Ficatei de pui la ceaun

de Merisor in Ficat, 4 Dec 2012 | 10964 vizualizari

 

O reteta rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • apa
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui la ceaun:

Spalam si curatam ficateii, apoi ii lasam la scurs. Cand dispun de lapte dulce ii tin cateva minute in lapte, asa am invatat de la mama. Acum am sarit peste etapa aceasta :)

Ii punem la fiert intr-un vas cu putina apa si sare pentru 10 minute, nu mai mult. Este bine sa fie putin fierti pentru ca devin mai tari si nu se mai sfarama in timpul prajirii.

Dupa ce s-au intarit putin, punem ulei in ceaun, asezam ficateii si adaugam condimentele. Acoperim si lasam la prajit la foc mediu, intorcandu-i din cand in cand de pe o parte pe cealalta. 

Lasam pe foc pana se patrund bine si se coloreaza frumos, mai putin de 30 minute.

Noi am servit cu ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu mere caramelizate si sos de afine