Prajitura "Budincuta"

de Merisor in Prajituri, 9 Noi 2012 | 18151 vizualizari

 

N-am stiut ce nume sa-i dau si pentru ca are aspect de budinca, i-am spus "Budincuta".
Este o combinatie proprie de blat cu biscuiti si mere. Am facut-o intr-un regim mai de urgenta si a iesit buna, contrar asteptarilor.
Pentru glazura am imprumutat ideea de la Dia cu folia cu bule, dar nu mi-a reusit intocmai, deoarece nu am avut timp suficient si am desfacut-o pana a apucat sa se intareasca definitv. Este o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 400 gr biscuiti obisnuiti
  • 4 linguri zahar
  • ½ pachet margarina
  • 200 mL apa
  • 200 gr rahat multicolor
  • 50 gr stafide
  • Blat 2
  • 1 Kg mere
  • 250 gr biscuiti
  • 150 gr nuca taiata
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • ½ pachet margarina
  • Glazura:
  • 5 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 4lg apa
  • 1 lg ulei
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Budincuta":

Mod de preparare blat 1:

Se arde zaharul, se pune margarina si apoi apa fiarta. Se lasa pe foc pana la lichefierea completa.

Se strivesc biscuitii, dar nu de tot, mai lasam si bucatele mai mari.

Rahatul se taie in cubulete micute. Stafidele se pun in apa.

Intr-un bol se pun biscuitii sfaramati impreuna cu rahatul si stafidele. Se toarna compozitia cu zahar ars fierbinte si se amesteca bine.

Asezam o folie alimentara in tava(24/30 cm) si rasturnam blatul de biscuiti. Nivelam si presam bine. 

Mod de preparare blat 2:

Se curata merele de coaja si interior si se dau pe razatoare.

Intr-un vas se pun pe foc merele razuite impreuna cu zaharul si scortisoara.

Biscuitii ii sfaramam.

Nuca se taie marunt.

Cand merele au inceput sa lase sirop, adaugam margarina si amestecam pana la topirea acesteia, apoi punem  biscuitii treptat.

Rasturnam blatul cald peste cel din tava si nivelam. Presaram nuca deasupra si presam asezand folie deasupra.

 Glazura:

Se pun intr-o craticioara toate ingredientele, se omogenizeaza bine si se fierb la foc mic

Se intinde folia cu bulele in sus si se rastoarna glazura peste ea. Se lasa putin pana se intareste si se aseaza cu grija peste prajitura. Pe mine m-a ajutat Ady la rasturnat, pentru ca nu am lasat-o sa se intareasca mult. Se da la rece, iar cand glazura este intarita definitiv se desface folia.

Glazura nu a iesit estetica, dar gustul a fost delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Budincuta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

marianascarlat 1

24.07.2013, 13:49

N-am toate ingredientele sa o fac astazi dar imi place mult ideea!

bianca92 1

28.10.2013, 14:42

ce bine arata. Si cred ca e si foarte gustoasa

Krystyan Trendy 1

06.12.2013, 15:13

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100