Clatite de post cu aluat de bere fara alcool

de Merisor in Dulciuri, 7 Dec 2012 | 10129 vizualizari

 

Am fost la o vecina in vizita si am mancat astfel de clatite de post.
Am venit acasa si m-am pus pe treaba.
Super au iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 doza bere fara alcool
  • 3 linguri zahar
  • esenta de portocala
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 400 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu aluat de bere fara alcool:

Am frecat zaharul cu uleiul, apoi am adaugat berea si am batut cu telul bine de tot, am adaugat esenta sarea, zaharul vanilat, apoi praful de copt si faina in ploaie.

Am lasat aluatul sa se odihneasca putin pentru a se retrage spuma de la bere, altfel ies clatitele cu gaurele :)

Am uns putin tigaia antiaderenta cu ulei(doar la prima clatita) si am pus pe foc la incins. Am pus un polonic din compozitie la fiecare clatita si am prajit pe o parte si pe cealalta.

Au iesit foarte pufoase si putin colorate.

Pentru umplutura am facut o ciocolata din 2 linguri apa, 3 linguri zahar, 100 gr ciocolata amaruie si putin ulei.

Le-am pozat langa unul dintre goblenurile mele cu iarna in asteptarea zapezii :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu aluat de bere fara alcool" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu dulceata de afine