Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI398
Retete

Pulpa de curcan pe pat de cartofi natur

In Curcan la 24 Ian 2013

Intai am fiert pulpele de curcan in putina apa cu sare, doar pana s-au patruns putin, apoi le-am scos si am adaugat cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.  Din condimente si uleiul de masline am facut o pasta cu care am uns pulpele de curcan, apoi le-am impachetat pe fiecare in...

Prajitura "DUO"

In Prajituri la 23 Ian 2013

Pentru aluat batem bine ouale cu zaharul si sarea, adaugam uleiul si frecam ca la maioneza, apoi punem laptele, putina faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si impartim compozitia in doua. In prima parte adaugam esenta de lamiae si jumatate din faina si framantam un aluat nu prea...

Supa de curcan cu galuste

In Supe la 19 Ian 2013

Eu am avut niste pulpe de curcan pe care le-am pregatit la cuptor, dar fiind un curcan mai batraior l-am fiert putin si am folosit zeama la supa cu galuste. Am spalat pulpele si le-am pus la fiert cu apa si sare. Am luat spuma si am lasat la fiert pana au inceput sa se patrunda putin, apoi...

Omleta la cuptor pe pat de paine toast

In Mancaruri cu carne la 19 Ian 2013

Batem ouale cu putina sare, adaugam mustarul, laptele si mararul tocat . Sunca presata o feliem. Carnea de porc de la garnita la fel o feliem. Gogosarul il taiem julien. Ungem o forma detasabila cu putin ulei de masline si asezam feliile de paine astfel incat sa imbrace forma cat mai...

Pasta de masline

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2013

Mai intai am pus maslinele in apa la desarat, pentru ca erau sarate si condimentate. Am cumparat direct din cele combinate. Apoi le-am scos samburii si le-am pus in blender. Am adaugat si legumele spalate si taiate. Am pasat, apoi am adaugat treptat ulei si zeama de lamaie....

Crumble cu dulceata de gutui si nuci

In Prajituri la 14 Ian 2013

Pentru aluat amestecam untul cu osanza si le frecam cu zaharul  pana se obtine o crema spumoasa, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam. Punem iaurtul intr-un vas si amestecam in el bicarbonatul si praful de copt. Se va umfla asa ca il punem imediat in compozitia cu unt. Adaugam sare...

Rulada de porc

In Porc la 9 Ian 2013

Pulpa de porc o spalam. o filam frumos ca sa o putem rula si o batem putin cu ciocanul de snitele. Legumele spalate le tocam marunt si le punem la inabusit in putin ulei si apa, dar nu le lasam sa se patrunda si adaugam amestecul de carne tocata, eu am pus vita si porc.  Asezonam cu...

Tort Diplomat

In Torturi la 8 Ian 2013

Fructele din compot se pun la scurs intr-o sita. Gelatina se pune la hidratat in putina zeama de compot. Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert pe baie de aburi. Se adauga faina si se amesteca continuu pana incepe sa se ingrase. Luam de pe foc, adaugam...

Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor

In Curcan la 8 Ian 2013

Spalam pieptul de curcan si fara sa-l lasam la scurs il crestam in felii grosute de doua degete, dar  nu le taiem, le lasam pe os.  Pisam cativa graunti de usturoi si ii frecam cu sare si ulei de masline. Adaugam piper macinat, oregano, busuioc si boia dulce de ardei.  Cu...

Ochi de bufnita

In Prajituri la 3 Ian 2013

Pentru aluat frecam drojdia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere, adaugam putin lapte caldut si o mana de faina, amestecam si obtinem maiaua pe care o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. In vasul in care lucram punem faina, nu pe toata, mai lasam pentru la sfarsit sa vedem cata...

File de pastrav in crusta de malai si faina

In Pastrav la 1 Ian 2013

Am decongelat fileul de pastrav si l-am lasat le scurs. Am amestecat pe un platou faina cu malaiul si putina sare. Am pus intr-o tigaie antiaderenta putin ulei la incins. Fileul de pastrav, l-am presarat cu sare si l-am trecut prin amestecul de faina cu malai pe o parte si pe cealalta si...

Paine de casa cu iaurt

In Piine la 27 Dec 2012

Punem apa cu sarea la incalzit Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere. Punem apa calduta si o mana de faina. Rezulta o maia de consistenta unei smantani mai subtire. Acoperim si lasam la crescut 10-15 minute pana isi dubleaza volumul, dupa care turnam peste ea...

Prajitura Televizor

In Prajituri la 25 Dec 2012

Pentru foile maro se pune zaharul la caramelizat si cand se dilueaza se stinge cu apa, se lasa la foc moale pana se topeste tot, apoi se da la rece. cele doua oua se freaca cu putina sare, se adauga uleiul, esenta, siropul de zahar ars si faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt....

Cozonac cu nuca si cacao

In Prajituri la 24 Dec 2012

Pregatim toate ingredientele din timp, astfel incat sa fie la temperatura camerei Incepem cu maiaua pe care o facem in felul urmator: punem 200 ml lapte la incalzit, iar intr-un bol frecam drojdia cu 100 gr zahar pana la lichefierea acestora. Turnam laptele caldut, amestecam si punem putina...

Rulouri cu crema de vanilie

In Prajituri la 23 Dec 2012

Pregatim intai aluatul. Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul si untura topite si racite putin, apoi am pus laptele, sarea, esenta si in final faina. Am framantat un aluat nu prea...

Saleuri cu telemea si chimen

In Dulciuri la 23 Dec 2012

Aluatul de foietaj cu branza l-am prezentat aici: http://www.bucataras.ro/retete/foietaj-de-casa-cu-telemea-in-aluat-39338.html  Ce pot sa spun in plus ca am pus multa branza sarata data pe razatoare. Dupa ce a stat la rece suficient aluatul, am intins foi de 1 cm grosime, le-am uns...

Impletite cu scortisoara, de post

In Dulciuri la 20 Dec 2012

Pentru aluat, am frecat intr-un bol drojdia cu zaharul pana la lichefierea acestora, apoi am adaugat apa calduta si faina cat sa rezulte o maia groasa pe care am lasat-o la crescut acoperita. Dupa ce si-a dublat volumul, am adaugat uleiul, sarea si esenta, apoi treptat faina si am framantat un...

Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci

In Prajituri la 16 Dec 2012

Pentru pandispan, separam albusurile de galbenusuri. Amestecam cacaoa cu faina si praful de copt. Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi apa si batem in continuare. Punem galbenusurile unul cate unul, uleil si coaja de portocala amestecand usor fara sa mai...

Muffins cu stafide si paiete de ciocolata

In Prajituri la 15 Dec 2012

Untul l-am pus la topit, apoi am amestecat cu uleiul.  Separam albusurile de galbenusuri. faina cernuta o amestecam cu cacaoa si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul batand continuu cu telul. Adaugam galbenusurile amestecand usor...

Budinca de orez cu amestec de carne tocata si legume

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2012

Spalam orezul si il punem la fiert in apa tinand cont de proportia 1/3 - orez/apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam sare, piper si cimbru. Lasam la foc incet pana se patrunde bine orezul. Nu mestecam prea mult pentru a nu sfarama bobul. Intr-un alt vas punem  la inabusit legumele...

Pogacele

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2012

  Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la diluarea acestora, apoi adaugam laptele caldut si putina faina cat sa iasa ca o smantana groasa. Omogenizam, acoperim si lasam la crescut. Jumarile le trecem prin masina de tocat si le amestecam cu piper macinat fiecare dupa gust....

Placinta spiralata cu branza in foietaj de casa

In Dulciuri la 13 Dec 2012

Aluatul de foietaj se gaseste aici: http://www.bucataras.ro/retete/foietaj-de-casa-cu-telemea-in-aluat-39338.html Stafidele se pun la hidratat in apa. Branza dulce scursa se amesteca cu zaharul, sarea, esenta si coaja de lamaie. Se adauga praful de budinca, apoi ouale si se...

Rulouri de pui cu carnat si fulgi de porumb, la cuptor

In Pui la 11 Dec 2012

Pieptul de pui spalat si scurs l-am filat cat am putut de subtire, l-am batut putin cu batatorul de snitele si l-am rulat pe carnat. Am prins pe alocuri cu scobitori. Ouale le-am batut cu putina sare, am adaugat mustarul si am diluat cu laptele, am adaugat sare si 2 linguri de faina si am...

Foietaj de casa cu telemea in aluat

In Dulciuri la 10 Dec 2012

Impartim untul in in felul urmator: 1/3 il punem intr-un vas impreuna cu uleiul, iar 2/3 intr-un bol impreuna cu zaharul. Vasul il punem la foc lent si lasam pana se topeste untul si incepe sa clocoteasca apoi adaugam o mana de faina, amestecam si ridicam de pe foc. Iese ca o ciulama mai...

Clatite de post cu aluat de bere fara alcool

In Dulciuri la 7 Dec 2012

Am frecat zaharul cu uleiul, apoi am adaugat berea si am batut cu telul bine de tot, am adaugat esenta sarea, zaharul vanilat, apoi praful de copt si faina in ploaie. Am lasat aluatul sa se odihneasca putin pentru a se retrage spuma de la bere, altfel ies clatitele cu gaurele :) Am uns...

Dulceata de dovleac

In Dulceata / Gem la 7 Dec 2012

Am curatat dovleacul de coaja si de seminte. L-am razuit si l-am stropit imediat cu zeama de la o lamaie. Apa si zaharul le-am pus intr-un vas la fiert pe foc incet. Am lasat asa pe foc pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop mai grosut, apoi am adaugat dovleacul razuit. Am...

Cosulete cu budinca de vanilie si mere

In Prajituri la 6 Dec 2012

Pentru aluat am frecat untul cu zaharul, am adaugat uleiul si oul intreg, apoi iaurtul in care am dizolvat bicarbonatul. Am omogenizat bine, am adaugat sarea si esenta apoi faina. Am framantat aluatul si l-am lasat la odihnit 10 minute la frigider. Pentru budinca de vanilie am amestecat...

Tarta cu dovleac

In Prajituri la 5 Dec 2012

Am inceput cu dovleacul pe care l-a curatat(adica Ady) si l-am trecut prin robot. L-am  stropit cu zeama de lamaie si l-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si budinca de vanilie. Am omogenizat bine si am lasat pe foc aproximativ 15 minute pana s-a...

Ciuperci umplute cu cartofi condimentati

In Mancaruri de post la 5 Dec 2012

Spalam ciupercile, le rupem coditele si le decojim. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi sau felii. Eu i-am taiat intai felii, apoi i-am maruntit pentru a umple mai bine ciupercile. Usturoiul il curatam si il tocam marunt. Condimentam cartofii cu rozmarin, cimbru, piper...

Ficatei de pui la ceaun

In Ficat la 4 Dec 2012

Spalam si curatam ficateii, apoi ii lasam la scurs. Cand dispun de lapte dulce ii tin cateva minute in lapte, asa am invatat de la mama. Acum am sarit peste etapa aceasta :) Ii punem la fiert intr-un vas cu putina apa si sare pentru 10 minute, nu mai mult. Este bine sa fie putin fierti pentru...

Afisate 841 - 870 din 1005 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]