Latte Machiato cu Amaretto
Postat de: diana91paris in CafeaIntr-un pahar de 250ml punem frisca lichida, dupa care adaugam lichiorul si cafea expresso (eu o fac la aparat) dupa care adaugam frisca si optional ornam cu toping de ciocolata ( eu nu am pus). Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: Creatsa in DulciuriSeparati albusurile de galbenusuri. Puneti laptele la fiert. Intre timp bateti albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugati treptat 3 linguri de zahar si mixati 5-10 minute pana rezulta...Citeste continuarea
Lasagna cu ton si branza
Postat de: postavaru in LasagnaScurgem tonul de ulei iar apoi il amestecam cu branza de vaci si pasta de ardei. Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul iar la final cascavalul ras. Potrivim de sare si piper si amestecam bine...Citeste continuarea
Lipii cu faina integrala umplute cu...
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriPunem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam...Citeste continuarea
Lipii - surpriza
Postat de: Toamna07 in Mancaruri cu carneCarnea o spalam bine,o stergem si o asezonam cu sare,piper si cimbru.Apoi o taiem in felii groase si o punem la rumenit, in unt,la foc mediu,intr-o tigaie antiaderenta acoperita cu capac.Se...Citeste continuarea
Lapte cu paste cavatelli
Postat de: elena001 in Dulciurise pune laptele la fiert cand aproape fierbe se adauga pastele cand aproape pastele s-au fiert se adauga zaharul brun cand e gata se ia de pe foc si se adauga zaharul pudra si se amesteca...Citeste continuarea
Legume Mexicane la cuptor cu aripioare
Postat de: sasha in PuiMixurile de legume se decongeleaza, intre timp se curata cartofii si ceapa, se spala. Cartofii se taie rondele subtiri, ceapa se taie julien. Intr-o tava se adauga mixurile, ceapa si...Citeste continuarea
Lasagna cu carne si sos de rosii
Postat de: Veronica22 in LasagnaIn tigaie am pus cateva linguri de ulei in care am prajit putin carnea peste care am adaugat ciupercile taiate felii, sare si putin piper. Am pus sosul si restul de condimente. Le-am lasat 5...Citeste continuarea
Lasagne Bolognese
Postat de: Bucatardinpasiune in LasagnaIncepem cu prepararea sosului ragu, pentru ca dureaza cel mai mult. Razuim foarte fin telina si morcovul. Tocam marunt ceapa si calim usor toate legumele in ulei de masline....Citeste continuarea
Lasagna cu urzici
Postat de: adnia in LasagnaFoile se fac astfel: Din toate ingredientele pt aluat se face un aluat tare, care se lasa la odihnit 30 min, ca sa se aseze glutenul. Apoi se trece prin rolele de intins ale masinii, dupa care se...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu crocant de paine
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriPainea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici; Taiem mozzarella felii subtiri; Spalam bine...Citeste continuarea
Lasagna delicioasa
Postat de: RuxyRux in LasagnaEu am dublat cantitatile pentru ca de fiecare data cand prepar foi de lasagna prepar si taitei de casa :) Aluatul se prepara simplu amestecand ingredientele si punand apa cate putin cat sa se...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: antici_gabytza in LasagnaSosul de carne - Calim ceapa in uleiul incalzit putin dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeiul tocat. Adaugam 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa scada apa...Citeste continuarea
Lasagne a la Klaus
Postat de: cris2711 in LasagnaSe taie ceapa marunt,usturoiul deasemenea. Intr-o oala ,se pune o lingura cu unt,cand s-a topit la foc mediu,se adauga ceapa si usturoiul tocat marunt si se caleste. Se stinge compozitia cu...Citeste continuarea
La Ficelle Picarde (Clatite din...
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriPregătiţi aluatul pentru clătite din: făină, ouă, lapte şi un praf de sare. Lăsaţi aluatul să se odihnească 20 de minute înainte de a le prăji. Intre timp va ocupati de...Citeste continuarea
Lapte de pasăre
Postat de: madi_marin in DulciuriAlbuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu cele 5 linguri de zahăr. Laptele se pune la foc mic şi când s-a încălzit se pun cu lingura gogoşi de spumă care se...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: doralinda72 in LasagnaPregatim carnea ca ptr bolognese, adica, calim ceapa, apoi punem carnea si amestecam continu ca sa nu se faca cocoloase. Cand s-a rumenit putin si carnea, punem scortisoara, sarea, piperul, putin...Citeste continuarea
Lasagna cu spanac
Postat de: doralinda72 in LasagnaTocam cu mixerul dar nu prea marunt prazul si ceapa si calim in putin ulei. Spanacul, il frecam cu putina sare si stoarcem de zeama si mai lasam putin la scurs. Cand s-au calit prazul cu ceapa,...Citeste continuarea
Lasagne cu paste,ciuperci si legume
Postat de: diaconta in LasagnaPastele le-am fiert de jumatate.La fel si brocolli. Ciupercile(mie imi plac foarte mult galbiorii ) le-am calit cu putin unt si legumele. La urma am adaugat si brocolli. Peste amestecul...Citeste continuarea
Limonada cu portocale si lamai
Postat de: jolygina in BauturiStoarcem portocalele si lamaile, dupa care amestecam apa cu zaharul si adaugam sucul de portocala si lamaie .La sfarsit adaugam frunzele de menta zdrobite. In loc de zahar putem adauga...Citeste continuarea
Letke reinventat
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb 25 de minute în apă fierbinte, împreună cu crenguțele de cimbru. După expirarea timpului, se scot cartofii, se îndepărtează crenguțele de cimbru și se...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: patrick_2010 in DulciuriLaptele se pune la fiert, intre timp se separa galbenusul de albus. Albusul se bate spuma tare cu 3 linguri de zahar. Galbenusul cu zaharul vanilat se amesteca cu 3 linguri de zahar...Citeste continuarea
Limonada cu ghimbir
Postat de: adnia in BauturiSe storc lamaile , apoi sucul obtinut se transforma in blender, impreuna cu celelalte ingrediente (cu exceptia cuburilor de gheata si frunzelor verzi). Se mixeaza bine, se transfera intr-o carafa...Citeste continuarea
Lichior de cafea
Postat de: ianculubita in BauturiIntr-o sticla,punem cafeaua,batonul de vanilie taiat si alcoolul;inchidem ermetic si lasam 8-10zile sticla in camara la bucatarie,timp in care amestecam zilnic prin rasturnare. Dupa acest...Citeste continuarea
Lumaconi cu crema de brocoli
Postat de: rodicamaria in PasteBrocoli se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se marunteste cu robotul(cateva pulsatii). Polonezul se curata de pielita si la fel se da prin robot....Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSeparam galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare timp de cca 5 minute, adaugam 2 linguri si 1/2 de zahar si le batem pana se intaresc. Laptele se pune la fiert, dupa care...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: diana_k in PrajituriSe opresc 2-3 linguri de lapte rece pentru crema de galbenusuri si restul de laptele se pune la fiert. Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar si zaharul vanilat pana spuma se intareste....Citeste continuarea
Le bel aujourd'hui
Postat de: Satisfyyourcravings in BauturiCu ajutorul unui blender, se mixează bananele, guava, iaurtul și laptele până ajunge la consistența unui piure. Se împarte muesli în 2 cupe și se toarnă piureul...Citeste continuarea
Langosi unguresti
Postat de: adnia in PiineAm pus drojdia la inmuiat in laptele caldut cu putin zahar (ca sa infloreasca repede), apoi am adaugat celelalte ingrediente, am format un aluat elastic si am lasat la crescut cca 1 ora,...Citeste continuarea
Lipie cu pui
Postat de: adnia in PuiSe formeaza repede aluatul din ou, ulei de masline, sare, apa so faina, apoi se da putin la rece. Intre timp se pregateste umplututa: pieptul de pui se taie cubulete, iar ceapa se...Citeste continuarea
Lapte de cocos
Postat de: adnia in Vegan / Raw veganAsadar, sa trecem la treaba! Pt. lapte de cocos avem nevoie de nuca de cocos (sau fulgi de cocos), apa fierbinte si cam atat! Pt. ca eu nu am gasit nuca de cocos cand am avut nevoie (si e si...Citeste continuarea
Lapte de migdale
Postat de: adnia in Vegan / Raw veganSe lasa la muiat migdalele cateva ore in apa (sau peste noapte--eu am constatat ca-mi place mai mult laptele daca las migdalele in apa calduta cca 2 ore, nu mai mult), apoi se scurge apa, se pun...Citeste continuarea
Legume deshidratate in ulei de masline
Postat de: adnia in ConserveA venit iar timpul sa va arat un borcanel colorat si apetisant de conserve pt. iarna: legume deshidratate de mine si apoi conservate in ulei de masline: rosii, dovlecei, vinete, ardei gras...Citeste continuarea
LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!
Postat de: Onesta in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri si se bat cu-n praf de sare si cu fructoza; se adauga pe rand galbenusurile, amestecandu-se dupa fiecare. Se adauga si praful de Creme Ole si se mixeaza pana la...Citeste continuarea
Lasagne Bolognese
Postat de: Corina33 in LasagnaSe curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin. Se caleste carnea pana isi schimba...Citeste continuarea
Lichiu cu nuca si rahat
Postat de: timea in DulciuriPunem drojdia la dospit, timp de 10 min., in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu cirnati de curcan
Postat de: pittbull in Mancaruri de legumeLegumele se spala. Mocovii si dovleceii se taie rondele. Vinetele,cartofii si ardeii se taie cuburi mari. Chimenul si ceapa se taie felii groase. Usturoiul se taie in doua. Cartofii...Citeste continuarea
Lemon Curd
Postat de: Elena_Daria in DulciuriSpalam si stergem bine lamaile. Intr-un vas punem ouale, zaharul, coaja rasa de la lamai, esenta de vanilie si se mixeaza totul foarte bine. Zeama de la lamai se amesteca cu amidonul,...Citeste continuarea
Lasagna cu dovlecei
Postat de: adriana65 in Mancaruri de legumeSe încinge uleiul într-o tigaie mai încăpătoare, se adaugă ceapa tocată şi se prăjeşte un minut. Se adaugă usturoiul curăţat şi feliat, se mai lasă 1/2 de...Citeste continuarea
Langosi cu crema de branza, marar...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDe data asta, am lasat-o pe Maricica sa se odihneasca, si am purces la treaba. Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se marunteste drojdia si se adauga la lapte,...Citeste continuarea
Limonada cu portocale
Postat de: Retetegg in BauturiAm stors lamaia si portocala si am folosit sucul si pulpa. Le-am amestecat intr-o carafa cu apa minerala, cuburi de gheata si miere. Am pus in pahare, am adaugat felii de portocale si am...Citeste continuarea
Lapte acru
Postat de: andreea_angelo in BauturiBranza de vaca se amesteca cu smantana si se pune pe fundul oalei in care o sa puneti si laptele Laptele il fierbeti si il lasati sa se raceasca putin, sa fie caldut Il turnati in oala peste...Citeste continuarea
Langosi
Postat de: lilik in Mancaruri de postCernem intr-un bol faina si o amestecam cu putina sare,apoi facem o fantana in mijloc. In alt vas punem 100 ml apa calda si topim in ea mierea si drojdia,apoi lasam acoperit pana creste....Citeste continuarea
Langosi, scovergi sau foi dospite
Postat de: dalina2007 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pune faina cernuta in prealabil si sarea. In mijlocul gramezii de faina se face o gropita in care se toarna drojdia uscata. Se adauga apa calduta (nu fierbinte caci distruge...Citeste continuarea
Legume la gratar cu sos de usturoi
Postat de: ralu_river in Mancaruri de legumeVinetele si dovleceii se spala, se taie rondele, respectiv pe lung, se sareaza si se lasa 15 minute. Ciupercile se condimenteaza cu Mirodenia, cartofii se curata de coaja. Se incinge o...Citeste continuarea
Langos cu cascaval sau zahar pudra
Postat de: timea in PiinePunem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute. Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul...Citeste continuarea
Legume la Actifry
Postat de: panacris in Mancaruri de postSe curata toate legumele, se spala, se feliaza, apoi se asezoneaza de sare si mirodenii, se pun in cuva fripteuzei, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la copt/prajit cca 40 de minute....Citeste continuarea
Lahmacun
Postat de: mitinita in PizzaAluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: mosuletulene in CurcanPreparare sos bechamel: Se topeste untul la foc mic, cand s-a topit am incorporat cele doua linguri de faina cu varf si am amestecat, luand de pe foc, pana cand faina s-a incorporat bine in...Citeste continuarea
Lumaconi cu sardine in sos tomat
Postat de: merisor67 in PasteSe pune apa la fiert cu putina sare. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se inabuse in putin ulei de masline si cativa stropi de apa. Se desfac conservele de peste si se adauga...Citeste continuarea