
publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)
Bucataras.ro
[email protected]
Mamaliguta cu surprize
Pentru mamaliguta punem apa la fiert impreuna cu sarea si 2-3 linguri de malai. Lasam sa dea in clocot dupa care incepem sa punem restul de malai, putin cate putin si mestecand continuu. Eu asa am invatat de la bunica mea, se numeste mamaliguta pripita. Pe urma lasam sa fiarba la foc...
Varza dulce cu carnati afumati
Am pregatit intai carnatii la cuptor. Eu ii pun pe gratarul cuptorului si sub gratar pun o tava cu apa si ii pregatesc asa cam 20 minute la 180 grade. Varza spalata si scursa am tocat-o si sm frecat-o cu putina sare si piper. Am lasat-o asa sa se odihneasca cam 10 minute timp in care...
Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat
Pregatim merele: le decojim si le scoatem cu grija interiorul astfel incat sa nu le spargem. Asezam intr-o forma rotunda, hartie de copt. Eu am folosit o cratita cu diametrul de 26 cm. Taiem rahatul in felii subtiri, astfel incat sa formam din ele cate doua dopuri pentru fiecare...
Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza
Mai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa. Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa. Facem aceasta operatie pentru a indeparta toxinele accumulate in timpul afumarii. Curatam si spalam...
Aperitiv cu cascaval si ceafa afumata, in aluat de bere si jumari
Punem untul la topit si luam jumatate din el, iar peste cealalta jumatate adaugam uleiul, lasam sa dea in clocot si punem o mana de faina. Omogenizam repede pe foc si dupa doua minute stingem focul. Iese o ciulama putin mai subtire cu care vom unge aluatul. Drojdia o frecam cu zaharul...
Tocana de ardei copti cu ceafa afumata
Feliem ceafa si o punem la fript pe grill. Curatam ceapa si o taiem julien. Curatam morcovul si il taiem rondele. Usturoiul curatat il taiem in bucati mici. Punem intr-un vas pe foc moale uleiul la incins, adaugam ceapa si picuram putina apa. Amestecam de cateva ori apoi adaugam...
Tort din rulada cu capsuni
Pentru rulada batem albusurile bine cu putina sare folosind telul, iar cand spuma devine mai tare incepem si punem treptat zaharul si apa minerala. Continuam cu galbenusurile pe care le amestecam incet in albusuri fara a mai bate, doar amestecam, apoi adaugam uleiul, esenta si coaja de lamiae...
Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea
Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu laptele si untul, mestecam continuu si cand este gata o dam la rece. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam zaharul, galbenusurile apoi punem putin cate putin din ciocolata topita si mestecam...
Chiftelute in crusta de cartofi
Mai intai punem cartofii la fiert in coaja, cu apa cat sa-i acopere. Tocam legumele si le punem la inabusit in ulei si putina apa, iar cand sunt patrunse adaugam carnea tocata, asezonam cu praf de cimbru, busuioc, sare, piper si lasam pe foc mestecand continuu pana cand este si carnea gata,...
Prajitura combinata
Pentru blat se pun intr-un vas, untul, ciocolata taiata bucati, laptele, zaharul si sarea si se pun pe foc, mestecand pana la topirea tuturor ingredientelor. Se ridica de pe foc si se lasa la racit dupa care se incorporeaza cele doua galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul...
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca
Biscuitii si nuca le-am pus pe un fund de lemn si le-am tasat cu ajutorul sucitorului, dar nu am sfaramat de tot. Eu am folosit niste biscuiti mai dulci si care s-au sfaramat imediat, mergeau sfaramati chiar cu mana. Am pus totul intr-un bol. Laptele l-am pus pe foc impreuna cu...
Fasole facaluita, cu sos de ceapa
Am spalat fasolea si am lasat-o de seara pana dimineata in apa cat sa fie acoperita. A doua zi am scurs apa,am mai clatit si am pus-o la fiert in putina apa, tot cat sa fie acoperita, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am clatit din nou si iar am urmat acest procedeu. Abia...
Paine cu aluat oparit
Facem intai maiaua din drojdia frecata cu zahar, laptele caldut si putina faina. Omogenizam, acoperim si lasam la crescut 10 minute, pana isi dubleaza volumul. Punem faina intr-un vas, facem loc la mijloc si incepem sa turnam apa fiarta in care am dizolvat sarea si incepem sa amestecam repejor...
Placinta cu iaurt si aroma de portocala
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se adauga esenta si coaja de portocala si se omogenizeaza. Foile de placinta se rup in bucatele si se amesteca prin compozitie. Se unge tava(20/30 cm) cu putin unt si se pune...
Salata de vinete cu ardei copti
Eu am avut vinetele si ardeii la congelator, asa ca am scos, am dezgetat, am scurs si am tocat impreuna cu ceapa curatata. Ardei am folosit capia si gogosar, eu asa pun la congelator, amestecati. Din galbenus cu sare, mustar si ulei am facut putina maioneza pe care am adaugat-o la amestecul...
Briose aperitiv cu legume si bacon
Intai punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere punem legumele congelate si lasam la fiert cateva minute pana se inmoaie mazarea ca aceasta este cea mai pretentioasa. Punem legumele la scurs int-o sita si le lasam pana se racesc. Batem ouale bine, adaugam uleiul...
Desert prajitura frantuzeasca
Foi: Am frecat cu mixerul untul cu zaharul si sarea, am adaugat smantana, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Am omogenizat si am dat aluatul la frigider aproximativ o ora. Dupa ce l-am scos din frigider l-am impartit in doua. Prima foaie am intins-o...
Salata de legume
Tocam intai ceapa julien, o punem intr-un bol, presaram putina sare si acoperim cu otet. Varza o tocam fideluta si o frecam cu putina sare. O lasam la odihnit pana ne ocupam de restul ingredientelor. Dam pe razatoare morcovul si telina, tocam mararul si apoi amestecam totul. Pofta buna!
Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d
Pentru aluat am amestecat intai ingredientele lichide, apoi am adaugat drojdia, zaharul, sarea si treptat faina. A rezultat un aluat foarte elasti cu care mi-a placut sa ma joc :). Carnea pentru chiftelute am amestecat-o, proportia fiind cam 1/3 din fiecare tip. Am trecut prin...
Negresa cu ciocolata si nuci
Intr-o craticioara punem pe foc moale untul cu ciocolata rupta si laptele in care am amestecat cacaoa. Amestecam continuu pana se topesc toate, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si ridicam de pe foc.Lasam la racit. Albusurile le vom bate bine cu putina sare, apoi adaugam treptat...
Varza cu costita afumata
Am tocat varza spalata si scursa, am pus-o intr-un vas, am frecat-o cu putina sare si am stropit-o cu zeama de la o lamaie.O lasam asa la odihnit pana pregatim toate celelalte ingrediente. Costita portionata si spalata am pus-o la fiert in putina apa si am lasat-o doar pana a atins punctul de...
Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura
Curatam, spalam cartofii, ii tocam si ii punem la fiert in apa cu sare pentru a face piureul. Legumele le curatam, spalam, tocam si le punem la inabusit in putina apa cu ulei, adaugam condimentele, iar cand sunt aproape patrunse punem carnea taiata si carnatii sfaramati. Eu am avut niste...
File de macrou in aluat de snitele
Din ingredientele de mai sus facem o compozitie ca de snitele, adica batem ouale cu sare, adaugam laptele, usturoiul pisat bine, mustarul si 3 linguri de faina. Restul de faina il punem pe un platou prin care vom tavali pestele. Eu am luat file de peste congelat, l-am lasat sa se dezgete,...
Cremes
Foile decongelate le coacem separat pe dosul tavii. Eu am facut cu foietaj Bella pentru ca le aveam prin congelator.De obicei cumpar foile speciale pentru cremsnit sau mi le fac singura. Fierbem budinca amestecata cu faina si zaharul si sarea si o lasam la racit. Batem frisca lichida cu...
Prajitura fructata
Batem albusurile spuma cu sare, adaugam treptat zaharul, iar cand sunt bine intarite adaugam apa fiarta si incepem sa mixam incet. Punem pe rand galbenusurile, uleiul, esenta si coaja de lamiae, nuca si in final faina amestecata cu praful de copt. Rasturnam blatul in tava tapetata cu hartie...
Carnati in foietaj cu chimen
Decongelam foietajul si il taiem fasii. Noi preferam carnati semiafumati si putin picanti. Rulam fasiile de foietaj pe carnati, ungem cu putin lapte, si presaram chimen. Merge foarte bine uns foietajul cu galbenus de ou, dar eu nu m-am indurat sa sacrific oul :)) Ii asezam in tava...
Rulouri din foietaj umplute cu budinca
Facem intai aluatul pe care trebuie sa-l tinem la rece cateva ore. Punem untul la topit. Cand s-a topit se dau deoparte 9 linguri si se inlocuiesc cu 9 linguri de ulei si o mana de faina. Se amesteca bine pe foc sa nu ramana cocoloase, apoi se da deoparte. Peste cele 9 linguri de unt...
Tiramisu reţetă reinterpretata
Tiramisu reţetă reinterpretata Fierbem cafeaua la filtru, o indulcim putin, eu am pus totusi 2 lingurite de zahar, apoi o lasam la racit, iar dupa racire punem si coniacul. Amestecam budinca cu faina, zaharul si laptele si o punem la fiert pana se ingroase apoi o lasam la racit. Batem...
Tartine cu salata din piept de pui, ciuperci si telina
Pentru aluat eu am pus ingredientele, mai putin faina in bolul pentru mixer si am mixat, apoi am pus treptat faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Cand se intareste aluatul, scoatem mixerul si framantam cu mana pana la inglobarea intregii cantitati de faina. Lasam aluatul la rece...
Friptura frageda de vitel
Carnea scoasa din congelator am plonjat-o asa inghetata direct in marinata facuta din apa amestecata cu otet si sare. Eu am pus-o seara, iar dimineata am mai amestecat-o in marinata sa se patrunda toate portiile. Eu cand pun carnea la congelator intai o portionez, nu o las intreaga. E bine...