se...Citeste continuarea

Lemonetti

Postat de: Anamaria7 in Dulciuri

Frecati untul cu zaharul cu mixerul, iar cand amestecul a devenit usor si cremos, adaugati galbenusurile si mixati pana la omogenizare. Intr-un alt bol, amestecati bine faina, malaiul, sarea si...Citeste continuarea

Lady's fingers

Postat de: miha in Prajituri

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas. Se lasa la racit si...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: Lily_Musat in Lasagna

Prima data facem sosul Bechamel . Untul il topim pana devine lichid, adaugam faina, laptele treptat treptat, omogenizam, asezonam cu sare, piper si nucsoara. Lasam pe foc mic pana se...Citeste continuarea

Legume de vara la cuptor

Postat de: Irina in Aperitive / Garnituri

Am pus toate legumele la copt, inclusiv ceapa si usturoiul. Pe masura ce s-au copt le-am curatat de pielite si samburi, apoi le-am taiat fasii. Rosiile le-am taiat in doua, ceapa rondele si...Citeste continuarea

Lutica

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Se coc vinetele si rosiile.Se curata, se lasa la scurs si se mixeaza, se adauga uleiul, usturoiul pisat si sarea. Se servesc tartinabile (pe paine prajita sunt delicioase) sau ca salata. Citeste continuarea

Legume aromate la cuptor

Postat de: Oana in Pui

Legumele se pot prepara simple sau cu carne, fiecare cum doreste. Cartofii se curata de coaja sub jet de apa rece, de preferinta sa fie mai mici. Morcovii se curata si se lasa putin din codita....Citeste continuarea

Legume picante cu salata de...

Postat de: Oana in Salate

Se amesteca uleiul cu mierea si harissa (o pasta de ardei iute- se gaseste la supermarket, de provenienta marocana) si se presara jumatate peste vinete si ardei. Se asezoneaza, se incinge gratarul...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac si ton

Postat de: ala_oancea in Lasagna

Foile de lasagna se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se fierbe spanacul, se scurge si se amesteca cu telemeaua si putina nucsoara. Pulpa de rosii se amesteca cu usturoiul dat prin...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: Sabina in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput punem la copt in cuptor sfecla rosie. Curatam si taiem cartofii, morcovii si telina, apoi le punem la fiert. Cand sunt fierte pe jumatate luam legumele si le punem intr-un vas uns...Citeste continuarea

Lemon muffin's

Postat de: yammy in Prajituri

-Se mixeaza margarina cu zaharul tos si ouale. -Se spala lamaile cu apa fierbinte; se rade coaja si se stoarce sucul. Se pun deoparte 2 linguri de suc (pt glazura). -Restul de suc de lamaie si...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: Oana in Lasagna

Incepem cu sosul de carne: calim in uleiul de masline ceapa taiata cubulete, morcovul ras si usturoiul. Adaugam carnea si lasam la inabusit, apoi rosiile cubulete. Adaugam un pahar cu apa sau...Citeste continuarea

Lamingtons

Postat de: miha in Dulciuri

Blat: Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand vanilia,zaharul,uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt,alternata cu laptele....Citeste continuarea

Lady’s fingers

Postat de: Oana in Prajituri

Apa se pune la fiert impreuna cu untul si cand clocoteste se adauga toata faina, amestecand cu o lingura de lemn. Se mai tine pe foc pana aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe oala. Apoi se lasa...Citeste continuarea

Limba de vita cu sos si masline

Postat de: Oana in Vita

Mai intai trebuie sa curatam limba…cam neplacut procedeul…dar trebuie :), merita efortul! Punem pe foc o oala cu apa si sare, iar cand clocoteste lasam limba acolo vreo 5 minute....Citeste continuarea

Lasagna cu spanac

Postat de: Irina in Lasagna

Se pun usturoiul si ceapa la inabusit in ulei de masline. Se adauga spanacul, putina supa de legume, sarea si nucsoara si se lasa la fiert pana scade zeama. Se adauga ouale, se amesteca...Citeste continuarea

La multi ani, iepuras de un anisor!

Postat de: Oana in Dulciuri

 Am copt doua blaturi de tort, le-am lasat la racit toata noaptea, apoi le-am taiat in 3 parti. Un blat va forma capul iepurasului, iar din celalalt blat am decupat urechile si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]