Eu am folosit pasta de rosii cu ardei facuta anterior: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-rosii-cu-ardei-pentru-iarna-35305.html Daca nu aveti, trebuie sa faceti cu o zi inainte pentru ca trebuie pusa rece peste rosii.
Am spalat rosiile si le-am lasat la scurs, am spalat...
Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut cu un praf de sare si am adaugat treptat zaharul. Am batut bine cu telul pana s-au intarit albusurile apoi am adaugat apa minerala si am scos telul. Am folosit in continuare o lingura de lemn. Am adaugat pe rand...
Reteta de preparare a papanasilor
In general eu nu prea tin cont de cantitati cand fac o prajitura, pentru ca sunt retete la care iti dai seama in functie de aluat daca mai necesita ceva, un ou in plus, faina, etc, dar de cand postez aici cantaresc/masor totul pentru a va indica exact...
Am taiat pieptul de pui im cate doua bucati fiecare si le-am facut cate o adancitura pe mijloc. L-am spalat si l-am lasat la scucrs. Intre timp am curatat usturoiul, l-am pisat si l-am amestecat intr-un bol cu uleiul de masline(2 linguri am pus) si condimentele pentru carne de pui si am freat...
Am pregatit blatul in felul urmator: am pus intr-un vas pe foc untul si ciocolata si cacaoa si am diluat treptat cu laptele caldut, apoi am adaugat galbenusurile si cand s-a omogenizat am ridicat de pe foc si am lasat la racit(nu de tot)
Albusurile le-am batut bine cu putina sare si cu zaharul...
Pentru blatul cu mere: se folosesc mere dulci acrisoare, se spala se decojesc, li se inlatura mijlocul cu samburii si se dau pe razatoarea mare. Se pune un tuciulet pe foc cu cele 4 linguri de zahar si se lasa putin la caramelizat, dar nu cat sa se topeasca tot zaharul, apoi se adauga merele rase...
Am pus o oala cu apa la fiert cu putina sare.
Am tocat legumele curatate si spalate si le-am adaugat in apa cand aceasta a inceput sa fiarba. Am acoperit si am lasat la fiert aproape o ora.
De obicei legumele le inabus putin apoi adauga apa fiarta, dar de data asta am incercat sa vad...
Am pus o oala cu apa pe foc si am adaugat o lingurita de sare.
Ardeii i-am spalat, am taiat capacelele, am scos semintele si i-am scufundat pentru cateva minute in apa cand aceasta a dat in clocot.
Nu i-am lasat mai mult de 5 minute, apoi i-am scos si i-am pus la scurs intr-o sita....
Iaurtul tinut la rece, l-am batut bine cu telul pentru a-l omogeniza si subtia in acelas timp.
Am decojit banana, am rupt-o in bucati si am pus-o in blender.
Piersicile le-am decojit, le-am scos samburii si le-am curatat partea interioara de langa samburi. Le-am pus in blender alaturi de...
Am rasturnat intri-un bol iaurtul si am pus praful de copt in el. Am inceput sa amestec cu telul pentru ca a inceput sa se umfle, apoi am turnat apa minerala si am omogenizat. Am lasat sa se odihneasca putin pentru a se sparge bulele de aer. Intre timp in alt bol am batut ouale cu zaharul,...
Stafidele, le-am spalat si le-am lasat in apa rece pana am prgatit restul compozitiilor.
Zaharul l-am macinat si l-am amestecat cu iaurtul si putina sare. Am lucrat cu mixerul si am mixat pana cand nu s-a mai simtit zaharul. Compozitia a capatat o consistenta ca de frisca.
Fructele le-am...
Am topit intr-un vas grasimea de la o gaina de curte( de la mama) si am prajit in ea pipota, ficatul si inima puiului taiate marunt. gaina era ouatoare, asa ca avea si oua mici, pe gare le-am adaugat la prajit.
Cum la gratarul de duminica am pregatit carne de porc, de vitel si carnati, ce nu...
Am inceput cu aluatul care trebuie sa stea la rece 1-2 ore.
Am frecat untul la temperatura camerei cu zaharul, am spart ouale si le-am pus neseparate peste si am omogenizat. A urmat uleiul si apa, minerala in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul. La sfarsit am pus faina...
Am pus 2 L de lapte proaspat muls, strecurat, int-o oala de pamant(asa foloseste mama la tara, se spune ca pastreaza gustul laptelui).
2 L de lapte i-am pus la fiert intr-o oala emailata, dar nu am lasat sa clocoteasca, nu trebuie fiert de tot.
Daca nu avem lapte prins la...
Am copt vinetele, le-am curatat de coaja, le-am trecut prin jet de apa rece si le-am lasat la scurs intr-o sita.
Intre timp am facut maioneza. Am separat galbenusul de albus si l-am pus in bolul de lucru.
Am curatat usturoiul, l-am pisat bine cu putina sare si l-am pus in bol alaturi de...
Am inceput cu ardeiul pe care l-am spalat, l-am scurs apoi l-am copt pe gratar. L-am decojit, am curatat de seminte l-am trecut prin jet de apa rece si l-am lasat la scurs.
Rosiile le-am trecut prin separatorul de seminte, iar ardeii( iute si cel copt) i-am trecut prin robot. Am pus totul...
Am spalat rosiile, ardeii si patrunjelul si le-am lasat la scurs.
Ardeii i-am curatat de seminte si i-am trecut prin robot.
Rosiile le-am oparit, le-am decojit si le-am trecut prin separatorul de seminte.
Am amestecat totul intr-un vas de 15 L(tuci) si le-am pus pe foc de lemne la...
In timp ce am lasat la crescut aluatul de pizza, am pregatit omleta.
Am uns putin tigaia cu putin ulei de masline, pentru ca unele ingrediente au mai avut si zeama, am pus intai feliile de kaizer si ciupercile, le-am invartit putin, apoi am adaugat si celelalte ingrediente feliate si am...
Se spala toate legumele si se lasa la scurs.
Varza se toaca fideluta, morcovul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare. Se toaca maraul si se amesteca toate ingredientele intr-un bol.
Intr-un vas se pune pe foc apa cu zeama de lamaie, sarea, mierea si condimentele.
Se taie...
Incepem cu ceapa pe care o taiem solzisori si o punem la macerat cu zeama de lamaie, sare si apa cat sa fie acoperita. Lasam asa cam o ora dupa care stoarcem de apa si punem in bolul in care lucram
Pregatim pastele: punem apa la fiet cu sare, iar cand a dat in clocot adaugam pastele si lasam...
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi se pune treptat zaharul farin si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi uleiul, coaja de lamaie si 4 linguri de faina amestecata cu praful de copt puse una cate una. Din compozitia rezultata...
Am folosit ca masura cana pentru ca asa am reteta, dar am verificat masurile si cana mea pe care o folosesc are 300 ml, iar faina din doua cani a masurat 400g. Eu am folosit faina macinata la tara si nu este chiar calitativa, dar trebuie avut in vedere cand se foloseste faina tip 000 intra cam o...
Curatam cartofii ii spalam, taiem in 4 bucati si lasam la scurs cateva minute sau ii stergem cu un servet uscat.
Tapetam o tava cu 50g unt, asezam cartofii, presaram peste ei sare, oregano, piper si introducem tava in cuptor. Au fost gata in 35 de minute la temperatura de 180 grade...
Am spalat pestele l-am lasat la scurs, pe urma l-am pudrat cu sare si l-am lasat la odihnit 10 minute.
Intre timp am pus si de mamaliguta. Cred ca nu e cazul sa pun si reteta la mamaliguta, eu am facut din 300 g malai.
Pentru saramura am pus apa cu putina vegeta si frunzele de dafin la...
Clatite pufoase reteta
Am inceput cu umplutura:baconul l-am taiat cubulete, ciupercile le-am scurs si le-am tocat mai marunt, apoi am tocat ceapa si am pus-o la inabusit in ulei si putina apa.
Cand s-a patruns ceapa am adaugat baconul, apoi ciupercile. Am acoperit si le-am lasat la prajit...
Am spalat puiul, l-am taiat bucati si am dat de-oparte pieptul, pulpele si aripile pe care le voi folosi la friptura.
Restul am pus la fiert cu apa. Prima apa obisnuiesc sa o arunc dupa ce da in fiert(pentru a indeparta toxinele). Am strecurat dupa prima fiertura, am spalat din nou si l-am pus...
Ouale le-am batut cu zaharul, am adaugat laptele, sarea si apa minerala, apoi faina amestecata cu praful de copt, in ploaie.
Am impartit compozitia in 3 parti.Intr-o parte am adaugat topping de visine si cateva visine din dulceata si am mai pus putina faina, pentru ca se diluase aluatul....
Am pregatit pestii, i-am spalat le-am scos maruntaiele si i-am lasat la scurs pe un servet absorbant. Apoi i-am sarat i-am trecut prin malai si i-am prajit in ulei incins.
Pentru mujdei, am curatat o capatana de usturoi, am spalat si am pasat bine cu sare. Am frecat bine cu o lingurita...
Pentru compozitia de uns am frecat oul cu sare si mustarul, am diluat cu apa minerala si am incorporat faina astfel incat sa aiba consistenta unei smantani.
Am feliat pieptul de pui, l-am batut pe ambele parti, l-am sarat si l-am ltrecut prin faina, apoi prin compozitia de mustar si am prajit...
Se curata cartofii se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa si sare pana cand incep sa se sfarme.
Dupa ce au fiert se scurg de apa, se pun cuburile de branza topita si se omogenizeaza. Se dilueaza cu lapte dulce.
Urda putin sarata se freaca cu marar tocat si se aseaza peste piure....
Rosii intregi in pasta de rosii si ardei
Eu am folosit pasta de rosii cu ardei facuta anterior: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-rosii-cu-ardei-pentru-iarna-35305.html Daca nu aveti, trebuie sa faceti cu o zi inainte pentru ca trebuie pusa rece peste rosii. Am spalat rosiile si le-am lasat la scurs, am spalat...
Tort cu crema de pepene galben si cacao "de ziua Diei"
Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut cu un praf de sare si am adaugat treptat zaharul. Am batut bine cu telul pana s-au intarit albusurile apoi am adaugat apa minerala si am scos telul. Am folosit in continuare o lingura de lemn. Am adaugat pe rand...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de capsuni
Reteta de preparare a papanasilor In general eu nu prea tin cont de cantitati cand fac o prajitura, pentru ca sunt retete la care iti dai seama in functie de aluat daca mai necesita ceva, un ou in plus, faina, etc, dar de cand postez aici cantaresc/masor totul pentru a va indica exact...
Portofele de pui umplute cu ciuperci si legume
Am taiat pieptul de pui im cate doua bucati fiecare si le-am facut cate o adancitura pe mijloc. L-am spalat si l-am lasat la scucrs. Intre timp am curatat usturoiul, l-am pisat si l-am amestecat intr-un bol cu uleiul de masline(2 linguri am pus) si condimentele pentru carne de pui si am freat...
Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate
Am pregatit blatul in felul urmator: am pus intr-un vas pe foc untul si ciocolata si cacaoa si am diluat treptat cu laptele caldut, apoi am adaugat galbenusurile si cand s-a omogenizat am ridicat de pe foc si am lasat la racit(nu de tot) Albusurile le-am batut bine cu putina sare si cu zaharul...
Prajitura cu blat de mere, budinca si bezea
Pentru blatul cu mere: se folosesc mere dulci acrisoare, se spala se decojesc, li se inlatura mijlocul cu samburii si se dau pe razatoarea mare. Se pune un tuciulet pe foc cu cele 4 linguri de zahar si se lasa putin la caramelizat, dar nu cat sa se topeasca tot zaharul, apoi se adauga merele rase...
Supa crema de legume cu smantana si crutoane
Am pus o oala cu apa la fiert cu putina sare. Am tocat legumele curatate si spalate si le-am adaugat in apa cand aceasta a inceput sa fiarba. Am acoperit si am lasat la fiert aproape o ora. De obicei legumele le inabus putin apoi adauga apa fiarta, dar de data asta am incercat sa vad...
Ardei pentru umplut la congelator
Am pus o oala cu apa pe foc si am adaugat o lingurita de sare. Ardeii i-am spalat, am taiat capacelele, am scos semintele si i-am scufundat pentru cateva minute in apa cand aceasta a dat in clocot. Nu i-am lasat mai mult de 5 minute, apoi i-am scos si i-am pus la scurs intr-o sita....
Cocktail din iaurt natural cu pulpa de fructe pentru mic dejun
Iaurtul tinut la rece, l-am batut bine cu telul pentru a-l omogeniza si subtia in acelas timp. Am decojit banana, am rupt-o in bucati si am pus-o in blender. Piersicile le-am decojit, le-am scos samburii si le-am curatat partea interioara de langa samburi. Le-am pus in blender alaturi de...
Clatite cu inghetata
Am rasturnat intri-un bol iaurtul si am pus praful de copt in el. Am inceput sa amestec cu telul pentru ca a inceput sa se umfle, apoi am turnat apa minerala si am omogenizat. Am lasat sa se odihneasca putin pentru a se sparge bulele de aer. Intre timp in alt bol am batut ouale cu zaharul,...
Inghetata din iaurt natural si pulpa de fructe
Stafidele, le-am spalat si le-am lasat in apa rece pana am prgatit restul compozitiilor. Zaharul l-am macinat si l-am amestecat cu iaurtul si putina sare. Am lucrat cu mixerul si am mixat pana cand nu s-a mai simtit zaharul. Compozitia a capatat o consistenta ca de frisca. Fructele le-am...
Tocanita cu carne fel de fel si legume
Am topit intr-un vas grasimea de la o gaina de curte( de la mama) si am prajit in ea pipota, ficatul si inima puiului taiate marunt. gaina era ouatoare, asa ca avea si oua mici, pe gare le-am adaugat la prajit. Cum la gratarul de duminica am pregatit carne de porc, de vitel si carnati, ce nu...
Placinta cu mere acrisoare
Am inceput cu aluatul care trebuie sa stea la rece 1-2 ore. Am frecat untul la temperatura camerei cu zaharul, am spart ouale si le-am pus neseparate peste si am omogenizat. A urmat uleiul si apa, minerala in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul. La sfarsit am pus faina...
Iaurt ca la tara
Am pus 2 L de lapte proaspat muls, strecurat, int-o oala de pamant(asa foloseste mama la tara, se spune ca pastreaza gustul laptelui). 2 L de lapte i-am pus la fiert intr-o oala emailata, dar nu am lasat sa clocoteasca, nu trebuie fiert de tot. Daca nu avem lapte prins la...
Salata de vinete cu lapte praf
Am copt vinetele, le-am curatat de coaja, le-am trecut prin jet de apa rece si le-am lasat la scurs intr-o sita. Intre timp am facut maioneza. Am separat galbenusul de albus si l-am pus in bolul de lucru. Am curatat usturoiul, l-am pisat bine cu putina sare si l-am pus in bol alaturi de...
Ketchup (varianta mea)
Am inceput cu ardeiul pe care l-am spalat, l-am scurs apoi l-am copt pe gratar. L-am decojit, am curatat de seminte l-am trecut prin jet de apa rece si l-am lasat la scurs. Rosiile le-am trecut prin separatorul de seminte, iar ardeii( iute si cel copt) i-am trecut prin robot. Am pus totul...
Pasta de rosii cu ardei pentru iarna
Am spalat rosiile, ardeii si patrunjelul si le-am lasat la scurs. Ardeii i-am curatat de seminte si i-am trecut prin robot. Rosiile le-am oparit, le-am decojit si le-am trecut prin separatorul de seminte. Am amestecat totul intr-un vas de 15 L(tuci) si le-am pus pe foc de lemne la...
Sandwich-uri cu omleta in aluat dospit
In timp ce am lasat la crescut aluatul de pizza, am pregatit omleta. Am uns putin tigaia cu putin ulei de masline, pentru ca unele ingrediente au mai avut si zeama, am pus intai feliile de kaizer si ciupercile, le-am invartit putin, apoi am adaugat si celelalte ingrediente feliate si am...
Ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza
Se spala toate legumele si se lasa la scurs. Varza se toaca fideluta, morcovul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare. Se toaca maraul si se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Intr-un vas se pune pe foc apa cu zeama de lamaie, sarea, mierea si condimentele. Se taie...
Salata orientala cu paste in loc de cartofi
Incepem cu ceapa pe care o taiem solzisori si o punem la macerat cu zeama de lamaie, sare si apa cat sa fie acoperita. Lasam asa cam o ora dupa care stoarcem de apa si punem in bolul in care lucram Pregatim pastele: punem apa la fiet cu sare, iar cand a dat in clocot adaugam pastele si lasam...
Prajitura cu crema de vanilie si fructe
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi se pune treptat zaharul farin si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi uleiul, coaja de lamaie si 4 linguri de faina amestecata cu praful de copt puse una cate una. Din compozitia rezultata...
Eclere rotunde
Am folosit ca masura cana pentru ca asa am reteta, dar am verificat masurile si cana mea pe care o folosesc are 300 ml, iar faina din doua cani a masurat 400g. Eu am folosit faina macinata la tara si nu este chiar calitativa, dar trebuie avut in vedere cand se foloseste faina tip 000 intra cam o...
Cartofi taranesti la cuptor cu sos picant
Curatam cartofii ii spalam, taiem in 4 bucati si lasam la scurs cateva minute sau ii stergem cu un servet uscat. Tapetam o tava cu 50g unt, asezam cartofii, presaram peste ei sare, oregano, piper si introducem tava in cuptor. Au fost gata in 35 de minute la temperatura de 180 grade...
Saramura de peste cu mamaliguta
Am spalat pestele l-am lasat la scurs, pe urma l-am pudrat cu sare si l-am lasat la odihnit 10 minute. Intre timp am pus si de mamaliguta. Cred ca nu e cazul sa pun si reteta la mamaliguta, eu am facut din 300 g malai. Pentru saramura am pus apa cu putina vegeta si frunzele de dafin la...
Clatite pufoase reteta cu bacon si ciuperci
Clatite pufoase reteta Am inceput cu umplutura:baconul l-am taiat cubulete, ciupercile le-am scurs si le-am tocat mai marunt, apoi am tocat ceapa si am pus-o la inabusit in ulei si putina apa. Cand s-a patruns ceapa am adaugat baconul, apoi ciupercile. Am acoperit si le-am lasat la prajit...
Ciorba de rosii cu pui
Am spalat puiul, l-am taiat bucati si am dat de-oparte pieptul, pulpele si aripile pe care le voi folosi la friptura. Restul am pus la fiert cu apa. Prima apa obisnuiesc sa o arunc dupa ce da in fiert(pentru a indeparta toxinele). Am strecurat dupa prima fiertura, am spalat din nou si l-am pus...
Clatite multicolore
Ouale le-am batut cu zaharul, am adaugat laptele, sarea si apa minerala, apoi faina amestecata cu praful de copt, in ploaie. Am impartit compozitia in 3 parti.Intr-o parte am adaugat topping de visine si cateva visine din dulceata si am mai pus putina faina, pentru ca se diluase aluatul....
Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii
Am pregatit pestii, i-am spalat le-am scos maruntaiele si i-am lasat la scurs pe un servet absorbant. Apoi i-am sarat i-am trecut prin malai si i-am prajit in ulei incins. Pentru mujdei, am curatat o capatana de usturoi, am spalat si am pasat bine cu sare. Am frecat bine cu o lingurita...
Snitele de pui in compozitie de mustar
Pentru compozitia de uns am frecat oul cu sare si mustarul, am diluat cu apa minerala si am incorporat faina astfel incat sa aiba consistenta unei smantani. Am feliat pieptul de pui, l-am batut pe ambele parti, l-am sarat si l-am ltrecut prin faina, apoi prin compozitia de mustar si am prajit...
Urda cu marar pe pat de piure
Se curata cartofii se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa si sare pana cand incep sa se sfarme. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se pun cuburile de branza topita si se omogenizeaza. Se dilueaza cu lapte dulce. Urda putin sarata se freaca cu marar tocat si se aseaza peste piure....