Lipie libaneza

de Maria68 in Pui, 9 Dec 2011 | 8181 vizualizari

 

In Romania, lipiile sunt folosite mai mult pentru shaorme dar arabii le mananca cu orice.Lipia este painea arabeasca.Lipia este facuta pe plita, fara agenti de crestere insa contine putin zahar. La insistentele baiatului meu, am preparat o lipie"bomba" adica cu carne+cartofi prajiti,insa o fac foarte rar.

In principiu se pot umple cu legume,ori branzeturi,ori carne slaba cu legume gen sparanghel/fasole verde/morcov ras,telina,mar,sfecla rosie(cruditati) si salate multe.

 

INGREDIENTE

  • lipii cumparate din magazin
  • 1 piept de pui
  • varza
  • boabe de porumb
  • 1 fir de praz
  •  cativa cartofi
  •  sos de maioneza,
  • ketchup
  •  sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie libaneza:


 Pieptul de pui il taiem fasii subtiri si le prajim putin .Cartofii se curata si se prajesc gen cartofi pai.Varza se da prin razatoare iar prazul il taiem fasii.

 Ii facem un buzunaras si incepem sa introducam ingredientele:cartofii pai,feliile de carne,varza si prazul(bineinteles dupa ce au fost condimentate cu sare si piper), boabele de porumb, iar peste ele ketchupul si sosul de maioneza.
Am ales sa introduc ingredientele in buzunar pentru ca mi s-a parut mai usor de consumat,iar copiilor li s-au parut mai practic.
Bineintele ca se pot folosi tot felul de combinatii, depinde de ce avem in frigider,in afara de faptul in care  stabilim dinainte un anume tip de lipie pe care dorim sa o facem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie libaneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma cu pui