Placintele cu osanza umplute cu gem

de diana_k in Prajituri, 26 Noi 2012 | 13684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g osanza ( unturita de porc)+ 250g faina
  • pentru aluat:
  • 600 g faina
  • 25 g drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri mari smantana
  • pentru uns :1 galbenus de ou, 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu osanza umplute cu gem:

Osanza se curata de pielite, se macina si se freaca cu faina. Eu am folosit robotul de bucatarie.

In laptele caldut se pune drojdia sfaramata si o lingura de zahar, se amesteca bine pana se dizolva toata drojdia, se adauga 2-3 linguri de faina si se lasa la dospit 10 minute.

Intre timp se cerne faina intr-un lighenus si se face o groapa in mijloc, se pune drojdia cu lapte, zaharul, galbenusurile si smantana, se amesteca bine si se framanta un aluat moale ce nu lipeste.

La nevoie se mai poate adauga putin faina. Se acopera si se lasa aluatul la crescut o ora. Apoi se intinde pe masa prearata cu faina o foaie subtire de 1/2 cm, se unge cu jumatate din osanza frecata cu faina si se impatureste de trei ori, pe orizontala si pe verticala.
 
Se lasa la odihnit 15 minute apoi se intinde din nou,  se unge cu restul de osanza si iar se impatureste la fel ca prima data. Dupa alte 15 minute se intinde o foaie mai grosuta de 7mm, se taie patratele ce se umplu cu gem si se lipesc capetele.

In tava pregatita pentru cuptor se aseaza placintele, se dau la loc cald pentru 20 minute. Cand au crescut frumos se ung cu galbenusul de ou amestecat cu 2 linguri lapte si se coc la 180 grade, timp de 30 minute.

Imediat ce sunt scoase din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa asa la racit. Se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu osanza umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

ANNA_46 1

27.11.2012, 17:47

Super bine arata , am si transferat reteta

Sim0na 1

27.11.2012, 19:43

cat de bine arata...

Ancutsa 1

08.12.2018, 15:55

Grozave!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat cu osanza