A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Latte Machiato cu Amaretto

Postat de: diana91paris in Cafea

Intr-un pahar de 250ml punem frisca lichida, dupa care adaugam lichiorul si cafea expresso (eu o fac la aparat) dupa care adaugam frisca si optional ornam cu toping de ciocolata ( eu nu am pus). Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Separati albusurile de galbenusuri. Puneti laptele la fiert. Intre timp bateti albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugati treptat 3 linguri de zahar si mixati 5-10 minute pana rezulta...Citeste continuarea

Lasagna cu ton si branza

Postat de: postavaru in Lasagna

Scurgem tonul de ulei iar apoi il amestecam cu branza de vaci si pasta de ardei. Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul iar la final cascavalul ras. Potrivim de sare si piper si amestecam bine...Citeste continuarea

Lipii cu faina integrala umplute cu...

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.  Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam...Citeste continuarea

Lipii - surpriza

Postat de: Toamna07 in Mancaruri cu carne

Carnea o spalam bine,o stergem si o asezonam cu sare,piper si cimbru.Apoi o taiem in felii groase si o punem la rumenit, in unt,la foc mediu,intr-o tigaie antiaderenta acoperita cu capac.Se...Citeste continuarea

Lapte cu paste cavatelli

Postat de: elena001 in Dulciuri

se pune laptele la fiert cand aproape fierbe se adauga pastele cand aproape pastele s-au fiert se adauga zaharul brun cand e gata se ia de pe foc si se adauga zaharul pudra si se amesteca...Citeste continuarea

Legume Mexicane la cuptor cu aripioare

Postat de: sasha in Pui

Mixurile de legume se decongeleaza, intre timp se curata cartofii si ceapa, se spala. Cartofii se taie rondele subtiri, ceapa se taie julien.  Intr-o tava se adauga mixurile, ceapa si...Citeste continuarea

Lasagna cu carne si sos de rosii

Postat de: Veronica22 in Lasagna

In tigaie am pus cateva linguri de ulei in care am prajit putin carnea peste care am adaugat ciupercile taiate felii, sare si putin piper. Am pus sosul si restul de condimente. Le-am lasat 5...Citeste continuarea

Lasagne Bolognese

Postat de: Bucatardinpasiune in Lasagna

Incepem cu prepararea  sosului ragu, pentru ca dureaza cel mai mult. Razuim foarte fin telina si morcovul. Tocam marunt ceapa si calim usor toate legumele  in ulei de masline....Citeste continuarea

Lasagna cu urzici

Postat de: adnia in Lasagna

Foile se fac astfel: Din toate ingredientele pt aluat se face un aluat tare, care se lasa la odihnit 30 min, ca sa se aseze glutenul. Apoi se trece prin rolele de intins ale masinii, dupa care se...Citeste continuarea

Legume la cuptor cu crocant de paine

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Painea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici; Taiem mozzarella felii subtiri; Spalam bine...Citeste continuarea

Lasagna delicioasa

Postat de: RuxyRux in Lasagna

Eu am dublat cantitatile pentru ca de fiecare data cand prepar foi de lasagna prepar si taitei de casa :) Aluatul se prepara simplu amestecand ingredientele si punand apa cate putin cat sa se...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: antici_gabytza in Lasagna

Sosul de carne - Calim ceapa in uleiul incalzit putin dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeiul tocat. Adaugam 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa scada apa...Citeste continuarea

Lasagne a la Klaus

Postat de: cris2711 in Lasagna

Se taie ceapa marunt,usturoiul deasemenea. Intr-o oala ,se pune o lingura cu unt,cand s-a topit la foc mediu,se adauga ceapa si usturoiul tocat marunt si se caleste. Se stinge compozitia cu...Citeste continuarea

La Ficelle Picarde (Clatite din...

Postat de: Doinavar in Aperitive / Garnituri

Pregătiţi aluatul pentru clătite din: făină, ouă, lapte şi un praf de sare. Lăsaţi aluatul să se odihnească 20 de minute înainte de a le prăji. Intre timp va ocupati de...Citeste continuarea

Lapte de pasăre

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu cele 5 linguri de zahăr. Laptele se pune la foc mic şi când s-a încălzit se pun cu lingura gogoşi de spumă care se...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: doralinda72 in Lasagna

Pregatim carnea ca ptr bolognese, adica, calim ceapa, apoi punem carnea si amestecam continu ca sa nu se faca cocoloase. Cand s-a rumenit putin si carnea, punem scortisoara, sarea, piperul, putin...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac

Postat de: doralinda72 in Lasagna

Tocam cu mixerul dar nu prea marunt prazul si ceapa si calim in putin ulei. Spanacul, il frecam cu putina sare si stoarcem de zeama si mai lasam putin la scurs. Cand s-au calit prazul cu ceapa,...Citeste continuarea

Lasagne cu paste,ciuperci si legume

Postat de: diaconta in Lasagna

Pastele le-am fiert de jumatate.La fel si brocolli. Ciupercile(mie imi plac foarte mult galbiorii ) le-am calit cu putin unt si legumele. La urma am adaugat si brocolli. Peste amestecul...Citeste continuarea

Limonada cu portocale si lamai

Postat de: jolygina in Bauturi

Stoarcem portocalele si lamaile, dupa care amestecam apa cu zaharul si adaugam sucul de portocala si lamaie .La sfarsit adaugam frunzele de menta zdrobite. In loc de zahar putem adauga...Citeste continuarea

Letke reinventat

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb 25 de minute în apă fierbinte, împreună cu crenguțele de cimbru. După expirarea timpului, se scot cartofii, se îndepărtează crenguțele de cimbru și se...Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: patrick_2010 in Dulciuri

Laptele se pune la fiert, intre timp se separa galbenusul  de albus. Albusul se bate spuma tare cu 3 linguri de zahar. Galbenusul cu zaharul vanilat se amesteca cu 3 linguri de zahar...Citeste continuarea

Limonada cu ghimbir

Postat de: adnia in Bauturi

Se storc lamaile , apoi sucul obtinut se transforma in blender, impreuna cu celelalte ingrediente (cu exceptia cuburilor de gheata si frunzelor verzi). Se mixeaza bine, se transfera intr-o carafa...Citeste continuarea

Lichior de cafea

Postat de: ianculubita in Bauturi

Intr-o sticla,punem cafeaua,batonul de vanilie taiat si alcoolul;inchidem ermetic si lasam 8-10zile sticla in camara la bucatarie,timp in care amestecam zilnic prin rasturnare. Dupa acest...Citeste continuarea

Lumaconi cu crema de brocoli

Postat de: rodicamaria in Paste

Brocoli se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se marunteste cu robotul(cateva pulsatii). Polonezul se curata de pielita si la fel se da prin robot....Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Separam galbenusurile de albus. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare timp de cca 5 minute, adaugam 2 linguri si 1/2 de zahar si le batem pana se intaresc. Laptele se pune la fiert, dupa care...Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: diana_k in Prajituri

Se opresc 2-3 linguri de lapte rece pentru crema de galbenusuri si restul de laptele se pune la fiert. Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar si zaharul vanilat pana spuma se intareste....Citeste continuarea

Le bel aujourd'hui

Postat de: Satisfyyourcravings in Bauturi

Cu ajutorul unui blender, se mixează bananele, guava, iaurtul și laptele până ajunge la consistența unui piure.  Se împarte muesli în 2 cupe și se toarnă piureul...Citeste continuarea

Langosi unguresti

Postat de: adnia in Piine

  Am pus drojdia la inmuiat in laptele caldut cu putin zahar (ca sa infloreasca repede), apoi am adaugat celelalte ingrediente, am format un aluat elastic si am lasat la crescut cca 1 ora,...Citeste continuarea

Lipie cu pui

Postat de: adnia in Pui

  Se formeaza repede aluatul din ou, ulei de masline, sare, apa so faina, apoi se da putin la rece. Intre timp se pregateste umplututa: pieptul de pui se taie cubulete, iar ceapa se...Citeste continuarea

Lapte de cocos

Postat de: adnia in Vegan / Raw vegan

Asadar, sa trecem la treaba! Pt. lapte de cocos avem nevoie de nuca de cocos (sau fulgi de cocos), apa fierbinte si cam atat! Pt. ca eu nu am gasit nuca de cocos cand am avut nevoie (si e si...Citeste continuarea

Lapte de migdale

Postat de: adnia in Vegan / Raw vegan

Se lasa la muiat migdalele cateva ore in apa (sau peste noapte--eu am constatat ca-mi place mai mult laptele daca las migdalele in apa calduta cca 2 ore, nu mai mult), apoi se scurge apa, se pun...Citeste continuarea

Legume deshidratate in ulei de masline

Postat de: adnia in Conserve

A venit iar timpul sa va arat un borcanel colorat si apetisant de conserve pt. iarna: legume deshidratate de mine  si apoi conservate in ulei de masline: rosii, dovlecei, vinete, ardei gras...Citeste continuarea

LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!

Postat de: Onesta in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu-n praf de sare si cu fructoza; se adauga pe rand galbenusurile, amestecandu-se dupa fiecare. Se adauga si praful de Creme Ole si se mixeaza pana la...Citeste continuarea

Lasagne Bolognese

Postat de: Corina33 in Lasagna

Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin. Se caleste carnea pana isi schimba...Citeste continuarea

Lichiu cu nuca si rahat

Postat de: timea in Dulciuri

Punem drojdia la dospit, timp de 10 min.,  in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina...Citeste continuarea

Legume la cuptor cu cirnati de curcan

Postat de: pittbull in Mancaruri de legume

Legumele se spala. Mocovii si dovleceii se taie rondele. Vinetele,cartofii si ardeii se taie cuburi mari. Chimenul si ceapa se taie felii groase. Usturoiul se taie in doua. Cartofii...Citeste continuarea

Lemon Curd

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Spalam si stergem bine lamaile. Intr-un vas punem ouale, zaharul, coaja rasa de la lamai, esenta de vanilie si se mixeaza totul foarte bine. Zeama de la lamai se amesteca cu amidonul,...Citeste continuarea

Lasagna cu dovlecei

Postat de: adriana65 in Mancaruri de legume

Se încinge uleiul într-o tigaie mai încăpătoare, se adaugă ceapa tocată  şi se prăjeşte un minut. Se adaugă usturoiul curăţat şi feliat, se mai lasă 1/2 de...Citeste continuarea

Langosi cu crema de branza, marar...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

De data asta, am lasat-o pe Maricica sa se odihneasca, si am purces la treaba. Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se marunteste drojdia si se adauga la lapte,...Citeste continuarea

Limonada cu portocale

Postat de: Retetegg in Bauturi

Am stors lamaia si portocala si am folosit sucul si pulpa. Le-am amestecat intr-o carafa cu apa minerala, cuburi de gheata si miere. Am pus in pahare, am adaugat felii de portocale si am...Citeste continuarea

Lapte acru

Postat de: andreea_angelo in Bauturi

Branza de vaca se amesteca cu smantana si se pune pe fundul oalei in care o sa puneti si laptele Laptele il fierbeti si il lasati sa se raceasca putin, sa fie caldut Il turnati in oala peste...Citeste continuarea

Langosi

Postat de: lilik in Mancaruri de post

Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu putina sare,apoi facem o fantana in mijloc. In alt vas punem 100 ml apa calda si topim in ea mierea si drojdia,apoi lasam acoperit pana creste....Citeste continuarea

Langosi, scovergi sau foi dospite

Postat de: dalina2007 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pune faina cernuta in prealabil si sarea. In mijlocul gramezii de faina se face o gropita in care se toarna drojdia uscata. Se adauga apa calduta (nu fierbinte caci distruge...Citeste continuarea

Legume la gratar cu sos de usturoi

Postat de: ralu_river in Mancaruri de legume

Vinetele si dovleceii se spala, se taie rondele, respectiv pe lung, se sareaza si se lasa 15 minute. Ciupercile se condimenteaza cu Mirodenia, cartofii se curata de coaja. Se incinge o...Citeste continuarea

Langos cu cascaval sau zahar pudra

Postat de: timea in Piine

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul. Dureaza 10-15 minute. Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul...Citeste continuarea

Legume la Actifry

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Se curata toate legumele, se spala,  se feliaza, apoi se asezoneaza de sare si mirodenii, se pun in cuva fripteuzei, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la copt/prajit cca 40 de minute....Citeste continuarea

Lahmacun

Postat de: mitinita in Pizza

Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: mosuletulene in Curcan

Preparare sos bechamel: Se topeste untul la foc mic, cand s-a topit am incorporat cele doua linguri de faina cu varf si am amestecat, luand de pe foc, pana cand faina s-a incorporat bine in...Citeste continuarea

Lumaconi cu sardine in sos tomat

Postat de: merisor67 in Paste

Se pune apa la fiert cu putina sare. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se inabuse in putin ulei de masline si cativa stropi de apa. Se desfac conservele de peste si se adauga...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]