A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv tarta cu branza telemea

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...Citeste continuarea

Parjoale moldovenesti cu cartofi natur

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se scurge de apă și se curăță de vițe și de pielițele nedorite, după care se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală și se călește puțin în ulei, la foc...Citeste continuarea

Desert tort Dobos

Postat de: Oana in Torturi

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat jumatate din zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare. Mixeaza...Citeste continuarea

Platou taranesc

Postat de: ancutsa in Porc

  S e porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se găteşte până se...Citeste continuarea

Desert placinte cu dulceata de...

Postat de: xana in Dulciuri

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos teriyaki

Postat de: mitinita in Pui

Mierea de albine, sucul de portocale, sosul de soia, ghimbirul si uleiul de susan se amesteca bine intr-un bol. Se adauga pulpele de pui curatate si spalate. Se amesteca bine si se acopera...Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: xana in Dulciuri

L aptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu...Citeste continuarea

Tarta cu legume si pui

Postat de: auragiuverdea1990 in Pui

     Pentru aluat, amestec faina cu untul pana devine nisipos. Adaug galbenusul de ou, sarea si treptat smantana. Trebuie sa obtin un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini (...Citeste continuarea

Rulada cu muschi de porc si pesto...

Postat de: mihaelastanescu in Porc

Pentru pesto de leurda Intr-un blender amestecati  frunzele, semintele de pin si migdalele pentru cateva secunde, apoi adaugati si uleiul (in mai multe transe) si continuati maruntirea...Citeste continuarea

Desert negresa de post cu dulceata...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

Cum se prepara Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca Intr-un bol amestecam faina, cacaua si praful de copt. In apa minerala dizolvam zaharul si o adaugam peste faina impreuna...Citeste continuarea

Placinta cu pui si ciuperci brune

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Se cerne faina, in mijloc se pune drojdia si deasupra 5 linguri lapte cald( din total), apoi pe margine se pune sarea, apoi ouale, untul moale si restul de lapte cald, se framanta...Citeste continuarea

Desert tarta cu caramel, ananas si...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, oul, vanilia, sarea si amestecati. Incepeti si incorpotati faina treptat si praful de copt. Framantati pana obtineti un aluat omogen si nelipicios....Citeste continuarea

Desert invartita cu dovleac si nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea; amestecam, facem o adancitura, adaugam smantana amestecata cu ouale, praful de copt stins in otet. Incepem sa framantam un aluat, adaugand...Citeste continuarea

Desert placinte pufoase cu ciocolata

Postat de: auragiuverdea1990 in Dulciuri

     Intr-un castron amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, o lingurita de faina si putina apa calduta. O lasam deoparte la loc cald si separat mixam un ou cu zaharul, zaharul...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare (de post)

Postat de: xana in Ciorbe

Ceapa taiata marunt se caleste in cele doua linguri de ulei pana se rumeneste usor. Se adauga apoi ardeiul si telina taiate marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si mararul. Lasam...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si nuci

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un ceaun topim untul, adaugam merele, zaharul si calim pana ce scade zeama lasata. Luam de pe foc, adaugam ciocolata, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine si lasam sa se raceasca....Citeste continuarea

Desert prajitura Leo

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat. Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 32 x 24 cm. Intr-un castron am mixat ouale cu zaharul, sarea si vanilia. Separat am cernut faina, cacaua si am amestecat cu...Citeste continuarea

Humus reteta cu ardei copti

Postat de: Bucataras in

Humus reteta Pune ardeii kapia intr-o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei de masline; Pune-i in cuptor la copt; Pune nautul (inca fierbinte) intr-un castron. Daca...Citeste continuarea

Chiftelute din soia cu dovlecel (de...

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească. Dovlecelul...Citeste continuarea

Rulouri de paste cu pui

Postat de: madi_marin in Paste

Se pune la fiert apă sărată pentru foile de lasagna. Când clocoteşte se adaugă câte o foaie pe rând şi se lasă să se înmoaie. Se scot pe o farfurie unsă cu...Citeste continuarea

Coaste afumate cu varza fiarta

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz,...Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac si mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un ceaun, adaugam untul si dovleacul dat prin razatoare, calim cateva minute, dupa care adaugam merele date prin razatoare, zaharul si calim cateva minute impreuna, la final adaugam esenta de...Citeste continuarea

Reteta de placinta cu dovleac

Postat de: Oana in Prajituri

Iata cat de simplu se prepara  Reteta de placinta cu dovleac Foi : Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu cafea si...

Postat de: Oana in Torturi

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso. Amesteca faina cu cacaua si...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii, masline si...

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu...Citeste continuarea

Desert placinte cu branza dulce

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Ingredientele pentru aluat trebuie pastrate la temperatura camerei ca sa nu fie reci cand le folosim. Se pune drojdia cu o lingurita de zahar intr-un castronel cu 50 ml apa calduta (nu...Citeste continuarea

Desert tort cu mango caramelizat

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu...Citeste continuarea

Supa crema de mazare si broccoli

Postat de: oanapl in Supe/Ciorbe

Topești untul și pui cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe să se călească un minut. Adaugi buchețelele de broccoli, mazărea și 1/2 legătură de pătrunjel, acoperi cu...Citeste continuarea

Ciorba de naut cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai intai lasam nautul peste noapte in apa, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa. Adaugam ceapa taiata...Citeste continuarea

Tocana de vita

Postat de: Ksenya in Vita

Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam. Adaugam bucatile de carne...Citeste continuarea

Snitele de pui cu garnitura de varza

Postat de: xana in Pui

Varza se taie in bucati mari si se spala bine. Intr-o oala adanca se pun cele 2 linguri de ulei de masline si bacon-ul taiat in cubulete si se lasa la foc iute pana se rumeneste usor. Se adauga...Citeste continuarea

Desert placinte cu mere, smochine...

Postat de: xana in Dulciuri

Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4. Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin...Citeste continuarea

Desert prajitura razuita cu blat de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la calit impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se racoreasca,...Citeste continuarea

Desert tort Marius

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blatul de ness , se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa si un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se...Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat Alka...

Postat de: Bucataras in Pizza

Taie ciupercile cuburi; Toaca busuiocul marunt; Taie ceapa verde fasii oblice; Taie dovlecelul cuburi; Taie rosiile uscate fasii; Taie mozzarella cuburi; Pune ulei...Citeste continuarea

Piept de manzat in sos de rosii

Postat de: elucubratiiculinare in Vita

Este de preferat marinarea cărnii cu o seară înainte de preparare. Se condimentează cu cimbru și oțet balsamic. Se pune carnea într-o pungă (caserolă), se adaugă vinul și...Citeste continuarea

Snitele de pui

Postat de: licurici_lra in Pui

Pieptul de pui se taie in felii subtiri si se bate usor, apoi se pun condimentele pe fiecare parte (sare, piper si oregano). Fulgii de porumb se maruntesc si se pun intr-un blender impreuna cu...Citeste continuarea

Desert placinta cu rahat

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin zer caldut, zeama de lamaie, untura la temperatura camerei....Citeste continuarea

Cotlet de porc (vrabioara) la...

Postat de: vasimur in Porc

  Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită,...Citeste continuarea

Desert chec cu cacao

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pana cand zaharul se dizolva complet. Apoi turnam in compozitie pe rand uleiul, esenta de rom si laptele si amestecam bine. Dupa aceea adaugam faina si...Citeste continuarea

Desert tort cu portocale si frisca

Postat de: CofetariiBucatari in Torturi

Blat: Mixam ouale cu sarea 2 minute la viteza mica, apoi marim viteza mixerului si batem ouale pana vor deveni deschise la culoare si-si vor tripla volumul. Vom adauga in timp ce mixam ouale pe...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi umpluti cu...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Mai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi...Citeste continuarea

Mancare cu varza dulce (de post)

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, iar cand devine aurie, se adauga sare si piper, dupa gust, 2 pahare cu apa si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Intre timp, se curata...Citeste continuarea

Ostropior cu carnati si aripioare

Postat de: eumimi in Pui

Taiem ceapa marunt, ardeii julien si le punem impreuna la calit in ulei incins, pentru 5-6 min. Separam copanelul de cealalta parte a aripioarelor, iar varfurile nu le-am folosit. Punem...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete calde cu...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper. Le inabusiti la foc potrivit, pana se...Citeste continuarea

Desert cupcakes cu cafea

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat : Se amesteca untul moale cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga, pe rand, cate un ou, amestecand dupa fiecare. La final, se adauga faina, sarea, praful de copt si cafeaua. Eu am...Citeste continuarea

Desert tort cu mango

Postat de: cristina1985 in Torturi

Aluat: Se topeste untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasati sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat si se fac cu mixerul. Se adauga ciocolata cu untul topit, faina,...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: Bucataras in

Aluat: Intr-un robot de bucatarie adauga faina, zaharul pudra si sarea si amesteca-le putin; Pune untul rece, taiat cubulete, treptat pana obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul;...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza sarata

Postat de: auragiuverdea1990 in Aperitive / Garnituri

    Intr-un castron amestecam drojdia, zaharul si o lingura de faina, cu putina apa calduta. Lasam vasul acoperit si intre timp punem intr-un castron faina cernuta su sarea, adaug...Citeste continuarea

Mancarica cu legume si carnati

Postat de: auragiuverdea1990 in Mancaruri cu carne

     Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata si prazul, ardeiul si morcovul, se toaca si se pun peste cartofi. Se adauga si rosiile...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]