Linguini cu negru de sepia, creveti...
Postat de: nico15 in Fructe de mare1. Incalziti uleiul intr-o cratita si adaugati ceapa si usturoiul. Tineti pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand prinde culoare aurie, adaugati jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Lasagna cu spanac
Postat de: rodicamaria in LasagnaAm facut intai sosul alb: faina am desfacut-o cu lapte si am pus la fiert amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase. Am pus si untul si putin piper. Apoi am lasat deoparte. Ceapa am calit-o...Citeste continuarea
Legume la tigaie
Postat de: ela in Mancaruri de postPunem rosiile din bulion la scurs intr-o sita. Cartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare,timp de 5minute din clipa in care incepe apa sa clocoteasca,apoi ii punem la scurs intr-o...Citeste continuarea
Legume mexicane cu bacon la Doubleta!
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneBaconul se taie fideluta si se pune in tigaia incinsa, la rumenit. Legumele se adauga la bacon, se asezoneaza de sare, piper si cine doreste un pic de chlili. Se adauga vinul se inchide tigaia si...Citeste continuarea
Lasagna " Primavera"
Postat de: RuxyRux in LasagnaPrepararea foilor: Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se imparte in trei. Se intind foile pe rand( punem pe suprafata de intins putin ulei de masline sa mearga usor si sa nu...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de vita
Postat de: ela in LasagnaTaiem prazul rondele,usturoiul il curatam si il tocam si punem la calit in putin ulei,cateva clipe. Carnea,ardeiul curatat si taiat mai mic,le punem cu sare si piper in robotul de...Citeste continuarea
Lipii cu branza
Postat de: adela1981 in PiineDrojdia se dizolva in apa calduta cu zaharul. Adaugam uleiul, faina si un praf de sare si framantam un aluat, pana ce se despride de pe peretii vasului. Lasam la dospit , la caldura, eu...Citeste continuarea
Legume mexicane sotate
Postat de: adela1981 in Mancaruri de legumeEste simplu de facut, se calesc putin in uleiul de masline, cca 2-3 min apoi se toarna vinul si putina apa (50 ml). Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pana ce scade vinul. ...Citeste continuarea
Legume gratinate
Postat de: dakris in Mancaruri de legumeLegumele le-am asezat in vasul termorezistent uns cu unt. Ouale le-am batut, le-am amestecat cu smantana si laptele, am adaugat sare si piper si le-am turnat peste legume. Am ras cascaval...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de vita si pui
Postat de: gurita_ta2005 in LasagnaDam prin masina de tocat pieptul de pui, usturoiul si ceapa, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Intr-un ceaun punem ulei de masline, morcovul, usturoiul si ceapa si le lasam putin la calit,...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: Sim0naWorld in LasagnaAm pus 2 catei de usturoi la calit, iar cand si`au schimbat culoarea i`am scos. Am adaugat ceapa tocata marunt pe care am calit`o pana s`a inmuiat. Am adaugat morcovul ras si ardeiul tocat...Citeste continuarea
Legume gratinate la cuptor cu...
Postat de: naomy in Mancaruri de legumeDupa cum o sa observati in imagini, am pregatit un vas de lut in care am adaugat untul topit si am taiat rondele fiecare leguma si le-am asezat uniform. Am inceput cu cartofii, urmati de...Citeste continuarea
La vedova in verde
Postat de: ianculubita in CocktailGura paharului unsa cu zeama de lamaie apoi data prin zahar colorat;versi in pahar lichiorul cu gheata maruntita iar sucul de portocala il torni foarte incet cu paharul aplecat astfel incat sa nu...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de pui
Postat de: mirela0911 in LasagnaPrepararea sosului : Se taie ceapa marunt, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mari si cateii de usturoi se taie felii. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, morcovul si...Citeste continuarea
Labaneh cu ierburi aromate
Postat de: Mihaela11_jo in Aperitive / GarnituriPrepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu...Citeste continuarea
Limba de vita cu masline
Postat de: mikidaniro in VitaLimba o spalam si o punem pe foc intr-un vas cu apa si un pic de sare pana devine moale.Ideal ar fi intr-o oala cu presiune.Dupa ce a fiert bine o scoatem din apa, curatam pielea albicioasa de...Citeste continuarea
Lapte de pasare / Bulgari de zapada
Postat de: cocineraviajera in DulciuriGalbenusurile se omogenizeaza bine cu 5 linguri de zahar. Laptele cu zaharul vanilat se fierbe si se da deoparte. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga 1 lingura de zahar si...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: Gina_Cristina in DulciuriLaptele trebuie fiert inainte, se ia de pe foc pana se pregatesc norisorii din albusuri si crema. Norisorii se prepara astfel: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 50 gr zahar asa ca si...Citeste continuarea
Limba de porc afumata cu masline
Postat de: mamaieelena in PorcAm spalat si taiat marunt ceapa si ardeiul gras,limba am taiat-o rondele de 1cm.si le-am pus pe toate si inca 150ml vin alb in oala sub-presiune pentru 20 de minute.Am ales sa fac acest...Citeste continuarea
Lasagna cu carne si ciuperci
Postat de: panacris in LasagnaCiupercile se curata, se spala si se taie felii julienne. Intr/un vas Wok se pune uleiul de masline la incins, se adauga carnea tocata si ciupercile feliate. Se lasa la dinstuit la foc mic, cca....Citeste continuarea
Lasagne
Postat de: sufletista in LasagnaSosul de carne - calim ceapa, morcovul, adaugam carnea si o lasam sa se caleasca cu ceapa, adaugam sucul de rosii, condimente si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand. Sosul bechamel...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: miremirc in LasagnaPentru sos ragu : Intr-o craticioara punem uleiul si untul sa se incinga pe foc, apoi adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras pe razatoarea mare. Calim timp de 10 minute...Citeste continuarea
Lasagna cu sos ragu si ciuperci
Postat de: mikidaniro in LasagnaSos ragu: Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam...Citeste continuarea
Latte Macchiato fara aparat
Postat de: krinakrina in BauturiSe prepara cafeaua. Se pune laptele la fiert, cand da in cloclot se trage de pe foc si se pune intr-un pahar transparent, cam o treime din inaltimea lui. Din restul de lapte se prepara...Citeste continuarea
LASAGNA
Postat de: kamy in Lasagnasos ragu Intr-o cratita cu peretii grosi se pun la calit in ulei,ceapa,morcovul si telina.Cand s-au inmuiat,se adauga usturoiul,ardeiul si vinul.Lasam sa fiarba pana scade...Citeste continuarea
Lasagna cu piept de pui si foi...
Postat de: Elena_Daria in LasagnaFoi: Faina se pune intr-un castron,iar in mijloc se pune ouale si putina sare.Se framanta energic,pana rezulta un aluat tare.Se lasa 10-15 minute la odihnit in vasul in care l-am framantat...Citeste continuarea
Lemon Curd
Postat de: madi_marin in DulciuriOuăle le batem bine, apoi adăugăm zahărul, coaja şi zeama celor două lămâi şi seminţele din batonul de vanilie. Punem totul la bain-marie şi amestecăm continuu până ce...Citeste continuarea
Lasagne
Postat de: angyb in LasagnaBechamel: Se topeste untul, se ia de pe foc si se adauga faina amestecand, sa nu faca cocoloase. Se pune din nou pe foc si se adauga laptele amestecand mereu pana se ingroasa. Se condimenteaza...Citeste continuarea
Lenticchie con sugo e cotechino...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeLintea se pune in apa timp de 2 ore. Se taie ceapa marunt, morcovul se rade pe razatoarea mica, usturoiul se toaca marunt si se pun toate la calit. Adaugam putin piper si boia dulce. Se adauga...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: Sidy in DulciuriPunem 850 ml lapte la fiert. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta. Albusurile le...Citeste continuarea
Limba cu masline
Postat de: Sidy in Mancaruri cu carneLimba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf. Ceapa o...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: danakarin in DulciuriAm separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma adaugand la sfarsit 2 linguri de zahar. Am pus laptele, in care am adaugat miezul unui baton de vanilie, la fiert la foc mic, si in...Citeste continuarea
La multi ani, Vladut de 7...
Postat de: Oana in TorturiSe incinge cuptorul si se seteaza la temperatura medie. Se tapeteaza o forma de tort detasabila (cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina). Pentru blat, se bat ouale cu zaharul...Citeste continuarea
La multi ani 2012!
Postat de: postavaru in TorturiPentru blatul alb batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana devine crema lucioasa. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza iar apoi le...Citeste continuarea
La multi ani bucatarasi si 366 de...
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe decojeste kiwi si se paseaza pana obtinem un pireu. Se pune in forma de fursecuri de bradut si se decoreaza cu seminte de rodie. Se presara nuca de cocos,daca vreti si ninsoare. Citeste continuarea
La multi ani bucataras cu Fesenjan...
Postat de: mitinita in PuiFasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul. Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de...Citeste continuarea
Lemon bars/ patratele cu lamaie
Postat de: bitza in PrajituriBaza: Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se formeaza o bila de aluat care se intinde usor cu un...Citeste continuarea
Lasagna bolognese
Postat de: Julie in LasagnaSos bolognese: Ceapa tocata marunt si morcovul ras, se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si usturoiul zdrobit. Dupa 2-3 minute, se adauga sucul de rosii si supa (sau apa...Citeste continuarea
La multi ani Bucataras.ro, la 3 ani...
Postat de: gaby_d in TorturiBlat. Se pun intr-un bol ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza intai la treapta mica, apoi marind viteza, timp de 10 minute. (Trebuie sa se topeasca zaharul). Se cerne faina impreuna cu...Citeste continuarea
Lichior de oua(Eggnog)
Postat de: mimmi in BauturiMixam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele condensat. Adaugam esenta de vanilie,vodka,mixam in continuare. Acum adaugam laptele(eu am pus cat sa il subtieze si sa nu fie o bautura...Citeste continuarea
Lapte condensat
Postat de: alice_ciobanu in DulciuriSe pune apa la înfierbântat şi apoi se adauga zahărul, mierea de albine, untul topit şi esenţa de vanilie şi se amestecă totul până se topeşte zahărul. Se amestecă...Citeste continuarea
Lasagna dulce ,cu prune...
Postat de: cris2711 in PrajituriSe prepara budinca de vanilie din lapte,zahar si praful de vanilie,dupa instructiunile de pe plic.Cand este gata se ia de pe foc,se amesteca usor si se raceste putin,iar apoi se adauga branza de...Citeste continuarea
Lipie libaneza
Postat de: Maria68 in PuiPieptul de pui il taiem fasii subtiri si le prajim putin .Cartofii se curata si se prajesc gen cartofi pai.Varza se da prin razatoare iar prazul il taiem fasii. Ii facem un...Citeste continuarea
Lasagna alla bolognese
Postat de: Retetegg in Lasagna*Prima data am pregatit sosul bolognese : Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline. Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba...Citeste continuarea
Linzer cu dovleac si stafide aurii
Postat de: panacris in PrajituriSe topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coja de lămâie. Se pune făina şi se amestecă...Citeste continuarea
Lasagna alla bolognese
Postat de: lilik in LasagnaPrima data punem sosul ragu la foc: tocam marunt morcovul,telina si ceapa si le punem intr-o oala la innabusit.Cand s-au unmuiat punem carnea tocata si cea de porc si o lasam pana se albeste...Citeste continuarea
Langosi cu branza si smantana
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe amesteca ingredientele, apoi se framanta bine. Daca mai e nevoie, adaugati faina, astfel incat sa rezulte un aluat mai moale. Se lasa la dospit aproximativ 1 h-1,30 h (depinde de temperatura...Citeste continuarea
La Multi Ani, dragi romani: Varza...
Postat de: Brindusa in PorcTaie varza nu exagerat de subtire. Taie afumatura felii. Incalzeste jumatate de ulei intr-o cratita mare (wok) si prajeste putin afumatura. Adauga carnea si prajeste-o putin. Adauga varza....Citeste continuarea
Lapte cu amaranth
Postat de: ianculubita in Mancare copiiIntr-un vas am pus laptele,zaharul,fulgii de amarant pe foc,am amestecat continuu pana s-a ingrosat,am pus in boluri,deasupra 2linguri de dulceata de visine,am pus bolurile la frigider 1h apoi am...Citeste continuarea
Legume gratinate - La multi ani, Cris!
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriPunem apa cu sare intr-o oala si cand incepe apa sa fiarba punem legumele si lasam pe foc 10minute.Scoatem legumele si le punem la scurs. Ungem un vas termorezistent cu unt si punem legumele in...Citeste continuarea