Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert placinte cu nuca de cocos
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, frecam galbenusul cu putina sare, adaugand treptat laptele caldut, zaharul, esenta. Intr-un vas, cernem faina, adaugam coaja de portocala, facem o adancitura, adaugam drojdia...Citeste continuarea
Zbrownies
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriÎntâi am tăiat dovleceii mărunt, apoi, folosind blender-ul vertical, am făcut un piure. Am adăugat mierea, oul, untul de arahide și am încorporat cu mixerul. Am adăugat...Citeste continuarea
Focaccia cu masline, cascaval si...
Postat de: Valclaudia in PiineAmestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam apa calduta. Punem faina, amestecam si la final, picuram uleiul. Lasam aluatul la dospit cca. 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade...Citeste continuarea
Paste cu bacon si usturoi
Postat de: madi_marin in FarfallePastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească. Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul...Citeste continuarea
Gem de cirese
Postat de: mirela0911 in Dulceata / GemSe spala bine ciresele, apoi se curata de samburi. Intr-o oala, se asaza un rand de cirese, se presara zahar, iar cirese, apoi zahar pana se termina toate. Se lasa la rece peste noapte pentru...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cirese si iaurt
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte. Ouale se bat usor cu sarea, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se toarna uleiul in...Citeste continuarea
Desert budinca din chifle cu fructe...
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg. Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se...Citeste continuarea
Desert tort aniversar - 5 ani de...
Postat de: merisor67 in TorturiPentru blat, trebuie să scoatem albușurile de la congelator din timp și să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până...Citeste continuarea
Desert briose cu lamaie, mac si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriLamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni si...
Postat de: sufletista in PrajituriFructele le spalam si le taiem felii, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam biscuiti rupti bucati, cernem cacaua deasupra. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, zeama...Citeste continuarea
Frigarui de porc si legume
Postat de: Valclaudia in PorcPulpa de porc se taie cuburi de marimea dorita, apoi adaugam uleiul de masline, sare,boia dulce si piper dupa gust, masam usor carnea sa se unga uniform cu amestecul de ulei si condimente....Citeste continuarea
Pulpe de pui sub staniol la cuptor
Postat de: Valclaudia in PuiSpalam bine pulpele de pui, le stergem cu servetele absorbante si le ungem apoi, cu cate o lingurita de ulei de porumb pe fiecare. Presaram sare si boia, rasnim dupa gust, amestec de piper alb,...Citeste continuarea
Desert pandispan cu cirese si nuca
Postat de: sufletista in DulciuriMixam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat, pana ce se topeste zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam laptele, amestecam bine si la final, adaugam faina amestecata...Citeste continuarea
Salata picanta cu carne de vita
Postat de: mihaelar63 in SalateFrunzele de rucola se spala si se lasa sa se zvante. Puteti folosi uscatorul de salata daca aveti. Rosiile si ardeiul gras se spala.Taiati cuburi rosiile si ardeiul. Carne de...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu os de vitel
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul de vitel se pune la fiert, in apa cu sare. Dupa primele doua clocote se arunca apa, se spala bine osul si oala cu apa calda. Curatati si spalati morcovul si ceapa. Tocati...Citeste continuarea
Desert tarta cu caise
Postat de: RODIMUR in PrajituriCaisele se spală, se scurg de apă, se taie în sferturi, se presară cu zahăr și se lasă cel puțin jumătate de oră, ca să elibereze siropul. Se mixează albușurile până...Citeste continuarea
Desert inghetata cu ciocolata si mango
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita, punem laptele, zaharul, amidonul, margarina. Amestecam, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu laptele...Citeste continuarea
Desert inghetata cu fistic
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita, turnam laptele, adaugam zaharul, amidonul, amestecam si punem pe foc, mixand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca. Mixam...Citeste continuarea
Mancarica de mazare cu friganele
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe alege mazărea, se spală și se pune la fiert. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin. Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu ciuperci
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCiupercile le spalam, le curatam, le taiem felii si le punem intr-o tigaie impreuna cu condimente dupa gust, 1 cana de apa, 2-3 linguri ulei de masline. Punem pe foc, amestecand ocazional pana...Citeste continuarea
Desert gogosi aerate umplute cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat, punem într-un vas, pe foc, apa cu untul și sarea, iar când untul se topește și compoziția atinge punctul de fierbere, adăugăm toată făina și amestecăm intens...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam ouale batute, untul moale taiat cubulete, untura, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se dauga ciocolata taiata...Citeste continuarea
Desert inghetata cu menta si zmeura
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita, amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul, adaugand treptat laptele. Punem pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam margarina, esenta si...Citeste continuarea
Piept de pui la gratar cu salata de...
Postat de: katty in PuiCondimentam pieptul de pui cu sare, piper, rozmarin si boia iute si il lasam putin la rece, apoi il punem pe gratarul incins, pe ambele fete. Taiem avocado in doua, scoatem samburele si feliem...Citeste continuarea
Sandvis cu pasta de naut si sunca...
Postat de: katty in SandvisuriIntr-un vas, mixam nautul scurs, cu pulpa fructului de avocado, sare, piper, zeama de lamaie si uleiul de masline, pe care le pastram la rece, pentru 10 minute sau pana in momentul servirii. Pe...Citeste continuarea
Desert inghetata de vanilie cu gem...
Postat de: katty in DulciuriFacem mai intai, inghetata de vanilie. Punem la fiert, laptele cu batonul de vanilie, apoi il dam deoparte si il acoperim. Il lasam pana devine caldut, apoi dizolvam in el amidonul. Punem...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: iri_love in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Cașul se dă pe razătoarea mică. Se adaugă ouăle si zahărul peste caș si se amestecă bine. Peste compoziția rezultată se adaugă:...Citeste continuarea
Ciuperci cu branzeturi
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeCiupercile le spalam (curatam), le taiem felii si le punem intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie, adaugam untul, cand s-a topit, adaugam 1/2 legatura ceapa verde tocata, ciupercile si le calim...Citeste continuarea
Spanac pentru iarna
Postat de: sufletista in ConserveIntr-o oala, punem apa cu sare, la fiert. Intre timp, alegem spanacul de frunzele vestejite, ii rupem coditele, il spalam bine. Il oporim in apa clocotita, pentru cca. 2 min. Il scoatem...Citeste continuarea
Desert tarta cu cirese si nuca de...
Postat de: sufletista in DulciuriAluat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, untul taiat cubulete, untura, ouale batute,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu bulion
Postat de: sufletista in PrajituriFoi -intr-un bol, batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam bulionul, uleiul, amoniacul stins in zeama de lamaie, vanilia, praful de sare. Omogenizam, dupa care adaugam faina...Citeste continuarea
Desert orez cu lapte si jeleu de...
Postat de: mirela0911 in DulciuriCiresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul. Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune...Citeste continuarea
Desert tort cu crema duo de...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiCrema de ciocolata neagra: Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita mai groasa, turnam frisca lichida peste. Punem cratita pe foc, focul sa nu fie prea mare. Amestecam continuu, pana...Citeste continuarea
Fasole pastai scazuta cu carnati
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legumeFasolea se spala si se rupe in bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete....Citeste continuarea
Desert inghetata de cirese amare
Postat de: katty in DulciuriIntr-un vas, punem ciresele spalate, scurse si fara samburi. Adaugam zaharul si le lasam pentru cateva ore. Adaugam vinul si fierbem la foc mic, spumand daca este nevoie, pentru aproximativ 10...Citeste continuarea
Paste gratinate, cu sunca si telemea
Postat de: RODIMUR in PasteSe rad fin telemeaua și mozzarella. Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici). Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna. Tăițeii de...Citeste continuarea
Cum se face mamaliga
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasMamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: AlexTeacher in LasagnaIn functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna. Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline. Adauga sare,...Citeste continuarea
Coaste de porc fierte in bere
Postat de: AlexTeacher in PorcLasa coastele la marinat in bere, circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore....Citeste continuarea
Rata cu portocale
Postat de: AlexTeacher in RataAmesteca sarea, boabele de coriandru, chimionul si piperul. Tapeteaza rata cu cateva servetele si maseaz-o cu condimentele. Taie ceapa si jumatatea de portocala bucati mai mari. Adauga in...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: AlexTeacher in CiorbePune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere; Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu taietei de casa
Postat de: Oana in CiorbeMai intai, portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece. Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt. Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba. Lasa sa...Citeste continuarea
Pastai cu smantana
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe rup capetele de la păstăi, se spală bine în câteva ape și apoi se opăresc în apă clocotită, timp de 10 minute. Între timp, se curăță ceapa, se spală, se...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde reteta...
Postat de: Oana in Mancaruri de postCum se prepara Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca Pentru aceasta mancare, poti folosi fasole verde proaspata sau congelata, in functie de sezon. Eu am fasole verde congelata...Citeste continuarea
Desert cozonac floare cu nuci
Postat de: Oana in DulciuriPoti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...Citeste continuarea
Desert prajitura savarina de casa
Postat de: Oana in PrajituriPregateste mai intai maiaua pentru aluat . Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute. Bate ouale cu un praf de sare, coaja de...Citeste continuarea
Desert gogosi rapide pentru micul...
Postat de: Oana in DulciuriSe prepara foarte simplu si vei avea nevoie de un robot de bucatarie ori de un mixer, sau poti amesteca ingredientele cu un tel. Mai intai, mixeaza ouale cu zaharul si putina sare. Adauga apoi...Citeste continuarea
Desert inghetata de frisca pe bat
Postat de: Meea in DulciuriMixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până când obținem un amestec cremos. Nu mixați prea mult deoarece frișca se va...Citeste continuarea
Milkshake cu visine si inghetata
Postat de: Bucataras in Love SmoothiesDaca doresti, poti inlocui mierea cu sirop de artar sau de agave. Punem toate ingredientele in blenderul Oster si mixam timp de 45 - 60 secunde. Paharul il vom glazura cu betisoare colorate...Citeste continuarea
Desert tarta cu visine
Postat de: Oana in PrajituriAluat : Se face foarte usor si nici nu trebuie sa framanti mult! Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, fa o adancitura in mijloc si pune ouale batute, apoi untul moale, la temperatura...Citeste continuarea