Turta dulce

de Bucataras in , 17 Dec 2017 | 6722 vizualizari

 

Intreaga casa o sa miroasa a scortisoara cand o sa incerci reteta noastra de turta dulce. 

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina
  • 130 g zahar
  • 65 ml apa
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • sare kamis
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita ghimbir
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Glazura:

  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte
  • extract de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze.

Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul.

Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop.

Amesteca usor pana se dizolva complet si ia craticioara de pe foc.

Pune imediat 70 g din cantitatea de faina, omogenizeaza bine si lasa apoi totul sa se raceasca.

Amesteca restul de faina cu un praf de sare si bicarbonatul si cerne-le peste compozitia racita.

Adauga oul batut, untul topit si racit si coaja rasa de portocala.

Amesteca totul si framanta apoi aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Pune putina faina pe masa si intinde aluatul intr-o foaie cam de 0.5 cm grosime.

Taie apoi cu formele preferate si transfera turta dulce intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.

Coace turta dulce la 180 de grade C, cam 15-20 de minute, pana se rumeneste usor pe margini.

Scoate turta dulce cu grija din tava si las-o la racit.

Intre timp prepara glazura. Bate cu mixerul albusul de ou pana se umfla, apoi adauga treptat zaharul pudra si la final, apa fierbinte si vanilia.

 Glazureaza turta dulce sau decoreaz-o dupa plac, cu siguranta copiii vor fi foarte incantati sa dea o mana de ajutor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun