Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

de oanapl in Dulciuri, 20 Dec 2017 | 5097 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă și sănătoasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Florianei (Dolce fac verde).

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri fulgi secară sau ovăz
  • 30 curmale mici spre medii
  • 1 banană
  • 6 linguri caju crud
  • 2 linguri făină sau seminţe de cânepă decorticate
  • pentru decor:
  • 3-4 linguri de polen crud
  • 3-4 linguri seminţe de cânepă decorticate
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane cu polen si seminte de canepa:

Mărunţești fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță).  Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină.
Mărunţești şi nucile de caju. 
Curmalele le pui în robotul de bucătărie și le mixezi până ce se omogenizează. Dacă curmalele sunt foarte uscate le hidratezi în apă călduţă cu jumătate de ora înainte de a începe procesul.

 Adaugi banana și mixezi, apoi adaugi seminţele de cânepă și restul ingredientelor uscate și le mixezi. Va rezulta un “aluat” lipicios, care îl lași la rece 10-15 minute. Iei câte o linguriță de aluat între palme și îi dai forma unei bile apoi o învârți prin polenul împrăştiat pe o farfurie. Jumătate din bomboane le acoperi cu polen și jumătate le acoperi cu seminţe de cânepă decorticate.
Le ții la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane cu polen si seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]