Imi amintesc parca ce bine suna ,, Lasagna con carne '' , pe romaneste : lazane . De mult timp am promis ca le fac , deci sa nu imi stric bunul renume , m-am apucat de treaba .
1 cutie foi lasagne
pt compozitia cu carne
pt sos alb [ bechamel]
ceapa , ardeiul , usturoiul , se curata , se spala , se taie cuburi marunte si se calesc in ulei .Se adauga carnea ,ciupercile scurse de apa , bulion , sare , piper , boia , foi de dafin , busuioc si fierb impreuna 15 min .
separat se prepara un sos alb din unt topit amestecat cu faina [ cu grija sa nu se inchida prea tare la culoare ] stins cu lapte si smantana . Acest sos se condimenteaza cu sare si nucsoara . trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai groase [ daca e necesar , diluati cu lapte ]. Eu am razuit casul in acest sos , pentru a fi mai eficienta la pregatire ..
intr-o tava unsa cu unt am inceput cu un strat de sos cu carne , apoi cu sos alb ,deasupra am pus o foaie de lasagna . am ,, cladit '' in aceasta ordine pana am terminat compozitia , ultimul strat fiind cu sos .
am decorat cu ardei , ciuperci si masline si am dat la cuptor 30 min pana a inceput sa se rumeneasca .
sunt grozav de bune , cum se zice pe la noi ,, sa-ti bati barbatul si copii si sa manaci singura !!!