Lasagna alla bolognese

de Dana_Retetegg in Lasagna, 8 Dec 2011 | 5773 vizualizari

 

Best thing ever!!! Mega delicioasa, n-are cum sa nu va placa!!

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna (Monte Banato);

pt sosul bechamel:

  • 4 linguri de unt,
  • 3-4 linguri de faina,
  • 500 ml lapte,
  • sare, piper alb,
  • nucsoara macinata;

pt sosul bolognese:

  • 600 gr carne tocata de porc,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 300 ml sos de rosii,
  • 1 pahar (150 ml) apa,
  • sare, piper,
  • busuioc,
  • patrunjel,
  • 2 linguri ulei de masline.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna alla bolognese:

*Prima data am pregatit sosul bolognese:

Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.

Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.

Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.

Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat.

*A urmat sosul bechamel:

Am topit untul intr-o tigaie.

Am adaugat faina si am omogenizat.

Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.

Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.

*Asamblarea:

Intr-un vas cu apa fierbinte am scufundat pe rand fiecare foaie de lasagna timp de 1 minut. Nu e neaparat necesar dar eu am vrut sa fiu sigura ca nu vor ramane nefacute in timpul coacerii.

Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel, l-am intins uniform apoi am adaugat un rand de foi.

Am adaugat inca un strat de sos bechamel apoi unul de sos bolognese. Am pus si cascaval ras pe fiecare strat.

Continuam asa cateva straturi.

La final punem un strat de foi, sos bechamel si cascaval ras.

Am pus tava la cuptor la foc mediu. Pe cutie scria sa o acopar cu folie de aluminiu, dar eu am lasat-o descoperita.

Am lasat-o aproximativ 40-45 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.

E mega, mega delicioasa! Necesita ceva timp si rabdare dar merita din plin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]