Cartofi Dauphinoise

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 19 Dec 2017 | 6011 vizualizari

 

O rețetă simplă clasică franțuzească, plină de arome de brânză, usturoi și cartofi. Sigur poate face parte din meniul de Crăciun!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 ml smântână lichidă
  • 200 ml lapte
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 lingură unt
  • 200 g brânză cheddar sau gruyere
  • 2 lingurițe de cimbru - opțional
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ungem o tavă cu usturoi tocat mărunt, aproape făcut pastă. Apoi ungem tava cu o lingură de unt. Cartofii se curăță, se spală și se taie felii cât mai subțiri. Se pun în apă rece și se dau în clocot pentru 10 minute. Punem laptele și smântâna într-o crăticioară pe foc și încălzim ușor. Se strecoară cartofii, apoi se pun în tava unsă.
Se condimentează cu sare și piper. Se toarnă smântână amestecată cu laptele peste cartofi. Se presară cimbru, apoi brânza rasă. Se dă la cuptor pentru 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu peste afumat si verdeturi