A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert placinte cu nuca de cocos

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, frecam galbenusul cu putina sare, adaugand treptat laptele caldut, zaharul, esenta. Intr-un vas, cernem faina, adaugam coaja de portocala, facem o adancitura, adaugam drojdia...Citeste continuarea

Zbrownies

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Întâi am tăiat dovleceii mărunt, apoi, folosind blender-ul vertical, am făcut un piure. Am adăugat mierea, oul, untul de arahide și am încorporat cu mixerul. Am adăugat...Citeste continuarea

Focaccia cu masline, cascaval si...

Postat de: Valclaudia in Piine

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam apa calduta. Punem faina, amestecam si la final, picuram uleiul. Lasam aluatul la dospit cca. 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade...Citeste continuarea

Paste cu bacon si usturoi

Postat de: madi_marin in Farfalle

Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească. Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul...Citeste continuarea

Gem de cirese

Postat de: mirela0911 in Dulceata / Gem

Se spala bine ciresele, apoi se curata de samburi. Intr-o oala, se asaza un rand de cirese, se presara zahar, iar cirese, apoi zahar pana se termina toate. Se lasa la rece peste noapte pentru...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese si iaurt

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte. Ouale se bat usor cu sarea, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se toarna uleiul in...Citeste continuarea

Desert budinca din chifle cu fructe...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg. Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se...Citeste continuarea

Desert tort aniversar - 5 ani de...

Postat de: merisor67 in Torturi

Pentru blat, trebuie să scoatem albușurile de la congelator din timp și să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până...Citeste continuarea

Desert briose cu lamaie, mac si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si...

Postat de: sufletista in Prajituri

Fructele le spalam si le taiem felii, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam biscuiti rupti bucati, cernem cacaua deasupra. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, zeama...Citeste continuarea

Frigarui de porc si legume

Postat de: Valclaudia in Porc

Pulpa de porc se taie cuburi de marimea dorita, apoi adaugam uleiul de masline, sare,boia dulce si piper dupa gust, masam usor carnea sa se unga uniform cu amestecul de ulei si condimente....Citeste continuarea

Pulpe de pui sub staniol la cuptor

Postat de: Valclaudia in Pui

Spalam bine pulpele de pui, le stergem cu servetele absorbante si le ungem apoi, cu cate o lingurita de ulei de porumb pe fiecare. Presaram sare si boia, rasnim dupa gust, amestec de piper alb,...Citeste continuarea

Desert pandispan cu cirese si nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat, pana ce se topeste zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam laptele, amestecam bine si la final, adaugam faina amestecata...Citeste continuarea

Salata picanta cu carne de vita

Postat de: mihaelar63 in Salate

Frunzele de rucola se spala si se lasa sa se zvante. Puteti folosi uscatorul de salata daca aveti. Rosiile si ardeiul gras se spala.Taiati cuburi rosiile si ardeiul. Carne de...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu os de vitel

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Osul de vitel se pune la fiert, in apa cu sare. Dupa primele doua clocote se arunca apa, se spala bine osul si oala cu apa calda. Curatati si spalati morcovul si ceapa. Tocati...Citeste continuarea

Desert tarta cu caise

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Caisele se spală, se scurg de apă, se taie în sferturi, se presară cu zahăr și se lasă cel puțin jumătate de oră, ca să elibereze siropul. Se mixează albușurile până...Citeste continuarea

Desert inghetata cu ciocolata si mango

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita, punem laptele, zaharul, amidonul, margarina. Amestecam, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu laptele...Citeste continuarea

Desert inghetata cu fistic

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita, turnam laptele, adaugam zaharul, amidonul, amestecam si punem pe foc, mixand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca. Mixam...Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu friganele

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se alege mazărea, se spală și se pune la fiert. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin. Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu ciuperci

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Ciupercile le spalam, le curatam, le taiem felii si le punem intr-o tigaie impreuna cu condimente dupa gust, 1 cana de apa, 2-3 linguri ulei de masline. Punem pe foc, amestecand ocazional pana...Citeste continuarea

Desert gogosi aerate umplute cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat, punem într-un vas, pe foc, apa cu untul și sarea, iar când untul se topește și compoziția atinge punctul de fierbere, adăugăm toată făina și amestecăm intens...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam ouale batute, untul moale taiat cubulete, untura, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se dauga ciocolata taiata...Citeste continuarea

Desert inghetata cu menta si zmeura

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita, amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul, adaugand treptat laptele. Punem pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam margarina, esenta si...Citeste continuarea

Piept de pui la gratar cu salata de...

Postat de: katty in Pui

Condimentam pieptul de pui cu sare, piper, rozmarin si boia iute si il lasam putin la rece, apoi il punem pe gratarul incins, pe ambele fete. Taiem avocado in doua, scoatem samburele si feliem...Citeste continuarea

Sandvis cu pasta de naut si sunca...

Postat de: katty in Sandvisuri

Intr-un vas, mixam nautul scurs, cu pulpa fructului de avocado, sare, piper, zeama de lamaie si uleiul de masline, pe care le pastram la rece, pentru 10 minute sau pana in momentul servirii. Pe...Citeste continuarea

Desert inghetata de vanilie cu gem...

Postat de: katty in Dulciuri

 Facem mai intai, inghetata de vanilie. Punem la fiert, laptele cu batonul de vanilie, apoi il dam deoparte si il acoperim. Il lasam pana devine caldut, apoi dizolvam in el amidonul. Punem...Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a...

Postat de: iri_love in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor  Cașul se dă pe razătoarea mică. Se adaugă ouăle si zahărul peste caș si se amestecă bine. Peste compoziția rezultată se adaugă:...Citeste continuarea

Ciuperci cu branzeturi

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Ciupercile le spalam (curatam), le taiem felii si le punem intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie, adaugam untul, cand s-a topit, adaugam 1/2 legatura ceapa verde tocata, ciupercile si le calim...Citeste continuarea

Spanac pentru iarna

Postat de: sufletista in Conserve

Intr-o oala, punem apa cu sare, la fiert. Intre timp, alegem spanacul de frunzele vestejite, ii rupem coditele, il spalam bine. Il oporim in apa clocotita, pentru cca. 2 min. Il scoatem...Citeste continuarea

Desert tarta cu cirese si nuca de...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, untul taiat cubulete, untura, ouale batute,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu bulion

Postat de: sufletista in Prajituri

Foi -intr-un bol, batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam bulionul, uleiul, amoniacul stins in zeama de lamaie, vanilia, praful de sare. Omogenizam, dupa care adaugam faina...Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si jeleu de...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Ciresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul. Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune...Citeste continuarea

Desert tort cu crema duo de...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Crema de ciocolata neagra: Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita mai groasa, turnam frisca lichida peste. Punem cratita pe foc, focul sa nu fie prea mare. Amestecam continuu, pana...Citeste continuarea

Fasole pastai scazuta cu carnati

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legume

Fasolea se spala si se rupe in bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete....Citeste continuarea

Desert inghetata de cirese amare

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un vas, punem ciresele spalate, scurse si fara samburi. Adaugam zaharul si le lasam pentru cateva ore. Adaugam vinul si fierbem la foc mic, spumand daca este nevoie, pentru aproximativ 10...Citeste continuarea

Paste gratinate, cu sunca si telemea

Postat de: RODIMUR in Paste

Se rad fin telemeaua și mozzarella. Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici). Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna. Tăițeii de...Citeste continuarea

Cum se face mamaliga

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: AlexTeacher in Lasagna

In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna.  Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline.  Adauga sare,...Citeste continuarea

Coaste de porc fierte in bere

Postat de: AlexTeacher in Porc

Lasa coastele la marinat in bere, circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore....Citeste continuarea

Rata cu portocale

Postat de: AlexTeacher in Rata

Amesteca sarea, boabele de coriandru, chimionul si piperul. Tapeteaza rata cu cateva servetele si maseaz-o cu condimentele. Taie ceapa si jumatatea de portocala bucati mai mari. Adauga in...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: AlexTeacher in Ciorbe

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere; Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu taietei de casa

Postat de: Oana in Ciorbe

Mai intai, portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece. Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt. Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba. Lasa sa...Citeste continuarea

Pastai cu smantana

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se rup capetele de la păstăi, se spală bine în câteva ape și apoi se opăresc în apă clocotită, timp de 10 minute. Între timp, se curăță ceapa, se spală, se...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde reteta...

Postat de: Oana in Mancaruri de post

Cum se prepara Mancare de fasole verde reteta traditionala romaneasca Pentru aceasta mancare, poti folosi fasole verde proaspata sau congelata, in functie de sezon. Eu am fasole verde congelata...Citeste continuarea

Desert cozonac floare cu nuci

Postat de: Oana in Dulciuri

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...Citeste continuarea

Desert prajitura savarina de casa

Postat de: Oana in Prajituri

Pregateste mai intai maiaua pentru aluat . Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute. Bate ouale cu un praf de sare, coaja de...Citeste continuarea

Desert gogosi rapide pentru micul...

Postat de: Oana in Dulciuri

Se prepara foarte simplu si vei avea nevoie de un robot de bucatarie ori de un mixer, sau poti amesteca ingredientele cu un tel. Mai intai, mixeaza ouale cu zaharul si putina sare. Adauga apoi...Citeste continuarea

Desert inghetata de frisca pe bat

Postat de: Meea in Dulciuri

          Mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până când obținem un amestec cremos. Nu mixați prea mult deoarece frișca se va...Citeste continuarea

Milkshake cu visine si inghetata

Postat de: Bucataras in Love Smoothies

Daca doresti, poti inlocui mierea cu sirop de artar sau de agave. Punem toate ingredientele in blenderul Oster si mixam timp de 45 - 60 secunde. Paharul il vom glazura cu betisoare colorate...Citeste continuarea

Desert tarta cu visine

Postat de: Oana in Prajituri

Aluat : Se face foarte usor si nici nu trebuie sa framanti mult! Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, fa o adancitura in mijloc si pune ouale batute, apoi untul moale, la temperatura...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]