Cheesecake cu mentă și căpșuni este un desert gustos și răcoros, potrivit perioadelor de vară caniculare și nu numai.
Și pentru că am împlinit 9 ani de bucătăraș, dedic acest desert pentru așa sărbătoare.
Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform. Întindem stratul de biscuiți la baza unei forme de tort cu diametrul de 22 cm, după ce o tapetăm cu hârtie de copt.
Dăm forma la cuptor pentru 10-12 minute, la 200 de grade, pentru a deveni mai crocant stratul de biscuiți.
Punem un vas cu apă la fiert, iar când se încălzește bine apa, adăugăm plicul cu glazura de ciocolată neagră în apa fierbinte, dar nu clocotită.
Lăsăm plicul acolo până când glazura de ciocolată din interior se topește. Îl scoatem din apa fierbinte, folosind mănuși, pentru a nu ne arde.
Tăiem un colț de la plic și turnăm glazura topită peste stratul de biscuiți. Cu o pensulă întindem glazura uniform pe toată suprafața stratului de biscuiți. Lăsăm stratul de biscuiți glazurat cu ciocolată să se răcească și să se întărească glazura.
Pentru crema de brânză cu mentă începem prin a pune gelatina la hidratat în apă rece.
Punem brânza cremoasă, mascarponele și laptele condensat într-un vas. Adăugăm zahărul pudră cu aromă de citrice și vanilie, esența de mentă, un praf de sare, colorantul verde și mixăm toate aceste ingrediente până se omogenizează compoziția.
Diluăm gelatina hidratată, pe baie de aburi, o lăsăm să se tempereze ușor și o adăugăm în crema de brânză. Mixăm rapid să se dispună gelatina uniform în toată crema de brânză. Întindem crema de brânză peste stratul de biscuiți glazurat, nu înainte de a tapeta pereții detașabili ai formei de copt cu folie alimentară. Procedăm așa pentru a ieși crema de brânză mai uniformă și a se desface ușor.
Dăm cheesecake-ul la rece pentru 2-3 ore, până când crema de brânză devine fermă.
Între timp, pregătim niște coșulețe din glazura duo de ciocolată, pentru a decora cheesecake-ul.
Punem plicul cu glazură în apă fierbinte, cum am procedat anterior.
După ce se diluează glazura o turnăm în trei forme de brioșe din silicon.
Cu o pensulă, întindem ciocolata pe pereții interiori ai formelor de brioșe până obținem un strat Dăm formele la rece până când ciocolata se întărește. Scoatem ușor coșulețele de ciocolată din forme și le așezăm deasupra cheesecake-ului. Le umplem cu căpșuni, frunze de mentă și panseluțe, să creăm un decor frumos de primăvară.
Mai decorăm cheesecake-ul pe margini cu jumătăți de căpșuni, frunze de mentă și floricele de căpșuni și servim deliciosul cheesecake cu mare poftă, alături de cei dragi.
1
Căpșunile pot fi înlocuite, cu succes, cu zmeură, caise, sau alte fructe de sezon;
2
Pentru un verde mai intens, se poate mări cantitatea de colorant alimentar