Branzoaice

de lilik in Dulciuri, 17 Dec 2010 | 18706 vizualizari

 

mancasem niste branzoaice asa de bune in urma cu 4-5 ani la o brutarie si am incercat sa le reproduc...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 1 kg de faina
  • 5 oua
  • 180 gr zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 350 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • 200 gr margarina(sau unt)
  • 1 praf de sare
  • pt umplutura:
  • 800 gr circa ricotta(eu nu am gasit,dar normal e branza de vaci)
  • 2 oua
  • vanilie
  • 5 linguri de zahar
  • 100 gr stafide
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Pregatim aluatul:

cernem faina intr-un vas adanc,punem praul de sare si facem o gaura in mijloc. Punem pe foc laptele cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;lasam pana se topeste zaharul. Punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine. Punem margarina(untul)la topit iar cand e calduta o adaugam treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe toata.cand am terminat de framantat lasam la crescut cca 1 ora la loc caldut.

Intre timp pregatim umplutura:

punem ricotta(branza de vaci) intr-un castron cu zaharul,ouale si vanilia si le amestecam cu mixerul 2-3 min,apoi punem stafidele  si amestecam cu o lingura.

Cand aluatul e crescut il impartim in 18-20 de bucati iar fiecare bucata o intindem,nu prea subtire si ii dam forma unui patrat.

punem in mijlocul fiecarei bubati 1 lingura si jumatate de branza(chiar 2) apoi inchidem colturile la mijloc  ca un plic.

punem branzoaicele in tava,le ungem cu ou si le dam la cuptorul preincalzit la150°- 160°  pana se rumenesc frumos.

le scoatem si le presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Poale-n brâu (plăcintă cu brânză)