Feliile de paine le-am uns cu crema de branza. Maslinele fara samburi le-am taiat rondele si le-am asezat alternativ peste crema de branza sub forma de albinute. In capete am pus ardei rosu si marar semnificand gura cu mustatile. aripile le-am facut din felii de ridichie, iar din rondele de...
Spalam legumele si le lasam la scurs. Feliile de paine le ungem cu crema de branza cu verdeata "Ceva fin" de la Delaco. Taiem castravetii si rosiile in rondele subtiri, iar maslinelor le scoatem samburii si le taiem tot rondele. Pe o felie de paine asezam o felie de cascaval...
Se ung feliile de paine cu crema de branza si hrean(ceva fin de la Delaco), gogosarul se taie rondele, iar chiftelele le taien in trei bucati cat sa incapa pe o felie de paine. asezam rondelele de gogosar pe una din feliile de paine, iar pe cealalta asezam feliile de chiftele, pe care le ungem cu...
Se taie sunca presata in feii si de asemeni cascavalul. Feliile de sunca presata sunt exact cat feliile de paine toast, iar cele de cascaval mai micute. pentru fiecare sendvis folosim doua felii de paine intre care asezam cate o felie de cascaval si una de sunca presata. Se introduce aparatul in...
Am pus laptele la incalzit, iar drojdia am pus-o intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat. Am pus peste ea laptele caldut si putina faina cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani. Am acoperit bolul si am lasat la crescut cam 10 minute pana si-a dublat...
Curatam legumele, le spalam si le lasam la scurs..Cartofii ii taiem cuburi mai mari, ardeii se taie julien, morcovii rondele, kaizerul felii subtiri, rosiile rondele iar cascavalul il radem pe razatoarea mare. Ceapa o taiem julien si o calim in putin unt amestecand continuu, iar cand incepe...
Am trecut carnea prin masina de tocat, am trecut si 2 cepe si le-am amestecat. Am asezonat cu putin cimbru, sare si piper si am lasat la odihnit pana am fiert zarzavatul.
Am pus o oala cu apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am pus legumele tocate, putina sare si am acoperit. Am...
Am pornit prin a face cate un sandwich de fiecare, deci 4, sa vad daca le place.
Pe urma am mai facut un rand si inca unul si mai urma, dar nu mai aveam ingrediente.
Am feliat cascavalul, sunca presata mai subtire sa nu iasa sandwich-urile prea groase. Am pus doua felii de cascaval pentru...
Am folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40.
Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat intr-un vas, iar cand a fost gata am pus un pahar de cafea si am acoperit vasul pentru a nu da pe...
Am amestecat condimentele cu uleiul de masline si sare si cu acest amestec am uns puiul pe toate partile si l-am asezat pe gratarul cuptorului. Sub gratar am asezat o tava cu apa. Am lasat in cuptor la temperatura de 200 grade pana cand puiul s-a rumenit bine(aproximativ 40 minute) ...
Pentru clatite am batut ouale cu zaharul si sarea, am adaugat apa minerala, laptele, esenta si coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Au rezultat 15 clatite de diametrul 24 cm.
Pentru compozitia cu branza, am frecat cu mixerul branza, cu zaharul nuca de cocos, coaja si esenta...
Am facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte.
Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in amestec, sarea si esenta. Este un aluat de consistenta putin tare si nelipicios. L-am pus intr-un...
Pentru blat am curatat merele de coaja si cotoare si le-am maruntit cu robotul. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Cand s-a colorat si s-a format sirop, am pus untul bucatele si am amestecat, apoi am pus biscuitii pe care i-am sfaramat si nuca de asemenea sfaramata....
Am pregatit intai un amestec din condimente putin ulei, sare si usturoi. Usturoiul l-am pisat si l-am frecat cu ulei ca la mujdei, apoi am adaugat condimentele si putina apa.
Carnea am feliat-o am batut-o putin ca pe snitele, am uns-o pe ambele parti cu amestecul respectiv si am asezat-o in...
Legumele le-am curatat si tocat marunt si le-am inabusit putin in apa cu ulei, apoi am pus ciupercile scurse bine si tocate marunt, carnea tocata, am asezonat cu condimente si sare si am lasat pe foc pana s-au patruns toate bine.
Le-am ridicat de pe foc, le-am pus intr-o sita la scurs si le-am...
Merele le-am curatat de coaja si de partea cu samburi si le-am feliat. Am tapetat o tava de 20/33 cm cu hartie de copt si am asezat feliile de mere pe trei randuri si am presarat peste ele scortisoara si zahar vanilat.
Untul l-am pus pe foc cu o parte din lapte pana la topirea acestuia, apoi...
Cum pregatesc eu muraturi asortate:
Am spalat legumele si le-am lasat la scurs. Radacinoasele le-am curatat si le-am taiat felii astfel incat sa le fac loc printre gogonele si castraveciori, deoarece acestia nu se aseaza uniform. Merele si gutuile le-am taiat in patru bucati. iar morcovii in...
Am inceput cu ceapa pe care am curatat-o si am taiat-o sub forma de solzisori apoi am pus-o intr-o caserola, am presarat sare pe ea si am stropit-o cu zeama de la o lamaie. Am lasat-o acolo amestecand din cand in cand pana am tocat restul ingredientelor.
Ouale le-am fiert tari si le-am taiat...
Pentru piure, am pus cartofii la fiert cu apa si sare, apoi cand s-au patruns i-am scurs de apa si i-am pasat impreuna cu untul si branza topita. In final am diluat cu lapte caldut.
Pentru umplutura de branza am amestecat telemeaua rasa cu branza dulce si marar tocat marunt.
Am azezat...
Am decojit merele, le-am scos partea cu samburi si le-am trecut prin robot. Nu am avut rabdare sa le dau pe razatoare ca asa ar fi fost mai indicat. de regula cand mai fac ceva cu mere Adi le da pe razatoare ca el este mai calm si cu rabdare :).
Le-am pus intr-un tuciulet pe foc, am adaugat...
Am inceput cu prunele care au fost de trei feluri. Le-am scos samburii si in locul lor am pus jumatati de miez de nuca, zahar vanilat si scortisoara si le-am lasat la odihnit pana cand am pregatit aluatul.
Pentru aluat am pus intr-un bol oul cu zaharul si uleiul si am frecat pana la diluarea...
Am separat albusurile de galbenusuri si am pus cate putina sare in fiecare. Albusurile le-am batut bine pana au devenit spumoase, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esenta de lamaie pana la dizolvarea zaharului.
In vasul cu galbenusuri am adaugat si faina si am amestecat bine, iar in...
Blat: Am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile le-am batut bine cu putina sare si zeama de lamaie pana s-au intarit. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat apoi treptat apa. Galbenusurile le-am pus unul cate unul amestecand incet sa nu se lase compozitia. Pe urma am adaugat nuca...
Gogosarii spalati i-am taiat in trei sau patru bucati, in functie de marime si i-am pus la scurs. Am pus intr-un vas pe foc ingredientele, mai putin mierea si am amestecat pana s-a topit zaharul. Am lasat pe foc pana a atins punctul de fierbere apoi am inceput sa scufund din gogosarii taiati cat...
Am ales castraveciori nici prea mici, dar nici prea mari.Reteta este pentru borcanele de 800 gr, dar eu am adaptat-o si la borcanele de 1600 gr pentru ca am folosit si din acelea.
Deci va spun cum se procedeaza pentru borcanul de 800 gr. Se spala castraveciorii bine si se lasa in apa rece pana...
Am decojit si curatat pepenele de seminte si l-am taiat in cubulete pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie si le-am trecut prin blender.
Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat cam 200 mL din crema de frisca si am omogenizat bine. Am...
Am spalat forte bine prunele si le-am lasat la surs, dupa care le-am spart, am scos sambrii si le-am pus direct in vasul in care am fiert magiunul(vasul are o capacitate de 25 L). Am presarat zahar peste ele si le-am lasat asa de seara pana dimineata.
Am facut un foc de lemne nu prea mare sa...
Se separa albusurile de galbenusuri, iar peste albusuri punem putina sare si incepem sa le batem cu telul pana devin spumoase. Picuram din cand in cand peste ele putina zeama de lamaie, ca ajuta sa se intareasca mai repede. Cand consideram ca le-am batut suficient incepem sa adaugam zaharul putic...
De cele mai multe ori folosesc lapte la aluatul de paine pentru ca primesc de la tara in cantitati mari si trebuie consumat.
Am pus drojdia intr-un bol impreuna cu zaharul si am frecat-o pana cand s-a lichefiat.
Laptele l-am pus intr-un ibric pe foc si l-am incalzit cat sa suporte...
Eu am pus cate doua fructe din fiecare, nu am facut mult, doar 3 borcane, deocamdata.
Am spalat si decojit fructele, mai putin strugurii si le-am feliat. Piersicile, nectarinele si caisele le-am feliat in 4 si am indepartat putin din partea de langa sambure.
Intr-un vas pe foc am pus...
Sandvis "albinute"
Feliile de paine le-am uns cu crema de branza. Maslinele fara samburi le-am taiat rondele si le-am asezat alternativ peste crema de branza sub forma de albinute. In capete am pus ardei rosu si marar semnificand gura cu mustatile. aripile le-am facut din felii de ridichie, iar din rondele de...
Sandvis cu "ceva fin" si cascaval "DeSenvis" de la Delaco
Spalam legumele si le lasam la scurs. Feliile de paine le ungem cu crema de branza cu verdeata "Ceva fin" de la Delaco. Taiem castravetii si rosiile in rondele subtiri, iar maslinelor le scoatem samburii si le taiem tot rondele. Pe o felie de paine asezam o felie de cascaval...
Sandvis cu "Ceva fin" de la Delaco
Se ung feliile de paine cu crema de branza si hrean(ceva fin de la Delaco), gogosarul se taie rondele, iar chiftelele le taien in trei bucati cat sa incapa pe o felie de paine. asezam rondelele de gogosar pe una din feliile de paine, iar pe cealalta asezam feliile de chiftele, pe care le ungem cu...
Sandvis la aparat cu cascaval afumat de la Delaco
Se taie sunca presata in feii si de asemeni cascavalul. Feliile de sunca presata sunt exact cat feliile de paine toast, iar cele de cascaval mai micute. pentru fiecare sendvis folosim doua felii de paine intre care asezam cate o felie de cascaval si una de sunca presata. Se introduce aparatul in...
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise
Am pus laptele la incalzit, iar drojdia am pus-o intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat. Am pus peste ea laptele caldut si putina faina cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani. Am acoperit bolul si am lasat la crescut cam 10 minute pana si-a dublat...
Cartofi cu kaizer si legume la cuptor (reteta cu numarul 100)
Curatam legumele, le spalam si le lasam la scurs..Cartofii ii taiem cuburi mai mari, ardeii se taie julien, morcovii rondele, kaizerul felii subtiri, rosiile rondele iar cascavalul il radem pe razatoarea mare. Ceapa o taiem julien si o calim in putin unt amestecand continuu, iar cand incepe...
Ciorba de perisoare din carne de vitel , cu mult tarhon
Am trecut carnea prin masina de tocat, am trecut si 2 cepe si le-am amestecat. Am asezonat cu putin cimbru, sare si piper si am lasat la odihnit pana am fiert zarzavatul. Am pus o oala cu apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am pus legumele tocate, putina sare si am acoperit. Am...
Sandwich-uri cu cascaval de la Delaco in aluat de snitele
Am pornit prin a face cate un sandwich de fiecare, deci 4, sa vad daca le place. Pe urma am mai facut un rand si inca unul si mai urma, dar nu mai aveam ingrediente. Am feliat cascavalul, sunca presata mai subtire sa nu iasa sandwich-urile prea groase. Am pus doua felii de cascaval pentru...
Prajitura cu cafea
Am folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40. Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat intr-un vas, iar cand a fost gata am pus un pahar de cafea si am acoperit vasul pentru a nu da pe...
Pui cu legume la cuptor
Am amestecat condimentele cu uleiul de masline si sare si cu acest amestec am uns puiul pe toate partile si l-am asezat pe gratarul cuptorului. Sub gratar am asezat o tava cu apa. Am lasat in cuptor la temperatura de 200 grade pana cand puiul s-a rumenit bine(aproximativ 40 minute) ...
Tort de clatite cu mouse de ciocolata
Pentru clatite am batut ouale cu zaharul si sarea, am adaugat apa minerala, laptele, esenta si coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Au rezultat 15 clatite de diametrul 24 cm. Pentru compozitia cu branza, am frecat cu mixerul branza, cu zaharul nuca de cocos, coaja si esenta...
Gurite crocante cu bezele
Am facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte. Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in amestec, sarea si esenta. Este un aluat de consistenta putin tare si nelipicios. L-am pus intr-un...
Tort cu blat din mere nuci si biscuiti
Pentru blat am curatat merele de coaja si cotoare si le-am maruntit cu robotul. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Cand s-a colorat si s-a format sirop, am pus untul bucatele si am amestecat, apoi am pus biscuitii pe care i-am sfaramat si nuca de asemenea sfaramata....
Friptura de porc cu legume si carnati picanti la cuptor
Am pregatit intai un amestec din condimente putin ulei, sare si usturoi. Usturoiul l-am pisat si l-am frecat cu ulei ca la mujdei, apoi am adaugat condimentele si putina apa. Carnea am feliat-o am batut-o putin ca pe snitele, am uns-o pe ambele parti cu amestecul respectiv si am asezat-o in...
Flori din foietaj cu mixt de legume si carne tocata
Legumele le-am curatat si tocat marunt si le-am inabusit putin in apa cu ulei, apoi am pus ciupercile scurse bine si tocate marunt, carnea tocata, am asezonat cu condimente si sare si am lasat pe foc pana s-au patruns toate bine. Le-am ridicat de pe foc, le-am pus intr-o sita la scurs si le-am...
Placinta cu mere feliate
Merele le-am curatat de coaja si de partea cu samburi si le-am feliat. Am tapetat o tava de 20/33 cm cu hartie de copt si am asezat feliile de mere pe trei randuri si am presarat peste ele scortisoara si zahar vanilat. Untul l-am pus pe foc cu o parte din lapte pana la topirea acestuia, apoi...
Muraturi asortate
Cum pregatesc eu muraturi asortate: Am spalat legumele si le-am lasat la scurs. Radacinoasele le-am curatat si le-am taiat felii astfel incat sa le fac loc printre gogonele si castraveciori, deoarece acestia nu se aseaza uniform. Merele si gutuile le-am taiat in patru bucati. iar morcovii in...
Salata cu de toate(bulgareasca)
Am inceput cu ceapa pe care am curatat-o si am taiat-o sub forma de solzisori apoi am pus-o intr-o caserola, am presarat sare pe ea si am stropit-o cu zeama de la o lamaie. Am lasat-o acolo amestecand din cand in cand pana am tocat restul ingredientelor. Ouale le-am fiert tari si le-am taiat...
Budinca din foietaj cu piure de cartofi si branza
Pentru piure, am pus cartofii la fiert cu apa si sare, apoi cand s-au patruns i-am scurs de apa si i-am pasat impreuna cu untul si branza topita. In final am diluat cu lapte caldut. Pentru umplutura de branza am amestecat telemeaua rasa cu branza dulce si marar tocat marunt. Am azezat...
Clatite cu mere si scortisoara
Am decojit merele, le-am scos partea cu samburi si le-am trecut prin robot. Nu am avut rabdare sa le dau pe razatoare ca asa ar fi fost mai indicat. de regula cand mai fac ceva cu mere Adi le da pe razatoare ca el este mai calm si cu rabdare :). Le-am pus intr-un tuciulet pe foc, am adaugat...
Tarta cu prune si crema de nuci
Am inceput cu prunele care au fost de trei feluri. Le-am scos samburii si in locul lor am pus jumatati de miez de nuca, zahar vanilat si scortisoara si le-am lasat la odihnit pana cand am pregatit aluatul. Pentru aluat am pus intr-un bol oul cu zaharul si uleiul si am frecat pana la diluarea...
Savarine
Am separat albusurile de galbenusuri si am pus cate putina sare in fiecare. Albusurile le-am batut bine pana au devenit spumoase, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esenta de lamaie pana la dizolvarea zaharului. In vasul cu galbenusuri am adaugat si faina si am amestecat bine, iar in...
Desert prajitura Romanita
Blat: Am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile le-am batut bine cu putina sare si zeama de lamaie pana s-au intarit. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat apoi treptat apa. Galbenusurile le-am pus unul cate unul amestecand incet sa nu se lase compozitia. Pe urma am adaugat nuca...
Gogosari in otet
Gogosarii spalati i-am taiat in trei sau patru bucati, in functie de marime si i-am pus la scurs. Am pus intr-un vas pe foc ingredientele, mai putin mierea si am amestecat pana s-a topit zaharul. Am lasat pe foc pana a atins punctul de fierbere apoi am inceput sa scufund din gogosarii taiati cat...
Castraveciori murati "bulgaresti"
Am ales castraveciori nici prea mici, dar nici prea mari.Reteta este pentru borcanele de 800 gr, dar eu am adaptat-o si la borcanele de 1600 gr pentru ca am folosit si din acelea. Deci va spun cum se procedeaza pentru borcanul de 800 gr. Se spala castraveciorii bine si se lasa in apa rece pana...
Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate
Am decojit si curatat pepenele de seminte si l-am taiat in cubulete pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie si le-am trecut prin blender. Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat cam 200 mL din crema de frisca si am omogenizat bine. Am...
Magiun de prune cu miez din samburi
Am spalat forte bine prunele si le-am lasat la surs, dupa care le-am spart, am scos sambrii si le-am pus direct in vasul in care am fiert magiunul(vasul are o capacitate de 25 L). Am presarat zahar peste ele si le-am lasat asa de seara pana dimineata. Am facut un foc de lemne nu prea mare sa...
Chec cu nuca si stafide
Se separa albusurile de galbenusuri, iar peste albusuri punem putina sare si incepem sa le batem cu telul pana devin spumoase. Picuram din cand in cand peste ele putina zeama de lamaie, ca ajuta sa se intareasca mai repede. Cand consideram ca le-am batut suficient incepem sa adaugam zaharul putic...
Paine inabusita
De cele mai multe ori folosesc lapte la aluatul de paine pentru ca primesc de la tara in cantitati mari si trebuie consumat. Am pus drojdia intr-un bol impreuna cu zaharul si am frecat-o pana cand s-a lichefiat. Laptele l-am pus intr-un ibric pe foc si l-am incalzit cat sa suporte...
Cocktail de fructe
Eu am pus cate doua fructe din fiecare, nu am facut mult, doar 3 borcane, deocamdata. Am spalat si decojit fructele, mai putin strugurii si le-am feliat. Piersicile, nectarinele si caisele le-am feliat in 4 si am indepartat putin din partea de langa sambure. Intr-un vas pe foc am pus...