Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

de Satisfyyourcravings in Ficat, 16 Apr 2018 | 8058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame ficatei de pui
  • putina faina
  • ulei
  • sare, piper
  • 1 lingurita oregano
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 2 linguri Cognac sau Metaxa
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • Paine cu unt aromatizat pentru servit
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano):

Ficateii se usuca pe prosoape de bucatarie si se dau prin faina. 

Se incalzeste o tigaie (din fonta) cu putin ulei, la foc mediu si se prajesc 5-8 minute, pana devin aurii- bruni. Se reduce focul la mic, se adauga sare si piper, 1 lingurita de oregano si cateii de usturoi pisati si se gatesc cateva minute.

Se adauga sucul de lamaie si Cognacul si se lasa pana se evapora alcoolul. Optional, se poate flamba. Se ia de pe foc, se adauga uleiul de masline si patrunjelul si se serveste imediat cu paine cu unt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu cartofi - Reteta rapida la cuptor