Desert gogosi olandeze (Oliebollen)

de - Andreea - in Dulciuri, 13 Aug 2017 | 4938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip '00'
  • 25 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 60 ml apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 mere mici
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi olandeze (Oliebollen):

Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam.

Topim untul la foc mic, adaugam laptele si lasam in continuare la foc mic, pana ce laptele s-a incalzit ( NU trebuie sa fie fierbinte). Adaugam drojdia uscata in lapte si amestecam.

Turnam amestecul de lapte in bolul cu faina, amestecam bine, adaugand apoi apa minerala si la final, ouale.

Curatam merele de coaja si le taiem cuburi mici si le adaugam in aluat, amestecand bine.

Acoperim bolul si lasam sa creasca ( pana isi va dubla volumul).

Cand aluatul a crescut, luam cu o lingura din compozitie si prajim in ulei bine incins, la foc potrivit. 

Le scoatem pe un servet de hartie si presaram cu zahar pudra.

POFTA BUNA !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi olandeze (Oliebollen)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]