Un dulce foarte gustos si interesant.
Se poate servi rece sau cald in functie de anotimp sau preferinta.
E prima data cand prepar acest desert fara vre-un motiv anume, doar ca mereu am sarit peste aceasta reteta. Acum i-a venit randul si am fost incantata de rezultat.
Galbenusurile se omogenizeaza bine cu 5 linguri de zahar. Laptele cu zaharul vanilat se fierbe si se da deoparte.
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga 1 lingura de zahar si se bat in continuare pana au ajuns la punctul de bezea. Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere. Se iau cu lingura gramajoare de bezea si se pun la fiert in lapte. Nu se pun multe pentru ca se umfla si e dificil de intors. Se intorc pe ambele parti, apoi se scot cu o spumiera pe un platou. 10 minute sunt deajuns. Se repeta actiunea pana terminam toata compozitia de albus.
Dupa ce am terminat de preparat bulgarii, strecuram laptele. O parte o amestecam cu crema de galbenusuri pentru a nu se taia compozitia cand o fierbem, iar restul laptelui il punem din nou la fiert. Adaugam si galbenusurile omogenizate cu lapte anterior, amestecand continuu pe foc mic pana se leaga.
Se da deoparte la racorit. Cand e calduta se toarna in cupe, boluri, etc. Deasupra se aseaza bulgarii de zapada si se da la rece sau se serveste imediat, dupa preferinta si sezon. Se orneaza sau nu. Pofta buna!