Leurda in sos bechamel

de alinutzika in Mancaruri de legume, 9 Mai 2012 | 4383 vizualizari

 

O mancare rapida, de primavara, pe care eu o ador! Combinatia cu oua ochi e cea mai reusita, zic eu! La fel ca si mancarica de spanac.

 

INGREDIENTE

  • o mana buna de leurda
  • 2 linguri faina
  • o bucatica de unt
  • o cana mare de lapte (daca e prea groasa compozitia, mai adaugati)
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Leurda in sos bechamel:

Leurda, fara codite, se spala bine si se taie mai marunt. Nu se mixeaza, pt ca nu e nici pe departe la fel de gustoasa. Va zic din proprie experienta.

Untul se pune intr-o tigaie la foc mic. Cand s-a topit, se adauga faina subtiata cu putin lapte. Adaugam apoi si restul de lapte si amestecam continuu cu telul de mamaliga, ca sa nu se prinda sosul de fundul tigaii si nici sa nu se faca cocoloase. Condimentam cu putina sare. Cand incepe sa fiarba adaugam leurda cruda. Nu o fierbem inainte, pt ca isi pierde aroma si gustul usturoiat. Nu va temeti, nu o sa fie gustul de usturoi foarte puternic. Mai fierbem la foc mic inca 10 minute, amestecand. Servim cu ochiuri de oua.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Leurda in sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

09.05.2012, 20:55

Faina combinatie!!!

Lau 1

09.05.2012, 21:55

bun

Aurelia 07_07 1

09.05.2012, 23:35

Super buna

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei in crusta de migdale