Legume la gratar
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si dovleceii, se taie rondele potrivite, nici foarte subtiri, dar nici groase ca altfel se fac mai greu. Se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce, busuioc, rozmarin, se...Citeste continuarea
Lasagna cu carne si ciuperci
Postat de: privatelaura in LasagnaPunem la calit usturoiul cu putina sare, apoi adaugam carnea tocata. Lasam sa se rumeneasca, apoi adaugam ciupercile spalate si taiate felii; adaugam cateva linguri de supa si bulionul. Lasam sa...Citeste continuarea
Legume la gratar
Postat de: AndreeaMaria in Mancaruri de legumeSpeli ciupercile iar coditele le tai marunt. Palarioarele le pregatesti asa: Pui un praf de sare si de piper in palarioara,ungi cu putin unt,adaugi codita tocata,si cateva fasii din sunca...Citeste continuarea
Limonada de lavanda
Postat de: postavaru in BauturiIntr-un vas se amesteca 2 1/2 cani de apa cu zaharul si lavanda. Se fierb pe foc mic 5 minute. Dam deoparte, acoperim cu un capac si lasam sa stea o ora. Adaugam inca 2 cani de apa si zeama de...Citeste continuarea
Legume gratinate cu cascaval si oua
Postat de: gaby_d in Mancaruri de legumePui un vas cu 2 l apa si jumatate de lingurita sare, la fiert. Cand apa clocoteste pui legumele si lasi sa fiarba 8 minute. Le pui la scurs. Topesti intr-o cratita putin unt, tai ceapa juliene...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu carnati de casa
Postat de: roxanabucataras in Mancaruri de legumeCarnatii i-am avut la congelator asa ca i-am decongelat... Legumele le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat in forme mari, dovlecelul si rosiile le-am taiat felii. Intr-o tava de yena am...Citeste continuarea
Linte-reţeta clasică spaniolă
Postat de: Ade200 in Mancaruri de legumeSe pune lintea la înmuiat 30 de minute. Între timp, se taie şunca cubuleţe, chorizo în felii, morcovii în felii subţiri şi cartofii în sferturi. Se...Citeste continuarea
Lichior de menta
Postat de: sufletista in BauturiFrunzele de menta se spala bine si le scurgem de apa Le punem intr-o stical (sau ce dorim) si le acoperim cu alcool, punem sticla la soare timp de 3-4 saptamani, Facem un sirop preparat din...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: mamaieelena in LasagnaCeapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie la calit. Se pune sare si piper, se mai lasa sa se caleasca un pic si se adauga carnea lasand focul potrivit. In acest timp se topeste untul...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: LadyCrs in LasagnaSe prepara doua sosuri. Primul este SOSUL RAGU - se toaca legumele si le calim intr-o lingura de unt si putin ulei de masline timp de 10 minute; apoi adugam carnea si doua cani de...Citeste continuarea
Leustean si patrunjel ptr iarna
Postat de: panacris in ConserveLeusteanul si parunjelul se curata, se spala si se toaca foarte marunt. Reconsc ca am folosit robotul de bucatarie. Se amesteca cu sare mare si ulei de masline, se pune in borcane, indesat, se...Citeste continuarea
Limba de porc cu smantana
Postat de: Teona in Mancaruri cu carneSe pun la fiert limbile in apa cu sare, iar dupa ce s-au fiert se curata de pielita alba. Separat, se topeste untul, in care se caleste ceapa taiata marunt. Dupa ce s-a rumenit ceapa se...Citeste continuarea
Lamai umplute cu ton
Postat de: SanatateAcasa in TonSe scurge un pic tonul de sos, dar o mica parte se pastreaza. Se spala lamaile, se taie pe din doua, iar la codite se taie de asa maniera incat sa stea pe farfurie. Se inlatura miezul ...Citeste continuarea
Limonada de lamaie cu ananas
Postat de: mimmi in BauturiPrima data punem la microunde zaharul cu 100 ml apa,lasam pana se topeste. Blenduim ananasul si il punem intr-o carafa. Adaugam peste ananas,amestecul cu zahar si restul de...Citeste continuarea
Limonada
Postat de: Retetegg in BauturiIntr-un vas adanc am pus apa minerala, sucul si pulpa de la cele 2 lamai si frunze de busuioc. Am indulcit cu miere (eu nu o prefer foarte dulce), am amestecat energic pana s-a dizolvat...Citeste continuarea
Lapte covăsât(iaurt de casă)
Postat de: Ade200 in SosuriL aptele se fierbe şi se lasă să se răcească, cât să ţii degetul în el să-l simţi călduţ. Dacă e prea cald, se acreşte şi lasă mult zer. Laptele fierbinte se poate...Citeste continuarea
Lebede si pasta choux
Postat de: alba_zori in DulciuriSunt asa de bune ca nu te poti abtine , sunt si frumoase. Am pus intr-o cratita incapatoare apa cu uleiul,sarea,vanilia,zaharul si am lasat sa dea in clocot. Am luat cratita de pe foc si...Citeste continuarea
Limonada proaspata de lamaie
Postat de: gurita_ta2005 in BauturiSe pune zaharul impreuna cu 200 ml de apa la incalzit, se amesteca din cand in cand, iar dupa ce a dat un clocot se opreste focul si se lasa la racit. Lamaile se storc bine, portocala si kiwi se...Citeste continuarea
Limonada
Postat de: roxanabucataras in BauturiAm spalat lamaile bine, le-am stors. Am adaugat putina miere si zeama de la lamai peste ea in cana/pahar dupa preferinte, apoi cateva bucatele de coaja...mie asa imi place. Am pus apa plata...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeCartofii se curata de coaja si se pun 10 minute la fiert in apa cu sare, se pun intregi. Intr-un alt vas se pun morcovii intregi si broccoli se lasa tot cca 10 minute. Se lasa putin la rece si se...Citeste continuarea
Leurda in sos bechamel
Postat de: alinutzika in Mancaruri de legumeLeurda, fara codite, se spala bine si se taie mai marunt. Nu se mixeaza, pt ca nu e nici pe departe la fel de gustoasa. Va zic din proprie experienta. Untul se pune intr-o tigaie la foc mic....Citeste continuarea
Legume gratinate cu pui
Postat de: deliciousflavours in Mancaruri de legumePieptul de pui este bine sa-l pregatim cu cel putin 1 ora inainte. Spalam si taiem cubulete mici carnea, amestecam uleiul de masline cu condimentul specific pentru carne de pui si piperul, adaugam...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: simo_brkic in DulciuriPunem 850 ml lapte la fiert si separam albusurile de galbenusuri; Galbenusurile le amestecam cu zaharul tos si cel vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.Albusurile le batem...Citeste continuarea
Limonada cu capsuni
Postat de: rocsi_1612 in BauturiIntr-o cratita punem zaharul cu 200 ml apa . O punem pe foc si o lasam sa dea cateva clocote pentru a se forma siropul. Lamaie o spalam bine. Cu un instrument de decojit legume sau cu un...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: panacris in DulciuriAlbusurile se separa si se bat energic cu un praf de sare si 50 g. zahar. Laptele se pune la fiert intr/un vas larg. Din compozitia de albus se cate o lingura si se rastoarna in laptele fierbinte,...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de vita
Postat de: Maria68 in LasagnaSe rumeneste ceapa si usturoiul in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, sare ,piper si se fierbe 15 minute amestecand continuu. Cand se raceste se adauga cascavalul ras si patrunjelul...Citeste continuarea
Lasagne cu pesto
Postat de: angyb in LasagnaSos besciamella: Topim untul, adaugam faina amestecand sa nu faca cocoloase, dupa care adaugam laptele amestecand mereu.Lasam pe foc aproximativ 15 min-Cand sosul este aproape gata adaugam...Citeste continuarea
Leustean pentru iarna
Postat de: panacris in ConserveSe spala leusteanul, se curata de frunze, se taie marunt si se pune la uscat sau se pune in pungute mici, in portii la congelator. Alta varianta este sa/l amestecati cu sare de...Citeste continuarea
Lipie cu muschiulet de porc la gratar
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriMuschiuletul se taie bucatele si se prajeste la gratar. Salata, ceapa, usutoriul se curata, se spala si se toaca marunt. Se face un sos vinegreta si se amesteca cu salata. Lipia se incalzeste usor...Citeste continuarea
Lasagne cu carne tocata
Postat de: medioto59 in PasteSosul Ragu Incingem uleiul si calim ceapa.Cand ceapa devine aurie adaugam morcovul dat prin razatoare si 1/2 cescuta cu apa .Lasam pana cand apa se evapora si totul este bine calit dupa care...Citeste continuarea
Lasagna cu vinete
Postat de: deliciousflavours in LasagnaTocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam pasta de rosii,...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu sos de iaurt
Postat de: aziz in Mancaruri de legumeSe curata legumele se taie cubulete si intr-un castron amestecam cu ulei de masline si condimentele de mai sus+sucul de la jumatate de lamaie.Rasturnam apoi in tava de la cuptor tapetata cu...Citeste continuarea
Lasagna cu pui si ciuperci
Postat de: alldaycooking in LasagnaPentru foile de lasagna am pus faina intr-un castron, am adaugat galbenusurile si apoi treptat cate putina apa. Am framantat pana cand am obtinut o coca elastica si nelipicioasa. Am impartit...Citeste continuarea
Legume sote & Orez - fără ulei
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de postOrezul se fierbe în apă cu sare. Se spală cu apă rece, se strecoară. Se pregătesc legumele. Morcovii, dovleceii - se taie rondele subțiri; varza - felii subțiri, ardeii la fel....Citeste continuarea
Linte cu ciuperci şi mentă - de post
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de postLintea se ţine în apă rece câteva ore (2-3 ore). Am fiert-o în apă cu sare, foi de dafin şi câteva crenguţe de cimbru. Legumele se curăţă,...Citeste continuarea
Legume și brânză tofu pe foi...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de postSe călește ceapa, 1 minut, în ulei încins, se adaugă ardeii, se lasă 2-3 minute după care se condimentează cu cimbru, busuioc, sare, piper. Foile de plăcintă (unse fiecare...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: Zamfira in LasagnaFierbem foile de lasagna in apa cu putin ulei (verificam tot timpul foile sa nu se lipeasca una de alta). Foile nu trebuie sa fie prea moi, ajunge o fierbere de 5 minute. Sosul de rosii:...Citeste continuarea
Lasagna cu branza dulce
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe amesteca bine branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, ouale si stafidele. Se pune si iaurtul daca e prea groasa compozitia. Pentru sos amestecam iaurtul cu zaharul (dupa gust). ...Citeste continuarea
Linguine alla salsiccia - Linguine...
Postat de: irena in PasteFierb pastele comform instructiunilor de pe ambalaj ,le scurg si le las deoparte. Calesc ptr 5 min in ulei ,carnatii taiati cubulete,adaug ardeiul si chili taiat cubulete si continui calirea...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: alinutzika in Mancaruri cu carneSe unge fundul tavii cu unt. Se toarna putin sos bechamel, cat sa acopere fundul tavii. Deasupra se pune o foaie de lasagna, preferabil fiarta foarte putin inainte, apoi iar sos bechamel, apoi sos...Citeste continuarea
Limba de vitel cu praz si masline
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneLimba se spala si se pune la fiert in apa rece, fara sare. Se lasa la fiert la foc mediu cca. 1 ora. Apoi se scoate si calduta se curata de pielita alba. Se taie bucatele mici. Intre timp prazul...Citeste continuarea
Linte cu usturoi si ardei
Postat de: Anamaria7 in Mancaruri de postSpalam lintea in apa rece si o lasam la muiat macar o ora, apoi o punem la fiert in apa cu sare. Cand e gata o scurgem bine. Calim ceapa tocata marunt, iar cand s-a muiat adaugam ardeiul taiat...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: MyFancyCake in Mancaruri de postTaiem ceapa julienne si o calim in ulei de masline. Eu am adaugat si 3 linguri de apa, pentru a avea o varianta mai sanatoasa. Dovleceii se taie felii foare subtiri. Adaugam dovleceii peste...Citeste continuarea
Legume gratinate in foietaj
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de legumeLegumele curatate si taiate mai mare le-am pus in wok la calit la foc potrivit pentru a se patrunde putin. Cand s-au inmuiat un pic le-am pus sare, piper, patrunjelul tocat marunt, am pus si...Citeste continuarea
Linzer cu mac si stafide
Postat de: panacris in PrajituriDin faina, ou, margarina topita, zahar, zahar vanilinat, praf de copt se framanta un aluat elastic, care se pune la rece ptr cca. 30 de minute. Intre timp macul se macina impreuna cu zaharul in...Citeste continuarea
Lasagna cu legume
Postat de: ianculubita in LasagnaToate legumele curatate,spalate,radacinoasele date pe razatoarea mare,restul taiate cubulete,se calesc in ulei; dupa ce s-au inmuiat se adauga cutia de rosii,iar dupa ce a scazut,se...Citeste continuarea
Lamai umplute cu sardele
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriSe spala foarte bine lamaile si se taie in jumatate.Se scoate miezul si se lasa deoparte.Se pastreaza 1-2 linguri de miez si de zeama. Se zdrobesc sardelele cu furculita,peste care se adauga...Citeste continuarea
Latte Machiatto
Postat de: miha in CafeaCafeaua va fi calduta, iar laptele la temperatura camerei. Krina zicea ca se infierbanta laptele, eu n-am mai facut-o. Vom pune laptele intr-un vas inalt ( eu am folosit paharul...Citeste continuarea
Linzer cu visine
Postat de: panacris in PrajituriSe topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se pune făina şi se amestecă...Citeste continuarea
Lolly Pops din aripioare de...
Postat de: nico15 in PuiSe iau aripioarele si se taie partea de sus a aripioarei, vor ramane doua doua bucati in cadrul aripei, aceasta se va impinge pana se va rupe si vom impinge pana vor iesii doua oase mici. Pe unul...Citeste continuarea