Am feliat pieptul de pui si l-am batut putin cu batatorul de snitele.
La mijlocul fiecarei felii de piept de pui am pus o felie de cascaval si una de kaizer si am impaturit.
Din oua, mustar, lapte, putin delikat si faina am facut o compozitie groasa ca la clatite. Am trecut...
Am desfacut compotul de ananas si am pus toate fructele taiate in zeama acestuia si am tinut aprox. o ora la frigider.
Pepenele a lasat si el zeama, asa ca fructele au fost acoperite.
Cand le-am scos, le-am scurs de zeama, le-am stropit cu lichior, am pus deasupra iaurtul si toppingul de...
Cum se prepara Chiftelute cu amestec de carne si legume fara faina, paine sau pesmet
Se trece ceapa si usturoiul prin masina de tocat si se amesteca cu carnea tocata. Morcovul si cartoful se dau pe razatoare sau prin masina de tocat, se scurg bine de zeama si se amesteca cu carnea si ceapa. Se...
Am facut o mamaliguta mai moale pe care nu am mai rasturnat-o pe platou.
Am prjajit 4 oua, carnatii si micii mi-au ramas de la gratar, branza telemea am amestecat-o cu cea de burduf.
Am uns o cratita cu unt, am pus 1/3 din cantitatea de mamaliga peste care am pus branza, iar 1/3 din...
Untul se freaca cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, cele 4 linguri de cacao, sare laptele si se pune pe foc moale pana se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit.
Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul cate putin pana se intareste bine, apoi nuca macinata...
Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar intr-o cratita cu diametrul de aprox 30cm si se tapeteaza si peretii. Se pune faina intr-un bol si se face loc la mijloc unde se pun ouale amestecate cu sare, esentele si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se freaca cu putin zahar pana se dilueaza si se...
Se toaca legumele (mai putin cartofii si rosiile) si se pun la calit in putin ulei si se inabusesc. Cand sunt aproape gata se pun rosiile decojite si trecute prin robot. Se fierb 10-15 minute si se adauga apa fiarta, apoi cartofii taiati cubulete.
Se lasa la fiert pana se patrund cartofii,...
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, se adauga si ardeiul taiat marunt, usturoiul si ciupercile cu putin delikat sau sare. Eu intotdeauna pun si o lingura de apa sa nu se simta gustul acela de prajit(care e ff bun, dar nu face bine la stomac)
Ingredientele pe baza de carne se...
Se taie puiul in bucati si se pune in ceaun cu ulei, foi de dafin, piper, 3-4 catei de usturoi taiati marunt si delikat sau sare.
Se acopera si se lasa sa se prajeasca innabusit.
Se pune untul intr-o tigaie la topit, se toaca ceapa marunt si se pune peste unt.
Ciupercile pentru...
Se spala ardeii , se curata de cotoare si se scutura de seminte.
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja
Se caleste ceapa tocata marunt si se adauga bulionul, sarea si piperul. Se curate cartofii, se zdrobesc cu furculita sau se dau pe razatoare si se amesteca cu ceapa si...
Se curata ceapa si se pune la calit in ulei . Cand este aproape gata si incepe sa se lipeasca se pune bulionul, daca nu aveti bullion de ardei se pot pune si ardei capia copti si dati prin robot.
Se curata dovleceii si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu ceapa si bulionul, se asezoneaza...
Foietajul – se pune margarina la topit si se iau 9 linguri din ea intr-un bol, se pun 9 linguri de ulei peste margarina (pe foc) si cand da in clocot se pune putina faina cat sa iasa o ciulama mai groasa. Se lasa la racit. Peste cele 9 linguri de margarina se pun 2 oua intregi, cele 11...
Penrtu foaia maro se freaca margarina cu zaharul pana la topirea acestuia, se adauga smantana si celelate ingrediente si se omogenizeaza bine.
La foaia alba , albusurile trebuiesc batute bine cu putina sare pana se intaresc, se adauga treptat zaharul, apa minerala, si nuca de cocos.
La...
Mod de preparare pentru foi:
Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamiae sau helas, putina sare si faina. Se framanta bine si se da la rece 30 minute. Se coc 7-8 foi pe dosul tavii.
Crema: se arde zaharul (de preferinta...
Mod de preparare bla t:
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu putina sare, 7 linguri de zahar si praful de copt. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, smantana, faina. Se mixeaza bine si apoi se adauga albusurile...
Cordon bleu cu cartofi la cuptor
Am feliat pieptul de pui si l-am batut putin cu batatorul de snitele. La mijlocul fiecarei felii de piept de pui am pus o felie de cascaval si una de kaizer si am impaturit. Din oua, mustar, lapte, putin delikat si faina am facut o compozitie groasa ca la clatite. Am trecut...
Cocktail de fructe cu iaurt si topping de visine
Am desfacut compotul de ananas si am pus toate fructele taiate in zeama acestuia si am tinut aprox. o ora la frigider. Pepenele a lasat si el zeama, asa ca fructele au fost acoperite. Cand le-am scos, le-am scurs de zeama, le-am stropit cu lichior, am pus deasupra iaurtul si toppingul de...
Chiftelute cu amestec de carne si legume fara faina, paine sau pesmet
Cum se prepara Chiftelute cu amestec de carne si legume fara faina, paine sau pesmet Se trece ceapa si usturoiul prin masina de tocat si se amesteca cu carnea tocata. Morcovul si cartoful se dau pe razatoare sau prin masina de tocat, se scurg bine de zeama si se amesteca cu carnea si ceapa. Se...
Bulz cu branza de burduf si telemea, oua ochiuri si carnati
Am facut o mamaliguta mai moale pe care nu am mai rasturnat-o pe platou. Am prjajit 4 oua, carnatii si micii mi-au ramas de la gratar, branza telemea am amestecat-o cu cea de burduf. Am uns o cratita cu unt, am pus 1/3 din cantitatea de mamaliga peste care am pus branza, iar 1/3 din...
Negresa cu nuca multa si stafide
Untul se freaca cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, cele 4 linguri de cacao, sare laptele si se pune pe foc moale pana se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit. Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul cate putin pana se intareste bine, apoi nuca macinata...
Cozonacul Rosenkrantz
Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar intr-o cratita cu diametrul de aprox 30cm si se tapeteaza si peretii. Se pune faina intr-un bol si se face loc la mijloc unde se pun ouale amestecate cu sare, esentele si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se freaca cu putin zahar pana se dilueaza si se...
Ciorba acrisoara de legume a la grec
Se toaca legumele (mai putin cartofii si rosiile) si se pun la calit in putin ulei si se inabusesc. Cand sunt aproape gata se pun rosiile decojite si trecute prin robot. Se fierb 10-15 minute si se adauga apa fiarta, apoi cartofii taiati cubulete. Se lasa la fiert pana se patrund cartofii,...
PIZZA TARANEASCA
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei, se adauga si ardeiul taiat marunt, usturoiul si ciupercile cu putin delikat sau sare. Eu intotdeauna pun si o lingura de apa sa nu se simta gustul acela de prajit(care e ff bun, dar nu face bine la stomac) Ingredientele pe baza de carne se...
Ciulama de ciuperci
Se taie puiul in bucati si se pune in ceaun cu ulei, foi de dafin, piper, 3-4 catei de usturoi taiati marunt si delikat sau sare. Se acopera si se lasa sa se prajeasca innabusit. Se pune untul intr-o tigaie la topit, se toaca ceapa marunt si se pune peste unt. Ciupercile pentru...
Ardei umpluti cu cartofi si branza
Se spala ardeii , se curata de cotoare si se scutura de seminte. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja Se caleste ceapa tocata marunt si se adauga bulionul, sarea si piperul. Se curate cartofii, se zdrobesc cu furculita sau se dau pe razatoare si se amesteca cu ceapa si...
Zacusca de dovlecei
Se curata ceapa si se pune la calit in ulei . Cand este aproape gata si incepe sa se lipeasca se pune bulionul, daca nu aveti bullion de ardei se pot pune si ardei capia copti si dati prin robot. Se curata dovleceii si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu ceapa si bulionul, se asezoneaza...
Lasagna
Foietajul – se pune margarina la topit si se iau 9 linguri din ea intr-un bol, se pun 9 linguri de ulei peste margarina (pe foc) si cand da in clocot se pune putina faina cat sa iasa o ciulama mai groasa. Se lasa la racit. Peste cele 9 linguri de margarina se pun 2 oua intregi, cele 11...
Prajitura multicolora
Penrtu foaia maro se freaca margarina cu zaharul pana la topirea acestuia, se adauga smantana si celelate ingrediente si se omogenizeaza bine. La foaia alba , albusurile trebuiesc batute bine cu putina sare pana se intaresc, se adauga treptat zaharul, apa minerala, si nuca de cocos. La...
Prajitura Carpati
Mod de preparare pentru foi: Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamiae sau helas, putina sare si faina. Se framanta bine si se da la rece 30 minute. Se coc 7-8 foi pe dosul tavii. Crema: se arde zaharul (de preferinta...
Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici
Mod de preparare bla t: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu putina sare, 7 linguri de zahar si praful de copt. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, smantana, faina. Se mixeaza bine si apoi se adauga albusurile...