Lichior de cafea
Postat de: antici_gabytza in BauturiPregatim o sticla si adaugam cafeau impreuna cu alcoolul si menta.Inchidem bine capacul sticlei si lasam deoparte cca 1 saptamana.Timp de o saptamana mai amestecam din cand in cand cafeaua cu...Citeste continuarea
Limonada (reteta Jamilla)
Postat de: cristeena20 in Bauturi- Punem intr-o oala la fiert apa cu zaharul si dam la rece. - Stoarcem lamaile (cca 5 lamai) si le punem in carafa in care vom servi ; adaugam feliile de lamaie (sau cuburi dupa preferinta) si...Citeste continuarea
Limonada cu menta (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in BauturiPrima data facem siropul. Punem intr-o cratita apa cu zaharul si fierbem totul pana ce zaharul se topeste. Lasam siropul sa se raceasca cat sa ajunga la temperatura camerei. Punem intr-o carafa...Citeste continuarea
Limonada cu visine
Postat de: Elena_Daria in BauturiSpalam lamaia, o curatam de coaja, de pielita alba, de samburi si o punem in vasul de la blender. Spalam visinele, scotem samburii si le adaugam in peste lamaie impreuna cu mierea. Mixam...Citeste continuarea
Linte verde cu carne de porc
Postat de: papabundetot in PorcCeapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si foile de dafin,le-am lasat pana s-au inmuiat putin,am adaugat apoi boiaua si morcovul taiat rondele,si am mai...Citeste continuarea
Langosi cu cas si verdeata
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriPunem drojdia intr-o canita, adaugam zaharul, putina apa calduta si omogenizam. Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia. Adaugam sarea, uleiul si framantam...Citeste continuarea
Lapte condensat (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocana in Sirop / CompotReteta I: Punem intr-un bol apa fierbinte,adaugam miere,zaharul si untul,si mixam pana se dizolva . Adaugam lapte praf si mixam pana se transforma compozitia intr-o crema fina . O lasam...Citeste continuarea
Lapte condensat indulcit
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Cantarim zaharul, sarea si uleiul de palmier. Le punem in blender si le omogenizam bine. 2. Punem apa la fiert, masuram cantitatea necesara si o turnam in blender, apoi mixam. 3. Turnam...Citeste continuarea
Lemon & Orange Curd - Crema de...
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Amestecam sucul de lamaie cu cel de portocala si le punem la fiert. Lichidul trebuie sa scada la jumatate, oprim focul si il lasam sa se raceasca. 2. Intr-un vas de inox sau yena amestecam...Citeste continuarea
Lipie neagra cu verdeturi uscate
Postat de: adnia in PiineProcedeul de preparare este extrem de simplu: se amesteca toate ingredientele si se framanta bine, pana se formeaza o bila de aluat, care se poate lasa la dospit cca 2 ore (din lipsa de...Citeste continuarea
Limonada cu menta
Postat de: timea in BauturiTaiem o lamaie mare in doua si jumatate o stoarcem intr-un pahar. Cealalta jumatate o taiem felii si punem feliile in paharul cu apa. Adaugam zahar sau miere dupa gust si cateva felii...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de porc
Postat de: getix in LasagnaPrima data pregatim sosul bechamel: topim untul peste care adaugam faina, laptele cald, sare, nucsoara, piper si amestecam bine pana devine ca o crema. Se pune la...Citeste continuarea
Legume mexicane cu pulpe de pui la...
Postat de: Bianca_Sacuiu in PuiPulpele de pui se condimenteaza dupa gust, eu am folosit doar sare si piper. Se pun la prajit intr-un ceaun cu ulei incins,apoi se adauga un pahar de vin alb si se lasa sa se prajeasca la...Citeste continuarea
Legume cu orez la cuptor
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postLegumele congelate se lasa la decongelat. Se curata ceapa si se toca marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie, se incinge uleiul si se inabusa ceapa. Se...Citeste continuarea
Legume gratinate
Postat de: Marilena in Mancaruri de legume-morcovul si cartoful se pun la fiert si cand sunt pe jumatate fierte se adauga brocoli si dovlecelul -separat se oparesc ciupercutele cu putina sare Sosul Bechamel: -se topeste untul...Citeste continuarea
Legume cu Branza de capra de la Delaco
Postat de: Bunica in Mancaruri de legumeCuratam legumele ,le spalam si le taiem julien(eu le-am taiat grosier). Le punem in tigaia Dry Cooker pentru 20 de minute. Dupa 10 minute se ridica ,capacul si se pune branza taiata jumatati...Citeste continuarea
Lasagna cu branza si verdeturi
Postat de: Elena_Daria in LasagnaIntr-un castron punem crema de branza,miezul de lapte sfaramitat, ouale, mararul tocat marunt si patrunjelul uscat. Omogenizam si mai adaugam putina sare daca e nevoie. Sosul bechamel : topim...Citeste continuarea
Lalele umplute cu crema de branza
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriOuale le punem intr-o cratita cu apa si le fierbem 8 minute din momentul in care apa clocoteste. Cand sunt fierte le trecem pe sub jetul de apa si le curatam de coaja. Intr-o cratita punem la...Citeste continuarea
Limonada cu menta
Postat de: adasev12 in BauturiLamaile le spalam bine, le taiem jumatati si le stoarcem sucul. Punem sucul intr-o carafa si turnam apa peste, punem si jumatatile stoarse. Frunzele de menta le pisam bine cu o lg de zahar, pana...Citeste continuarea
Loboda prajita
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeLoboda o curatam si o oparim. Ceapa, usturoiul taiate marunt le punem in tuciul cu ulei incins (e mai buna mancarea facuta-n tuci, cel putin mie asa-mi place), le calim la foc domol, adaugam...Citeste continuarea
Limonada cu capsuni
Postat de: Elena_Daria in BauturiSpalam lamaia, o curatam de coaja, de pielita alba, de samburi si o punem in vasul de la blender. Spalam capsunile, taie coditele, si le punem in blender peste lamaie. Adaugam zaharul si...Citeste continuarea
Lamaita (sau Alba ca zapada)
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un vas se bat ouale cu zaharul si uleiul, se adauga laptele fierbinte in care se adauga amoniul. Atentie, ca laptele se va umfla si va face spume. :) Se adauga apoi faina, amestecand la...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu sos Romesco
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de postLegumele, mai puțin ciupercile, se așează într-o tavă și se presară cu sare, piper, ierburi și ulei de măsline. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade...Citeste continuarea
Limonada de ghimbir
Postat de: ianculubita in BauturiPunem pe foc apa, cu miere si ghimbir, lasam sa fiarba 20 minute. Lasam sa se raceasca. Intr-un pahar punem sucul de la 1 lamaie, sirop strecurat dupa gust, completam cu apa minerala si servim cu...Citeste continuarea
Legume si oua la cuptor
Postat de: eduard_09 in Mancaruri de legumeLegumele se pun intr-o oala cu apa si se pun pe foc sa fiarba cateva clocote. Se scurg bine de apa se amesteca cu ceapa tocata, condimete dupa gust si se aseaza in tava termorezistenta unsa cu...Citeste continuarea
Lichior de oua
Postat de: Creatsa in BauturiAm pus laptele la fiert cu vanilia si am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase. Laptele l-am strecurat apoi l-am turnat (caldut,nu fierbinte) peste galbenusuri si am mixat...Citeste continuarea
Legume la gratar in sos de rosii
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de post-vanata si dovlecelul se taie feliute subtiri si se pun pe gratar sa se rumeneasca putin -in putin ulei se caleste usor usturoiul (atentie doar cateva secunde) se adauga rosia tocata si sucul...Citeste continuarea
Loukoumades - gogoșele cu miere...
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriAmestecăm făina cu drojdia uscată într-un castron. Facem o gaură în mijloc și punem apa, zahărul și sarea. Se amestecă bine, apoi turnăm uleiul și frământăm. Se...Citeste continuarea
Limonada cu menta
Postat de: Patricia_Iordache_79 in BauturiStoarcem lamaile si sucul obtinut il amestecam cu apa, zaharul si menta (sau esenta de menta). Amestecam foarte bine, pana se dizolva zaharul. Punem sucul intr-o carafa si lasam la frigider...Citeste continuarea
Lapte cu spirale si stafide
Postat de: sasha in Mancare copiiSe fierbe laptele cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa faca spume se adauga spiralele si sfidele,cand au fiert se adauga si esenta de rom. Citeste continuarea
Legume masala
Postat de: ianculubita in Mancaruri de postIn cratita cu ulei calim ceapa taiata marunt sau pestisor, usturoiul pisat, ghimbir, ardeiul iute taiat de asemenea marunt, ardeiii grasi taiati julien, restul condimentelor, cartofii taiati in...Citeste continuarea
Lumaconi umpluti cu crema de conopida
Postat de: rodicamaria in PasteLumaconi se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj. Conopida se fierbe in apa cu sare,se strecoara si se lasa la racit.Apoi se marunteste cu robotul. Polonezul se desface de pielita si se...Citeste continuarea
Langosi cu branza telemea
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAluatul se framanta amestecand toate ingredientele enumerate. Se prepara umplutura, amestecand cele doua tipuri de branza cu crema de unt. Impartim aluatul in 6, ungem masa de lucru cu ulei...Citeste continuarea
Langosi
Postat de: karla in DulciuriSe pune drojdia la crescut . Se framanta faina + drojdia crescuta + apa calda + sare si se formeaza un aluat pe care il lasam la crescut o ora la loc ferit de curent . Apoi se formeaza...Citeste continuarea
Limoncello
Postat de: oana_d in BauturiLamaile se spala bine, se sterg apoi se dau prin razatoarea mica, dar numai partea galbena. Se pune razatura de lamaie si alcoolul intr-o sticla inchisa cu dop, la macerat si se lasa timp de 7...Citeste continuarea
Lasagna(de post)
Postat de: amalia01 in Mancaruri de post- se incalzeste uleiul într-o tigaie şi prăjiţi ceapa şi căţeii tocaţi de usturoi....Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: jolygina in LasagnaPregatim carnea astfel :o amestecam cu ceapa care a fost tocata marunt ,sarea si piperul ,iar la sfasit adaugam sucul de rosii. Mai pastram o lingura pentru final din sosul de rosii.Dovlecelul...Citeste continuarea
Lapte de pasare cu ciocolata
Postat de: Creatsa in DulciuriMixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam 3 linguri de zahar si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Intr-o craticioara punem laptele la fiert . In momentul cand...Citeste continuarea
Lipii cu sos iutel, chiftele si legume
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriUngem lipia cu o lingurita de sos iutel. Asezam doua foi de salata peste lipie, apoi punem felii de ceapa, ridichi si rosii. Saram si piperam si asezam chiftelele putin tesite cu mana. ...Citeste continuarea
Legume gratinate la cuptor
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 10minute(eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute).Scoatem si lasam la scurs. Legumele le-am...Citeste continuarea
Langosi cu branza sarata ca la mama
Postat de: TAB1TA in DulciuriSe pune drojdia intr-un bol si se toarna apa (40°C). Se dizolva drojdia in apa. Se adauga faina, sarea si zaharul. Se amesteca bine. Se lasa 10 minute si se framanta 15 minute. Se...Citeste continuarea
Legume caramelizate la cuptor
Postat de: simona72 in Mancaruri de postLegumele se spala, se curata de coaja, se taie cuburi ceva mai mari si se pun intr-un vas termorezistent uns cu o lingura de ulei. Peste legume punem 2 linguri ulei de masline, sare,...Citeste continuarea
Legume la cuptor sos bechamel si...
Postat de: Mirela_Tilvescu in Mancaruri de legumeSe curata morcovii si se taie rondele.Se indeparteaza primele foi de la varza de Bruxelle si se desface conopida si brocoli in bucatele mai mici.Apoi se vor fierbe in apa cu sare.Dupa...Citeste continuarea
Lutica din ardei copti
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de postDaca nu aveti la congelator legume, procedati in felul urmator. Coaceti ardeii capia, ii puneti intr-un vas, presarati cu putina sare si ii acoperiti cu un capac si ii lasati vreo jumatate de...Citeste continuarea
Langos cu branza, chimen si marar
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCum preparam coca: Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu folosesc o...Citeste continuarea
Linte cu carnati de bere si ciolan...
Postat de: Ina in Mancaruri cu carnePunem lintea la inmuiat. Tocam ceapa si o calim in doua linguri cu unt, apoi adaugam legumele uscate si lintea ( care intre timp si-a dublat sau chiar triplat volumul ) . Stingem cu o ceasca de...Citeste continuarea
Lasagna cu soia
Postat de: ianculubita in LasagnaPunem soia intr-un vas sa fiarba 10-15 minute In tigaia cu ulei incins calim ceapa tocata marunt, morcovul si telina date pe razatoare, ardeiii si rosiile taiate cubulete; dupa ce s-au calit si...Citeste continuarea
La 25 de ani
Postat de: Creatsa in TorturiPrima data pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul ,zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul si devine o...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: aalliinnaa07 in Mancaruri de legumeSe fierb legumele in apa cu putina sare pana cand furculita intra usor in ele, dupa ce sunt fierte le scurgem de apa. Amestecam smantana cu ouale si adaugam sare si piper. Ungem o tava cu...Citeste continuarea
Lasagna cu branza de vaci si suc de...
Postat de: Ina in LasagnaTocam una din cepe si o calim in 2-3 linguri de ulei . Adaugam sucul de rosii ( de preferat preparat in casa ) , usturoiul pisat , sare si piper. Lasam la fiert 15 minute. ...Citeste continuarea