Paine cu aluat oparit

de Merisor in Piine, 21 Feb 2013 | 14330 vizualizari

 

Imi place sa fac paine in multe moduri si de fiecare data sunt incantata de rezultat.
Eu folosesc faina macinata la tara si drojdie proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 500 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 50 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu aluat oparit:

Facem intai maiaua din drojdia frecata cu zahar, laptele caldut si putina faina. Omogenizam, acoperim si lasam la crescut 10 minute, pana isi dubleaza volumul.

Punem faina intr-un vas, facem loc la mijloc si incepem sa turnam apa fiarta in care am dizolvat sarea si incepem sa amestecam repejor  din cantitatea de faina, care se va opari, apoi lasam putin la racit. Restul de faina ramane pe marginea vasului si o vom incorpora la sfarsit. 

Peste faina oparita, cat inca este calduta, nu lasam sa se raceasca de tot, adaugam maiaua si uleiul si incepem sa incorporam faina de pe margini. Framantam aluatul si lasam 10-15 minute la crescut, apoi punem aluatul in tavile unse si mai lasam inca 10 minute la crescut. Daca drojdia este proaspata si buna aluatul va creste foarte repede.

Coacem la 180 grade pentru 40 de minute.

 

TIPS-URI

1

Pentru a rezulta o paine buna, drojdia trebuie sa fie proaspata

2

Cantitatea de faina nu este stas, depinde de tipul acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu aluat oparit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Floare