Lady's fingers

de Miha in Prajituri, 12 Aug 2009 | 17725 vizualizari

 

by Natalia

 

INGREDIENTE

  • Pentru "degetele" avem nevoie de:
  • 150 g unt
  • 350 ml apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml smantana dulce
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lady's fingers:

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.

Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”,de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mare, destul de repede,in jur de 10 minute.

Se bate smantana cu zaharul si vanilia.

Intr-un vas mai adanc asezam un strat de "degetele",apoi un strat generos de frisca.Continuam astfel pana la terminarea "degetelelor",ultimul strat fiind de frisca.

Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.

Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.

O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lady's fingers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Miha 1

20.08.2009, 22:24

Rivka,ai sa vezi ca pana maine dimineata degetelele se vor inmuia foarte bine si vei taia felia fara probleme. Abia astept impresii despre gust.

rivka 1

20.08.2009, 23:19

am pus si eu poza la avatar nu stiu de ce nu apare aici.

am taiat-o deja dupa 2 ore de stat la frigider pentru sot altfel ar fii asteptat pana maine seara dupa ora 6 si nu mai avea rabdare.

este foarte buna, cred ca maine cand se va muia bine va fii si mai buna.

Miha 1

21.08.2009, 00:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu fistic_Valerie