Lipie libaneza

de MIUTA in Piine, 12 Ian 2011 | 49490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 50 ml ulei 
  • un varf de cutit sare
  • o lingurita mica de zahar
  • 10 g drojdie proaspata
  • cca 180 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie libaneza:

Faina,sarea si zaharul se pun intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in apa calduta si se framanta.Nu se pune toata apa de la inceput.Se framanta un aluat mai tare.Se adauga uleiul si se framanta din nou.Se lasa 5 minute sa se odihneasca.Se imparte in 5 bucati.Eu le-am cantarit si fiecare bucata trebuia sa aiba 110g.Se intinde pe masa presarata ca faina la fel ca foaia de fidea(foi subtiri) si se coace fara ulei.In timp ce se coace o sa faca niste umflaturi care trebuie intepate cu furculita.Cand se iau din tigaie se acopera cu un prosop curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie libaneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de lipii rapide la tigaie