Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

de mihaelar63 in Peste, 13 Aug 2017 | 5873 vizualizari

 

 ... Si alaturi de voi dragi prieteni, am ajuns la reteta cu numarul 1100. Multe -putine? Important a fost ca le-am preparat si impartasit cu drag si bucurie :X.
     Peste in acqua pazza este o reteta care te ,,bantuie '' pana cand o pui in aplicare :d . Prima data am vazut acest preparat la bucatarasa noastra Elucubratiiculinare https://www.bucataras.ro/retete/peste-in-apa-nebuna-54924.html. Am cautat si m-am inspirat din retete italiene. Cu adevarat o nebunie de gusturi si arome acest peste in apa nebuna. De mult timp nu am mai gatit ceva atat de gustos si echilibrat.
Poti exclama dupa se servesti asa ceva ,, O mio amore :D !!! ''  Cand sunt in cautare de retete noi si deosebite, oricat ma invart si ma sucesc in cautari, tot pe Bucataras gasesc retete deosebite si pe plac. Verificat !!! Pe cuvant de Bucataras :D

 

INGREDIENTE

  • 1 dorada [400 gr ]
  • 250 gr scoici decorticate [ congelate ]
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 8 catei usturoi
  • 10 rosii cherry
  • 10 capere uriase murate
  • 15 masline calamata + negre
  • 1 pahar vin alb demisec -productie proprie
  • 1 pahar apa
  • 1 ardei iute verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • fulgi de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100:

  1. Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati.
  2. Usturoiul se curata si se toaca marunt.
  3. Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii.
  4. Scoicile se decongeleaza la temperatura camerei.
  5. Se pregatesc restul ingredientelor sa fie la indemana pentru ca succesiunea prepararii este rapida.
  6. Dorada curatata si spalata se tamponeaza de excesul de lichid, cu ajutorul servetelelor de hartie.
  7. Condimentati pestele, interior -exterior cu sare, piper si fulgi de chilli.
  8. Intr-o tigaie teflonata teflonat tip wok, incinsa, se pune uleiul de masline si se prajeste dorada pe ambele parti. pana aceasta devine usor aurie.
  9. Se scoate cu atentie dorada, cu ajutorul unei palete, pe o farfurie separata [ sa nu se rupa ].
  10. In uleiul ramas, se pune la calit usturoiul si imediat jumatatile de rosii cherry.
  11. Rosiile vor lasa lichid si usturoiul nu se va arde. Usturoiul prea prajit da gust amarui mancarii.
  12. Adaugati maslinele, caperele, scoicile si stingeti cu vin. 
  13. Se adauga apa. Sarati usor.
  14.  Cu grija se pune dorada inapoi in  tigaie si se fierbe la foc mic, timp de 10-15 minute, fara capac.
  15. Am intors dorada pe cealalta parte, la jumatatea fierberii.
  16. Spre sfarsit, am adugat ardeiul gras galben, taiat fasii -pentru coloratura si ardeiul iute pentr gustul picant.
  17. Gustati, sarati sau piperati daca este nevoie.
  18. Presarati deasupra frunze de patrunjel si busuioc taiate marunt.
  19. Se transfera preparatul intr-un vas ceramic si serveste cald. Alaturi am folosit ciabatta cu masline - ca sa fie tot in nota italiana.
  20. Serviti dorada in aqua pazza insotita de un vin alb. Noi am avut cate un pahar de prosecco, bineinteles ca sa intarim nota italiana :D  .

                  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca aveti posibilitatea, folositi scoici proaspete.

2

Nu ezitati sa folositi atat usturoi, prin fierbere isi pierde din tarie.

3

Caperele ce le-am folosit au fost uriase si deosebit de gustoas . Se vede si in imagini, sunt de marimea maslinelor.

4

Se pregatesc ingredientele la inceput pentru ca succesiunea prepararii este rapida.

5

Aveti grija sa nu ardeti usturoiul. Usturoiul prea prajit da un gust amarui mancarii.

6

Dupa ce se repune in tigaie, prepararea se poate finaliza la cuptor timp de 30 minute. Fiind vara si foarte cald, am preferat varianta fierberii rapide.

7

Regretul meu este ca nu am pus apa mai multa [ 400 ml -era indicat in retetele italiene ]. Zeama a fost o nebunie ...

8

S-ar putea spune ca pestele cere lamaie. Nu este nevoie. Gustul acrisor este dat de caperele conservate in otet.

9

Serviti dorada in aqua pazza alaturat de un vin alb. Noi am avut cate un pahar de prosecco.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de legume la cuptor