Am spalat fasolea si am lasat-o 30 de minute in apa rece. De regula o las mai mult, dar azi n-am avut timp.
Am adaugat apa cat sa o acopere si am pus-o la fiert la foc mediu.
Cand a atins punctul de fierbere am scurs apa si am adaugat alta.
Am pus-o din nou la fiert repetand procedura....
Pregatim ingredientele astfel: radem coaja de portocala, apoi o curatam, feliem, iar feliile le taiem marunt.
Faina o amestecam cu bicarbonatul.
Nuca o macinam.
Separam albusurile de galbenusuri.
Dam de-o parte 4 albusuri. Punem putina sare peste ele si le dam la frigider cat timp...
Cele 2 kg de gutui sunt cantarite dupa ce au fost curatate de partea interioara si partile deteriorate.
Am pus pe foc intr-un vas apa si zaharul.
Am lasat sa fiarba pana cand siropul rezultat a devenit mai gros.
Gutuile curatate le-am trecut prin robot, dar nu le-am maruntit prea mult....
Intai am pus stafidele la hidratat.
Pentru blat am spart ouale si le-am pus intregi intr-un bol.
Am adaugat zaharul si am frecat bine pana au devenit o spuma, apoi am adaugat uleiul si am frecat in continuare.
Am pus bicarbonatul in iaurt si am amestecat imediat deoarece se umfla, apoi...
Separam albusurile de galbenusuri.
Punem intr-o craticioara galbenusurile, untul, cacaoa, laptele, uleiul si omogenizam.
Punem cratita pe baie de aburi si fierbem pana cand compozitia se leaga bine si devine cremoasa.
Lasam la racit.
Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam...
Pentru aluat, am frecat drojdia cu zaharul si cand s-a lichefiat am pus putin lapte caldut si 2 linguri faina, am omogenizat si am lasat la crescut 10 minute.
Dupa ce si-a dublat volumul, am pus restul de lapte caldut, uleiul sarea si faina si am framantat un aluat putin mai moale decat cel de...
Pastele le-am fiert conform instructiunilor, le-am scurs si le-am trecut prin jet de apa rece.
Branza am sfaramat-o si am amestecat-o cu urda, zaharul, coaja si zeama de lamaie si ouale. Am omogenizat bine.
Jumatate din compozitia cu branza am amestecat-o cu pastele.
Am uns o forma...
Am pus apa la fiert cu putina sare si cand a atins punctul de fierbere am adaugat spaghetele. am lasat cam 15 minute la fiert la foc mediu dupa care le-am scurs si le-am trecut prin jet de apa rece.
In acelasi timp am pregatit si restul ingredienteleor.
Ceapa si usturoiul le-am...
Cartofii curatati si spalati i-am crestat in felii, dar am lasat baza necrestata.
Printre felii am condimentat cu sare, boia de ardei iute si rozmarin.
Tava am uns-o cu putin ulei de masline.
Cartofii condimentati i-am asezat in tava si i-am stropit tot cu putin ulei de masline....
Am pus apa la fiert cu putina sare, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat pastele fainoase, adica melcisorii. Am lasat cam 10 minute la fiert dupa care i-am scurs de apa, apoi i-am trecut prin apa rece si i-am lasat la scurs.
Intre timp am pus 3 linguri de zahar intr-o craticioara si...
Am pregatit intai maiaua.
Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat 200 ml apa calduta si 200gr faina. Am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat la crescut cam 10 minute.
Restul de apa am pus-o la incalzit impreuna cu sarea, apoi am turnat...
Am frecat intr-un bol uleiul cu zaharul pana a devenit ca o spuma, apoi am pus treptat apa minerala, sarea si esenta si in final faina amestecata cu praful de copt, pusa putin cate putin pana s-au omogenizat.
Am pus cate un polonic de aluat in tigaia antiaderenta, neunsa si am copt pe ambele...
Am folosit unul din felurile de zacusca preparate in vara ce a trecut din vinete gogosari +kapia, ciuperci si ceapa.
Am pus apa la fiert, am adaugat putina sare, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat farfalele si am lasat aproximativ 15 minute la foc mediu mestecand din cand in cand....
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem in continuare cu telul pana se intaresc.
Adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, nuca macinata si faina amestecata cu cacaoa, amestecand incet pentru a nu se...
Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi am filat dar nu prea subtire.
Baconul l-am feliat cat de subtire am putut.
Am rulat pieptul de pui peste carnati si am asezat feliile de bacon pe lungimea carnatilor. Mi-au intrat cate trei felii la...
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma impreuna cu sarea, adaugam zaharul treptat si obtinem o bezea destul de tare. Punem galbenusurile unul cate unul, amestecand incet, apoi treptat uleiul, esenta si la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt....
Am curatat legumele de coaja si le-am razuit.
De fapt, Ady a curatat legumele de coaja si le-a razuit(eu am reusit sa ma accidentez la un deget intr-un cutit)
Am amestecat totul intr-un bol, am potrivit de sare si am stors o lamaie destul de mare peste ele pentru ca erau destul de...
Borcanele de muraturi sunt de 800 gr.
Am inceput cu fierberea cartofilor in coaja si a morcovilor curatati, bineinteles in vase separate :).
Castraveciorii i-am tocat cubulete marunte si i-am pus la scurs, la fel si gogosarii. Legumele congelate le-am pus la fiert conform instructiunilor de...
Mod de preparare blat 1:
Se arde zaharul, se pune margarina si apoi apa fiarta. Se lasa pe foc pana la lichefierea completa.
Se strivesc biscuitii, dar nu de tot, mai lasam si bucatele mai mari.
Rahatul se taie in cubulete micute. Stafidele se pun in apa.
Intr-un bol se pun biscuitii...
Pentru foi am frecat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat treptat uleiul, laptele, sarea si esenta, apoi faina amesecata cu praful de copt si bicarbonatul. Am framantat un aluat elastic si nelipicios pe care l-am dat la rece pentru 30 minute.
Am impartit aluatul in patru parti egale si am...
Cum se prepara Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos
Am pus drojdia intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat.
Am adaugat laptele caldut si putina faina cat sa rezulte o maia de consistenta unei smantani.
Am acoperit bolul cu...
Pentru aluat, am frecat ouale cu zaharul si untul tinut la temperatura camerei, am adaugat uleiul, apa minerala in care am stins bicarbonatul, putina sare, coaja rasa de lamaie si portocala si in final faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat care a iesit nu prea tare, tocmai bun...
Cartofii curatati, spalati si feliati i-am pus la fiert in apa cu putina sare. I-am lasat doar cateva minute dupa ce au atins punctul de fierbere.
Ceapa am tocat-o marunt, la fel usturoiul, ciupercile scurse si le-am pus la inabusit in putin ulei si apa, apoi am adaugat morcovul taiat felii si...
Eu am facut-o in tava de 30/40 cm si nu a iesit prea inalta. prietena mea a facut-o intr-o tava mai mica.
Am inceput prin a face o maia din drojdie, lapte caldut, 2 linguri zahar si 4 linguri faina. Deci, am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat laptele caldut si apoi faina....
Se pune apa la fiert cu putina sare.
Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se inabuse in putin ulei de masline si cativa stropi de apa. Se desfac conservele de peste si se adauga continutul peste ceapa si usturoi. Se asezoneaza cu piperul macinat, cam un varf de lingurita, cu putin...
Am pregatit intai cosuletele din piept de pui. Am taiat carnea frumos astfel incat sa o pot aseza in formele de briose. Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am inabusit cu putin ulei si zeama de la ciuperci, apoi am adaugat ciupercile, am lasat putin pe foc si am adaugat carnea tocata asezonata...
Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu 6 linguri de zahar, cacaoa, 150 gr de unt si laptele si le-am fiert pe baie de aburi pana s-au ingrosat putin ca o smantana. Am dat deoparte sa se raceasca. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am...
Am inceput prin a rade coaja celor doua lamai pe razatoarea mica. Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat un picut de sare, pentru accentuarea gustului, apoi am pus zeama de la cele doua lamai si coaja rasa si cele doua linguri de amidon. Am omogenizat bine si am fiert pe baie de abur pana s-a...
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul, fara sa mai batem, doar amestecam usor. Picuram uleiul cate putin si incorporam , apoi punem incet smantana si faina in ploaie amestecata cu...
Aluatul de clatite l-am facut ceva mai gros decat de obicei. Deci pentru clatite am batut oul cu putina sare, am pus apa minerala, praful de copt pentru ca se dizolva imediat in apa minerala, laptele si apoi faina. Au rezultat 8 clatite mai grosute pe care le-am prajit in tigaia...
Iahnie de fasole cu costita afumata
Am spalat fasolea si am lasat-o 30 de minute in apa rece. De regula o las mai mult, dar azi n-am avut timp. Am adaugat apa cat sa o acopere si am pus-o la fiert la foc mediu. Cand a atins punctul de fierbere am scurs apa si am adaugat alta. Am pus-o din nou la fiert repetand procedura....
Marmorata cu portocale
Pregatim ingredientele astfel: radem coaja de portocala, apoi o curatam, feliem, iar feliile le taiem marunt. Faina o amestecam cu bicarbonatul. Nuca o macinam. Separam albusurile de galbenusuri. Dam de-o parte 4 albusuri. Punem putina sare peste ele si le dam la frigider cat timp...
Dulceata de gutui
Cele 2 kg de gutui sunt cantarite dupa ce au fost curatate de partea interioara si partile deteriorate. Am pus pe foc intr-un vas apa si zaharul. Am lasat sa fiarba pana cand siropul rezultat a devenit mai gros. Gutuile curatate le-am trecut prin robot, dar nu le-am maruntit prea mult....
Prajitura cu foi, branza dulce si stafide
Intai am pus stafidele la hidratat. Pentru blat am spart ouale si le-am pus intregi intr-un bol. Am adaugat zaharul si am frecat bine pana au devenit o spuma, apoi am adaugat uleiul si am frecat in continuare. Am pus bicarbonatul in iaurt si am amestecat imediat deoarece se umfla, apoi...
Negresa intre foi de napolitane
Separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-o craticioara galbenusurile, untul, cacaoa, laptele, uleiul si omogenizam. Punem cratita pe baie de aburi si fierbem pana cand compozitia se leaga bine si devine cremoasa. Lasam la racit. Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam...
Pizza cu de toate si sos Bechamel
Pentru aluat, am frecat drojdia cu zaharul si cand s-a lichefiat am pus putin lapte caldut si 2 linguri faina, am omogenizat si am lasat la crescut 10 minute. Dupa ce si-a dublat volumul, am pus restul de lapte caldut, uleiul sarea si faina si am framantat un aluat putin mai moale decat cel de...
Budinca de paste cu branza si stafide
Pastele le-am fiert conform instructiunilor, le-am scurs si le-am trecut prin jet de apa rece. Branza am sfaramat-o si am amestecat-o cu urda, zaharul, coaja si zeama de lamaie si ouale. Am omogenizat bine. Jumatate din compozitia cu branza am amestecat-o cu pastele. Am uns o forma...
Spaghete cu ton si ciuperci
Am pus apa la fiert cu putina sare si cand a atins punctul de fierbere am adaugat spaghetele. am lasat cam 15 minute la fiert la foc mediu dupa care le-am scurs si le-am trecut prin jet de apa rece. In acelasi timp am pregatit si restul ingredienteleor. Ceapa si usturoiul le-am...
Cartofi condimentati, la cuptor
Cartofii curatati si spalati i-am crestat in felii, dar am lasat baza necrestata. Printre felii am condimentat cu sare, boia de ardei iute si rozmarin. Tava am uns-o cu putin ulei de masline. Cartofii condimentati i-am asezat in tava si i-am stropit tot cu putin ulei de masline....
Budinca de mere cu paste si nuca
Am pus apa la fiert cu putina sare, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat pastele fainoase, adica melcisorii. Am lasat cam 10 minute la fiert dupa care i-am scurs de apa, apoi i-am trecut prin apa rece si i-am lasat la scurs. Intre timp am pus 3 linguri de zahar intr-o craticioara si...
Gogosi infuriate "Reteta mamei"
Am pregatit intai maiaua. Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat 200 ml apa calduta si 200gr faina. Am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat la crescut cam 10 minute. Restul de apa am pus-o la incalzit impreuna cu sarea, apoi am turnat...
Clatite de post cu gem de prune si nuci
Am frecat intr-un bol uleiul cu zaharul pana a devenit ca o spuma, apoi am pus treptat apa minerala, sarea si esenta si in final faina amestecata cu praful de copt, pusa putin cate putin pana s-au omogenizat. Am pus cate un polonic de aluat in tigaia antiaderenta, neunsa si am copt pe ambele...
Farfale cu zacusca
Am folosit unul din felurile de zacusca preparate in vara ce a trecut din vinete gogosari +kapia, ciuperci si ceapa. Am pus apa la fiert, am adaugat putina sare, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat farfalele si am lasat aproximativ 15 minute la foc mediu mestecand din cand in cand....
Tort cu crema de visine
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem in continuare cu telul pana se intaresc. Adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, nuca macinata si faina amestecata cu cacaoa, amestecand incet pentru a nu se...
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon
Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi am filat dar nu prea subtire. Baconul l-am feliat cat de subtire am putut. Am rulat pieptul de pui peste carnati si am asezat feliile de bacon pe lungimea carnatilor. Mi-au intrat cate trei felii la...
Prajitura cu bilute de branza
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma impreuna cu sarea, adaugam zaharul treptat si obtinem o bezea destul de tare. Punem galbenusurile unul cate unul, amestecand incet, apoi treptat uleiul, esenta si la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt....
Salata de cruditati
Am curatat legumele de coaja si le-am razuit. De fapt, Ady a curatat legumele de coaja si le-a razuit(eu am reusit sa ma accidentez la un deget intr-un cutit) Am amestecat totul intr-un bol, am potrivit de sare si am stors o lamaie destul de mare peste ele pentru ca erau destul de...
Salata boeuf
Borcanele de muraturi sunt de 800 gr. Am inceput cu fierberea cartofilor in coaja si a morcovilor curatati, bineinteles in vase separate :). Castraveciorii i-am tocat cubulete marunte si i-am pus la scurs, la fel si gogosarii. Legumele congelate le-am pus la fiert conform instructiunilor de...
Prajitura "Budincuta"
Mod de preparare blat 1: Se arde zaharul, se pune margarina si apoi apa fiarta. Se lasa pe foc pana la lichefierea completa. Se strivesc biscuitii, dar nu de tot, mai lasam si bucatele mai mari. Rahatul se taie in cubulete micute. Stafidele se pun in apa. Intr-un bol se pun biscuitii...
Alba ca Zapada
Pentru foi am frecat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat treptat uleiul, laptele, sarea si esenta, apoi faina amesecata cu praful de copt si bicarbonatul. Am framantat un aluat elastic si nelipicios pe care l-am dat la rece pentru 30 minute. Am impartit aluatul in patru parti egale si am...
Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos
Cum se prepara Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos Am pus drojdia intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat. Am adaugat laptele caldut si putina faina cat sa rezulte o maia de consistenta unei smantani. Am acoperit bolul cu...
Placinta cu dovleac
Pentru aluat, am frecat ouale cu zaharul si untul tinut la temperatura camerei, am adaugat uleiul, apa minerala in care am stins bicarbonatul, putina sare, coaja rasa de lamaie si portocala si in final faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat care a iesit nu prea tare, tocmai bun...
Budinca de cartofi cu carne tocata si multe legume
Cartofii curatati, spalati si feliati i-am pus la fiert in apa cu putina sare. I-am lasat doar cateva minute dupa ce au atins punctul de fierbere. Ceapa am tocat-o marunt, la fel usturoiul, ciupercile scurse si le-am pus la inabusit in putin ulei si apa, apoi am adaugat morcovul taiat felii si...
Prajitura cu gem si nuci
Eu am facut-o in tava de 30/40 cm si nu a iesit prea inalta. prietena mea a facut-o intr-o tava mai mica. Am inceput prin a face o maia din drojdie, lapte caldut, 2 linguri zahar si 4 linguri faina. Deci, am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat laptele caldut si apoi faina....
Lumaconi cu sardine in sos tomat
Se pune apa la fiert cu putina sare. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se inabuse in putin ulei de masline si cativa stropi de apa. Se desfac conservele de peste si se adauga continutul peste ceapa si usturoi. Se asezoneaza cu piperul macinat, cam un varf de lingurita, cu putin...
Cosulete din piept de pui cu garnitura de cartofi
Am pregatit intai cosuletele din piept de pui. Am taiat carnea frumos astfel incat sa o pot aseza in formele de briose. Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am inabusit cu putin ulei si zeama de la ciuperci, apoi am adaugat ciupercile, am lasat putin pe foc si am adaugat carnea tocata asezonata...
Negresa cu crema de vanilie si lamaie
Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu 6 linguri de zahar, cacaoa, 150 gr de unt si laptele si le-am fiert pe baie de aburi pana s-au ingrosat putin ca o smantana. Am dat deoparte sa se raceasca. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am...
Lemon Curd
Am inceput prin a rade coaja celor doua lamai pe razatoarea mica. Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat un picut de sare, pentru accentuarea gustului, apoi am pus zeama de la cele doua lamai si coaja rasa si cele doua linguri de amidon. Am omogenizat bine si am fiert pe baie de abur pana s-a...
Prajitura cu prune
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul, fara sa mai batem, doar amestecam usor. Picuram uleiul cate putin si incorporam , apoi punem incet smantana si faina in ploaie amestecata cu...
Sandvis cu clatite
Aluatul de clatite l-am facut ceva mai gros decat de obicei. Deci pentru clatite am batut oul cu putina sare, am pus apa minerala, praful de copt pentru ca se dizolva imediat in apa minerala, laptele si apoi faina. Au rezultat 8 clatite mai grosute pe care le-am prajit in tigaia...