Slanina afumata

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 37233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • slanina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina afumata:

Slanina se prepara ca si slanina cruda sarata, iar daca are prea multa sare se va scutura si se va pune in apa rece timp de o ora.

Fiecare bucata de slanina se strapunge la un capat, iar in gaura formata se introduce o sfiara curata. Toate bucatile se agata de un drug in curent de aer uscat pentru a se usca dupa care se vor pune pentru 3-4 zile la afumat.

Trebuie avuta grija ca temperatura fumului sa nu fie prea ridicata, caci astfel slanina incepe sa se topeasca usor, in detrimentul calitatii.

Culoarea slaninei afumate trebuie sa fie rosiatic-galbuie. Temperatura fumului nu trebuie sa treaca de 18 grade, maxim 20.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati