Pregătește împreună cu Andra Mihail niște papanași delicioși cu dulceață de vișine cu această rețetă simplă și rapidă. Un desert tradițional românesc în varianta de mini papanași.
Pentru acești Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros, ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, ouă, brânză de vaci, smântână, dulceață.
Cum se prepara Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros
Amestecă brânza de vaci cu cele două ouă, adaugă un praf de sare, esența de vanilie și coajă de lămâie. Adaugă zahărul și amestecă energic.
Adaugă praful de copt și făina. În funcție de cât de uscată este brânza și mărimea ouălor, este posibil să între mai multă sau mai puțină făină. Aluatul rezultat trebuie să fie destul de legat astfel încât să poată fi modelat, dar nu tare, altfel riști să iasă tari papanasii.
Formează biluțe sau decupează aluatul după preferințe.
Prăjește în baie de ulei papanasii până se rumenesc frumos, apoi soate-i pe un platou cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de ulei.
Garnisește-i cu smântână și multă dulceață și savurează-i cu mare poftă! Sunt delicioși!
Incearca si reteta de Papanasi din gris, deliciosi sau varianta de Papanasi muntenesti, la fel de gustosi.
Iti recomandam si reteta de Papanasi cu smantana si topping de dulceata.