Labute de pisica cu crema de ciocolata
Postat de: gugugh in Dulciuribiscuiti labute: albusurile se bat spuma tare pe baie de aburi. untul se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilat. omogenizam cu o spatula cele 2 compozitii de albusuri spuma si de unt....Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: postavaru in LasagnaIncepem cu pregatirea sosului de carne . Curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit in 2 linguri ulei de masline. Cand a devenit translucida adaugam morcovul ras si mai calin cateva minute....Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: MIUTA in DulciuriSe pune o cratita cu apa la fiert pe aragaz.Intre timp mixezi 6 albusuri cu 6 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vanilat.Cand apa in cratita incepe sa fiarba se da la foc mic si se pune cu o...Citeste continuarea
Limba cu masline
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneLimba se pune la fiert in apa rece cu sare. Cand este fiarta se curata si se taie felii. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt la robot pana se face ca o pasta sau se da pe razatoarea...Citeste continuarea
Lemon curd
Postat de: postavaru in DulciuriBatem ouale ca pentru omleta si adaugam zaharul, sucul si coaja de lamaie. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem amestecul la fiert la bain marin si amestecam continuu pana se ingroasa (10-15...Citeste continuarea
Lebede Indragostite (Eclere)
Postat de: mimmi in DulciuriSe pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: gatitdemine in Dulciuri1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 oua . 2. Albusurile se bat spuma tare iar la sfarsit adaugam zaharul respectiv o lingura de zahar pentru fiecare albus . 3....Citeste continuarea
Legume aromate cu sos de ghimbir si...
Postat de: cismaru_nicoleta in Mancaruri de legumeToate legumele se oparesc la baia de aburi,se taie feliute,fasii sau rondele dupa preferinta alaturi de o lingura de ulei de dovleac si se baga la cuptorul preincalzit,alaturi de germinele de...Citeste continuarea
Lucicos
Postat de: mimmi in CiorbeMorcovul si ceapa se taie marunt si se pun la calit intr-o oala cu putin ulei,se adauga costita sau ciolanul taiate bucati si se mai calesc impreuna putin.Se adauga apa si se lasa la fiert.Cand...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de vita macinata...
Postat de: Mihaela11_jo in LasagnaSosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii se taie in bucati mici. Rosiile se oparesc si se decojesc. Se pune intr-o cratita...Citeste continuarea
Legume cu mustar
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriSe curata toate legumele, se spala, se taie pe lungime in bucati mai groase. Se pun in tava . Uleiul de masline, usturoiul zdrobit, mustarul, sare, piper se amesteca intr-un castronel si se...Citeste continuarea
Linguine con vongole
Postat de: LauraO in PasteAm fiert linguinele (cam 3/4 din pachet) conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie antiaderenta am incins 3 linguri ulei de masline si am calit 4 catei de usturoi feliati si...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu cârnati
Postat de: JustLoveCookin in Mancaruri de legumeTaiem legumele si le punem in tava cuptorului , unsa cu putin ulei de masline. Presaram sare si alte condimente dupa plac.Le amestecam bine. Rotim carnatii ca in poza de mai sus si trecem...Citeste continuarea
Linte cu cartofi
Postat de: roxanamiti in Mancaruri de post*cartofii ii taiam si ii punem la fiert in apa cu sare timp de 15 minute, * punem ceapa la calit in 2 linguri de ulei, dupa 6 - 7 minute adaugam bulionul,...Citeste continuarea
Lipie cu jumari si praz
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriTaiem julienne frunzele de praz, rosiile in 4, daca sant mai maricele, sau in 2 daca sunt micute si indepartam samburii de la masline. Intindem lipia pe o farfurie plata. Cu un cutit...Citeste continuarea
Limba de vaca cu masline
Postat de: aziz in Vitase fierbe limba cu putina sare(cam 3 ore)se taie cubulete apoi.ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu usturoiul.cind devine stravezie se adauga limba,vinul condimentele si spre...Citeste continuarea
Legume fierte si prajite
Postat de: roxanamiti in Aperitive / Garnituri* punem toate legumele la fiert in apa cu sare pana sunt bine bine fierte, * intr o tigaie punem 3 linguri de ulei si una de unt la incalzit, adaugam legumele si le facem...Citeste continuarea
Little guguluf
Postat de: comanligia in PrajituriSe pune drojdia intr-un bol la crescut 30 minute cu putin lapte si putina faina. Apoi se topeste untul si se amesteca cu ouale intr-un alt vas se adauga drojdia crescuta , zaharul si sare si se...Citeste continuarea
Lichior de cafea
Postat de: carla27carla in BauturiSe face o cafea tare din cafeaua macinata si apa aproximativ sa fie 1 litru.Intr-un vas se pune 3/4 apa si zaharul si se pun la fiert,se amesteca pana se face un sirop.Se adauga zaharul...Citeste continuarea
Limoneta - Suc de lime
Postat de: mitinita in BauturiSe stoarce lime-ul si sucul obtinut se amesteca cu zaharul pana acesta se topeste. Adauga apa minerala si se amesteca putin. Se poate adauga si gheata. Se orneaza si se serveste. Citeste continuarea
Lipie libaneza
Postat de: MIUTA in PiineFaina,sarea si zaharul se pun intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in apa calduta si se framanta.Nu se pune toata apa de la inceput.Se framanta un aluat mai tare.Se adauga uleiul si se framanta...Citeste continuarea
Legume sotate cu soia si curry
Postat de: susu in Mancaruri de legumeLegumele se taie cuburi de aceeasi dimensiune insa vanata si dovlecelul se taie mai subtiri pentru a se patrunde mai bine. Vanata se curata « pijama », se lasa un pic de coaja....Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: comanligia in LasagnaSe curata si se spala ceapa si morcovii, apoi ceapa o taiem marunt, se razuie morcovii fin si le calim in putin ulei de masline. Decojim rosiile si le taiem cubulete, usturoiul il curatam sil...Citeste continuarea
Legume in sos de smantana
Postat de: pusikmea in Mancaruri de legumeCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete mici. Ungem o tava cu unt, dupa care adaugam cartofi, amestecul mexican, usturoiul si o cana cu apa in care am pus sare dupa gust. Dam la...Citeste continuarea
Lapte condensat
Postat de: postavaru in DulciuriIntr-un bol inalt mixam apa fierbinte cu mierea, zaharul si untul. Dupa ce s-au omogenizat adaugam laptele praf si continuam sa mixam pana devine crema Se lasa sa se raceasca. la inceput va fi...Citeste continuarea
La multi ani 2011!!!!!!
Postat de: diaconta in TorturiBlat: Ouale se separa.Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga si laptele cate putin mixand in continuare pana cand se obtine o spuma densa. Intr-un vas se amesteca...Citeste continuarea
Lebăr de casă
Postat de: Retetegg in Mezel de casaMatele curatate se spala bine in apa cu sare si otet, apoi se lasa putin la frigider. Ficatul se tine cateva ore in apa rece. Carnea si ficatul se pun la fiert in apa. Se adauga ceapa si o...Citeste continuarea
Litere&Cifre din turta dulce
Postat de: laylalala in DulciuriIncinge cuptorul la 190 ˚ C. Intr-un vas amesteca faina cu mixul de condimente, zaharul bourbon, praful de copt si un praf de sare.Intr-un bol bate untul cu mierea. Incorporeaza...Citeste continuarea
Langosi
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe pregateste mai intai maiaua: Drojdia se amesteca cu apa calduta si cu o lingurita zahar, se pudreaza cu faina si se lasa la crescut la loc caldut. Cand a crescut se amesteca cu faina,...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: cris2711 in Dulciurise separa intai albusurile de galbenusuri.Pe urma se bat albusurile foarte tare,se adauga priza de sare si cele 50 grame de zahar.Laptele se pune la fiert la foc mic cu 50 grame de zahar pudra si...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: LUK in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri.Intre timp se pune laptele pe foc sa se incalzeasca(nu trebuie sa fiarba!). Frecam spuma galbenusurile cu un plic de zahar vanilat si 2 linguri de zahar....Citeste continuarea
Latkes - Chiftele de cartofi
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele. Cartofii si ceapa se pot da ori pe razatoare sau se pot baga in robot. Se infierbanta uleiul si se adauga cate o lingura din compozitie. Daca se foloseste o...Citeste continuarea
Loukoumades (gogoşi cu miere)
Postat de: florian in DulciuriReţeta este simplă şi dacă aveţi musafiri îi puteţi încânta oricând cu aşa ceva. Aveţi nevoie de 300 de grame de iaurt (cât mai gras), două ouă, 25 de...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: Irina in Mancaruri de postLegumele se spala si se curata de coaja. Dovleceii si vanata se taie rondele si se asaza impreuna cu toate legumele intr-o tava. Usturoiul se arunca peste legume cu tot cu coaja (are un gust...Citeste continuarea
Lapte acru de vacă
Postat de: ionix in Mancare copiiSe fierbe laptele şi se lasă la răcit doar până este călduţ. Se ia un borcan şi se unge cu lapte acru, lapte prins sau puţină smântână. Se toarnă...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: mimmi in PasteSe taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei.Se adauga carnea tocata si se mai caleste putin,dupa care se adauga suc de rosii,usturoiul pisat,sare,piper,oregano si busuioc dupa gust si se lasa...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: corina241 in LasagnaCarnea se caleste in 2-3 linguri de ulei,adaugam sare, piper si lasam cateva minute(5-6').Punem un pahar de apa si o lingurita de cimbru uscat peste carnea calita si lasam la foc mic,dupa ce a...Citeste continuarea
Lasagna cu ciuperci si afumatura
Postat de: Ina in LasagnaTopim untul in tigaia incalzita, adaugam ceapa taiata rondele, afumatura taiata felii subtiri si lasam sa se inabuse bine. La nevoie adaugam o cescuta cu apa....Citeste continuarea
Limba de vita aromata
Postat de: kamy in VitaAm spalat bine limba si am pus-o la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin,cam 2 ore,dupa care am lasat-o putin la racit,am curatat pielea groasa de pe ea si am taiat-o in felii de 1 cm....Citeste continuarea
Legume cu paste la cuptor
Postat de: Sylvia in PasteSpalam, curatam si pregatim legumele. Le asezam intr-un vas termorezistent si turnam peste ele un amestec facut din apa, piure de rosii, sare, piper si putin ulei. Adaugam apoi dafinul si...Citeste continuarea
Leacuri băbeşti
Postat de: florian in PuiÎn zile ca asta, era imposibil să nu ne fure răceala sau să nu ne udăm la picioare când mergeam la şcoală...Era frig dimineaţa, era frig în şcoală şi oricâte...Citeste continuarea
Lamingtons( Tavalita)
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe mixeaza ouale si zaharul in jur de 15 min pana isi tripleaza volumul. Se adauga faina cu grija, treptat si se amesteca de jos in sus. Se adauga untul topit si racit tot de jos in sus cu grija...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPunem 1 l de lapte la fiert la foc mic cu un plic de zahar vanilat. Separam albusurile de galbenusuri. Pana fierbe laptele noi batem albusurile si zaharul pudra pana devin o spuma tare, care...Citeste continuarea
Limonada pt Andrutza
Postat de: alina_darlau1 in CocktailSe stoarce lamaia la storcator manual si se pune intr-o olicica mica. Se pune apa , zaharul si jumatate de mandarina stoarsa. Cealalta jumatate de mandrarina se desface in bucatele si infigem...Citeste continuarea
Limonada exotica cu ananas
Postat de: RuxyRux in CocktailStoarceti sucul de la lime si lamai. taiati ananasul marunt, radeti ghimbirul, mixati totul la blender impreuna cu zaharul...si serviti dupa dorinta... Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: meosiris in Lasagna-Mai intai se pregateste amestecul de carne, calind ceapa, usturoiul pisat si morcovul in lingura de ulei, la foc mediu. Dupa ce sunt gata calite, se adauga rosiile taiate in cubulete impreuna...Citeste continuarea
Lasagna cu legume, branza si nuci caju
Postat de: RuxyRux in Lasagna1. Topim untul intr-o tigaie si adaugam ceapa, o lasam doar sa se inmoaie nu sa se prajeasca. Se adauga faina, se prajeste un minut apoi supa de legume( apa) si laptele. Se amesteca bine sa se...Citeste continuarea
Limbi de pisica
Postat de: Criss in PrajituriSe bate untul spuma cu zaharul si vanilia, se adauga faina. Rezulta un amestec destul de gros si vascos dar care va deveni pufos in momentul in care se adauga albusurile batute spuma tare....Citeste continuarea
Legume la cuptor(de post sau nu)
Postat de: nico15 in Mancaruri de postLegumele se spala, cartofi se curata si se taie in bucati mai mari, celelalte legume nu se curata de coaja in asa fel incat sa se vada culoarea vinetelor, a dovleceilor si ardeilor; se taie ceapa...Citeste continuarea
Lasagne alla bolognese
Postat de: JustLoveCookin in LasagnaPrepararea foilor: Se pune faina intr-un castron sau pe planul de lucru,si se formeaza o gropita in mijoc in care spargem ouale si adaugam spanacul.Cu ajutorul unei furculite...Citeste continuarea