Lumaconi cu sardine in sos tomat

de Merisor in Paste, 26 Oct 2012 | 4489 vizualizari

 

Este prima data cand folosesc aceste paste si sunt foarte incantata de aspectul lor si de cum se comporta la fierbere.

 

INGREDIENTE

  • 350gr paste "LUMACONI"
  • 1 L apa
  • 2 conserve sardine in sos tomat
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • ketchup
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lumaconi cu sardine in sos tomat:

Se pune apa la fiert cu putina sare.

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se inabuse in putin ulei de masline si cativa stropi de apa. Se desfac conservele de peste si se adauga continutul peste ceapa si usturoi. Se asezoneaza cu piperul macinat, cam un varf de lingurita, cu putin oregano si cimbru, se amesteca bine, iar dupa cateva minute se pune ketchupul si se potriveste de sare, daca mai este cazul. Se ridica de pe foc si se pune putin patrunjel verde tocat.

Si acum revenim la apa care am lasat-o sa fiarba cu putina sare, iar cand atinge puctul de fierbere punem pastele si lasam circa 10 minute sa fiarba la foc mediu.

Conform instructiunilor de pe pachet trebuia sa le las 15 minute, dar au fost suficiente 10. Le scurgem, le trecem prin jet de apa, apoi le amestecam cu sosul de peste, de fapt eu o parte din ele le-am umplut frumos cu sos, iar restul le-am amestecat. 

Au fost bune si de efect.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lumaconi cu sardine in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]