Lasagne Bolognese

de Corinuta in Lasagna, 3 Dec 2012 | 5411 vizualizari

 

Preferatele lu' fii-mea...:)

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie foi de lasagne
  • 100 g parmezan
  • Pentru sosul ragu:
  • 600 g carne tocata de vita (sau de care va place)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 400 g rosii decojite cuburi
  • rozmarin, salvie
  • sare, piper macinat
  • Ptr sosul bechamel:
  • 800 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • nucsoara rasa
  • sare, piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne Bolognese:

Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin.

Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga 2 polonice de apa calda sau supa de legume si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cam 30 de minute amestecand din cand in cand. Dupa jumatate de ora se adauga rosiile taiate si se mai fierbe 15 minute impreuna cu acestea.

Intre timp se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in untul topit, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge o tava cu unt, se aseaza un rand de foi de lasagne, o patrime de sos bechamel, o patrime din sosul ragu, o lingura de parmezan. 

Se repeta tot aranjamentul inca de 3 ori, ultimul rand de foi de lasagne care se acopera cu sos bechamel si parmezan. 

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor aprox. jumatate de ora la foc potrivit. Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu sos ragu si ciuperci