Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete

Aluat de foietaj

In Dulciuri la 6 Aug 2012

Margarina(sau untul) se pune la topit intr-o craticioara pe foc. Cand s-a topit se iau din ea 9 linguri si se pun in bolul unde se va lucra aluatul. Peste margarina de pe foc se adauga 9 linguri de ulei si o mana de faina, mestecand continuu. Va iesi un aluat de consistenta smantanii. Se...

Omleta "pestrita"

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2012

Am tocat ceapa si am pus-o impreuna cu feliile de bacon la prajit cu ulei de masline, in tigaia teflonata, apoi am adaugat castraveciorul feliat, maslinele si gogosarul. Ouale le-am batut, am adaugat apa minerala si mararul tocat si le-am pus peste amestecul din tigaie.  Urda am...

Piept de pui in sos de ciuperci si alte"resturi"

In Sosuri la 5 Aug 2012

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am pus la inabusit cu ulei de masline si putina apa. Am adaugat ciupercile taiate marunt, ardeiul si am completat sosul cu zeama de la ciuperci. Pentru ca am facut in acelas timp si chiftele, zeama de la cartofi nu am aruncat-o ci am pus-o in sosul cu...

Chiftelute cu ciuperci si amestec de carne

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2012

Ciupercile le-am scurs de zeama si le-am trecut prin robot. Le-am mai lasat la scurs si dupa. Ceapa am trecut-o prin robot impreuna cu usturoiul si le-am amestecat cu carnea tocata. la fel si cartoful l-am tocat si l-am scurs de zeama. Am amestecat totul, am condimentat, am adaugat la sfarsit...

Paine de casa

In Piine la 4 Aug 2012

Facem maiaua in felul urmator:punem laptele pe foc, frecam drojdia cu mierea pana se dilueaza drojdia si adaugam laptele caldut, apoi o mana de faina, omogenizam, acoperim si lasam la crescut 10'. Cernem faina si o punem in bolul in care lucram. Apa o punem la fiert cu sarea. Facem loc la...

Tort cu piscoturi, crema de vanilie si gem de prune acrisor

In Torturi la 3 Aug 2012

Am inceput cu crema de vanilie. Am amestecat budinca cu faina, zaharul si putin lapte rece, apoi am turnat lapte caldut putin cate putin omogenizand continuu. Am pus pe foc si am fiert (2-3 clocote) de asemeni mestecand continuu. La sfarsit am pus untul si esenta de vanilie.  Am lasat sa...

Pasta de pate cu gogosari

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2012

Se desfac conservele de pate si se mixeaza cu untul si branza topita. De multe ori folosesc chiar crema de unt cu marar sau crema de branza cu marar. Se adauga pe rand mustarul, ardeiul tocat marunt, condimentele si mararul. Se asezoneaza dupa gust, mai picant sau mai dulce. Noi servim...

Pasta de ton maruntit cu castraveciori murati

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2012

Se taie conserva de ton se rastoarna intr-o sita si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun in bolul in care vom lucra. Castraveciorii se toaca marunt, se storc bine si se adauga in bol. Dupa ce s-a scurs tonul se freacacu branza topita, apoi se amesteca...

Ardei umpluti in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 2 Aug 2012

Am tocat toate legumele marunt si le-am pus la inabusit cu uleiul si putina apa, pe urma am pus carnea peste ele si sare.  Am tinut pe foc 10-15 minute mestecand continuu, apoi am pus orezul spalat si am mai tinut cateva minute, dupa care am pus totul intr-o sita sa se scurga surplusul de...

Platou de vara

In Salate la 2 Aug 2012

Se taie legumele in felii rotunde(pentru aspect) si se amesteca in bol. Se mai amesteca cu ele maslinele cascavalul si sunca presata, acestea nu prezinta riscul de a se sfarama. In final se aseaza branza topita cu grija printre ele, oul fiert taiat in 4 si branza telemea.  Se orneaza...

Inghetata asortata cu napolitane

In Dulciuri la 1 Aug 2012

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut impreuna cu zaharul si praful de copt, apoi am incorporat galbenusurile. Frisca lichida am batut-o cu mixerul pana s-a intarit apoi am incorporat albusurile si galbenusurile. Compozitia rezultata am impartit-o in 3. Intr-o...

Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri

In Mancaruri cu carne la 31 Iul 2012

Am spalat costita, am taiat-o si am pus-o la fiert pentru a-i mai lua din afumatura. Cand a dat apa in clocot am scurs-o si am pus-o din nou la fiert in alta apa. Ceapa impreuna cu ardeiul si usturoiul, le-am pus la inabusit cu ulei de masline si putina apa. Eu am folosit spanac de la...

Tocanita de rosii cu ou

In Mancaruri de legume la 31 Iul 2012

Ceapa si ardeiul se toaca si se inabuse in ulei si putina apa. Se adauga usturoiul pisat, sare, oregano si piperul si se lasa pe foc pana cand se patrunde ceapa si ardeiul Rosiile le-am oparit in apa fiarta, le-am decojit si le-am trecut prin robot, lasand si putina pulpa la ele. Le-am adaugat...

PIZZA

In Pizza la 29 Iul 2012

Pentru aluat se freaca drojdia cu zaharul pana se dilueaza, se pune laptele caldut in care s-a dizolvat sarea si doua maini de faina. Se omogenizeaza si se lasa la crescut cateva minute. Se bate un ou intreg, se adauga 1 lingura de ulei si se pune in maiaua crescuta, apoi se incorporeaza si...

Pita copilariei

In Piine la 29 Iul 2012

Se framanta un aluat de paine care se lasa la dospit peste 30' dupa care se intind forme subriri si se coc pe aragaz in tigaia teflonata sau chiar pe gril. Eu de fapt am facut pizza si ramanand surplus de aluat am facut aceasta pita. Se poate servi la micul dejun calduta, unsa cu unt si...

Salata de castraveti verzi

In Salate la 28 Iul 2012

Se pune apa la fiert cu foaia de dafin si putina sare, doar pana la primul clocot, asta pentru ca foaia de dafin sa-si lase aroma in apa. Se pune mararul tocat si se lasa la racit. Se curata castravetii de coaja si se aseaza intr-un bol. Usturoiul curatat se piseaza si se freaca cu sare,...

Budinca cu branza, spaghete si nuci, caramelizata

In Dulciuri la 27 Iul 2012

Se ard 3 linguri de zahar cu care se unge o forma de chec. Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand a dat primul clocot se pun spagetele. Cand sunt gata se strecoara si se trec prin apa rece pentru a nu se lipi intre ele. branza se amesteca cu esentele, coaja de lamaie, respectiv de...

Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata

In Torturi la 26 Iul 2012

Pentru clatite: Se amesteca oule cu zaharul, se pune apa minerala si praful de copt, sarea esentele, laptele si faina in ploaie.Aluatul are consistenta unei smantani mai subtire. Pentru budinca: Se pune laptele la fiert cu zaharul si se adauga budinca diluata in putin lapte...

Ciulama de dovlecel

In Mancaruri de legume la 26 Iul 2012

Se curata dovlecelul, se taie cubulete si se pune la fiert cu sare. Intre timp se pune ceapa si usturoiul taiate marunt la calint in unt. Cand se coloreaza putin se pune faina si se dilueaza cu laptele treptat. Se lasa pe foc mestecand continuu. Dovlecelul fiert se scurge se paseaza ca...

Omleta cu urda, marar si carne de porc de la garnita

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2012

Se pune intai grisul in laptele rece si se lasa cateva minute sa isi mareasca putin volumul dupa care se amesteca cu branza urda si mararul. Se bat ouale, si se pun peste compozitia cu ou si urda. Punem untul la topit pe foc in tigaia teflonata, turnam compozitia si mestecam de cateva ori...

Chiftelute marinate

In Mancaruri cu carne la 24 Iul 2012

Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa si usturoiul tocaite, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, condimentele si si cele doua oua Nu stiu de ce eu am tendinta sa folosesc cate doua oua..... Am facut chiftele le-am trecut prin pesmet si le-am prajit in ulei. Intre timp am pregatit si...

Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca

In Dulceata / Gem la 23 Iul 2012

Am avut 3 feluri de prune, unele mici de vara(din cele care se face tuica)' unele gen nectarine si tuleu gras. Le-am spalat, le-am scos samburi si le-am trecut prin masina de tocat, dupa care le-am amestecat cu 200g zahar si le-am dat la cuptor . Cam 8 ore au stat la cuptor. Cand au...

Cordon bleu pe pat de orez si zacusca de dovlecel

In Mancaruri cu carne la 23 Iul 2012

Am pus ulei la incins si am prajit cordonul bleu(nedezghetat) pe ambele parti la foc potrivit. Am pus orezul la fiert cu 2 parti de apa, foi de dafin si putin delikat, am condimentat pe parcurs cu piper si cimbru, iar cand a fost aproape de final am pus untul taiat bucati si am amestecat(putin...

Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide

In Torturi la 22 Iul 2012

Se arde zaharul si se tapeteaza peretii formei. Blat : se freaca galbenusurile cu 1 varf lingurita sare, 1 lingura zahar si cele 2 linguri ulei, se incorporeaza faina si praful de copt, apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu restul de zahar. Pentru crema de zahar ars se...

Zacusca mexicana

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2012

Se coc vinetele si se lasa la scurs(nu se arunca zeama), se coc si ardei si se procedeaza la fel. Merele curatate de coaja, telina, morcovul se dau pe razatoare. Se pune ceapa la calit in 3/4 L ulei, iar cand este putin patrunsa se pune telina, morcovul  si mai tarziu merele. Se...

Rulou din piept de pui cu carnat la mijloc

In Mancaruri cu carne la 20 Iul 2012

Se feliaza pieptul de pui si se bate ca pentru snitele.  Ouale se amesteca cu putin mustar, sare, lapte dulce si faina. Se unge pieptul de pui cu putin mustar, se aseaza carnatul la mijloc si se ruleaza. Se tece intai prin faina, apoi prin compozitia cu ou si prin pesmet. Se prajeste...

Salata de fasole verde cu maioneza

In Salate la 20 Iul 2012

Se spala fasolea verde, se indeparteaza capetele si se pune la fiert cu apa si sare. Ceapa se taie fideluta si se caleste in putin ulei doar pana se inmoaie putin. Cand este fiarta fasolea se pune la scurs intr-o sita, apoi se taie marunt si se pune peste ea ceapa calita dar de asemenea...

Musaca de cartofi cu mixt de legume si carne tocata

In Mancaruri cu carne la 19 Iul 2012

Se toaca toate legumele marunt(eu le dau prin robot) si se pun la calit in putin ulei. Dupa ce se patrund se pune carnea tocata si se mai lasa pe foc pana este aproape gata, apoi se pun condimentele, sosul de rosii si mararul tocat marunt. Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Se...

Gogosi cu lapte acru

In Dulciuri la 18 Iul 2012

Se bat ouale intregi cu zaharul, se dizolva praful de copt in laptele acru si se amesteca cu ouale. se pune sarea esenta si faina putin cate putin pana iese o compozitie mai groasa decat la clatite(cam dublu de groasa). Se pune uleiul la incins intr-un vas mai adanc si in care nu se...

Ostropel de pui

In Pui la 18 Iul 2012

Am spalat puiul, l-am taiat bucati si l-am pus la inabusit cu ulei, putina apa si sare. Am condimentat cu piper, foi de dafin, oregano putin cimbru si usturoiul maruntit.  Rosiile decojite, le-am trecut prin robot si le-am amestecat cu ketchup pentru ca erau putin acrisoare, iar noi in...

Afisate 961 - 990 din 1005 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]