Ciulama de dovlecel

de Merisor in Mancaruri de legume, 26 Iul 2012 | 6139 vizualizari

 

Reteta de la bunica.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 50 g unt
  • 250ml lapte
  • 4 linguri faina
  • marar, cimbru, oregano
  • piper cu lamaie
  • sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecel:

Se curata dovlecelul, se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.

Intre timp se pune ceapa si usturoiul taiate marunt la calint in unt. Cand se coloreaza putin se pune faina si se dilueaza cu laptele treptat. Se lasa pe foc mestecand continuu.

Dovlecelul fiert se scurge se paseaza ca piureul se condimenteaza si se amesteca cu sosul alb. se mai tine cateva minute pe foc apoi se ridica si se orneaza cu mararul tocat.

Noi il servim simplu sau ca garnitura la friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (19)

mena29 1

27.07.2012, 16:53

gaby_gabytza 1

27.07.2012, 17:26

Ligia Bxl 1

18.10.2014, 21:06

cred ca e tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

pe 30.10 la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]