Saramura de scrumbie

de Constelatialeu in Peste, 14 Aug 2017 | 7887 vizualizari

 

Am avut niste scrumbii primite de la un amic, de la Galati si acum le-a venit randul sa se le execut....

 

INGREDIENTE

  • 4 scrumbi de Dunare, de la Galati ( frumusele si gustoase)
  • sare grunjoasa
  • ardei iute copt si crud
  • rosie coapta
  • ardei gras copt
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de scrumbie:

Mai intai, se pregateste gratarul, aici s-a ocupat maestru de ceremonii Vali, ca eu aveam alta treaba, nu ca nu m-as pricepe, dar intr-o familie e bine sa te ajuti unul pe altul.....pentru ca am avut la congelator scrumbia, am scos-o cu o zi inainte si am lasat-o in frigider sa se dezghete incet, sa nu o fortam.  

Apoi am mai spalat-o si am lasat-o sa se scurga de apa. Am pregatit si legumele. Cand gratarul ( am folosit o placa de la o soba veche, pe care am asezat-o deasupra jarului) a fost incins, am presarat deasupra sare grunjoasa si am asezat scrumbia, am lasat-o sa se friga pe o parte, apoi am intors-o pe partea cealalta, usor sa nu o rupem. Am asezat si legumele la copt, avand grija sa le intoarcem pe toate partile. Dupa ce scrumbia a fost fripta, am asezat-o intr-o tava, am turnat putina apa si am acoperit-o cu o folie de aluminiu, cat timp am curatat legumele si le-am maruntit. Am asezat si legumele peste peste si am mai lasat acoperit pana am facut mamaliga.

Un deliciu pot sa spun, ne-am lins pe degete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de scrumbie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu plante aromate