Lapte de pasare

de trifadalia in Dulciuri, 3 Sep 2018 | 5176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 1 lingura coajă rasă de lămâie
  • 1 litru lapte
  • 1 esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

1. Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă în fiert, se lasă focul mic şi se adaugă găluşte de albuş bătut spumă. După 2-3 minute, se întorc şi se mai lasă să fiarbă 2 minute. Se scot apoi cu spumiera şi se pun într-un castron mare. Laptele se păstrează.  

2. Separat se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr şi 4-5 linguri de lapte, până se dizolvă tot zahărul şi compoziţia devine ca o cremă. Se adaugă un plic de vanilie, coaja de lămâie şi restul de lapte. Se pune deasupra unui vas cu apă clocotită, amestecând continuu. Când s-a îngroşat puţin se ia de pe foc şi se pune deoparte. La final se adauga esenta de rom.  

3. Când se răceşte se toarnă în cas­tronul cu găluşte şi se serveşte la desert.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (8)

mirela0911 1

05.09.2018, 08:44

Rocsi 1

05.09.2018, 18:22

Satisfyyourcravings 1

08.09.2018, 16:51

De mult n-am mai mancat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare / Bulgari de zapada