Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii

de Merisor in Crap / Caras, 8 Aug 2012 | 5952 vizualizari

 

Cineva a pescuit niste carasi prin lacurile de la tara si mi i-a facut mie cadou, asa ca n-am stiut cum sa-i pregatesc decat crocanti si cu mujdei......dar din pacate fara mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg pestisori caras(unii mai mici, altii mai marisori)
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • malai
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1/2 lingurita otet
  • 1 rosie mare de tara
  • 3 fire patrunjel verde
  • piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii:

Am pregatit pestii, i-am spalat le-am scos maruntaiele si i-am lasat la scurs pe un servet absorbant. Apoi i-am sarat i-am trecut prin malai si i-am prajit in ulei incins.

Pentru mujdei, am curatat o capatana de usturoi, am spalat si am pasat bine cu sare.   Am frecat bine cu o lingurita de ulei de masline si am stropit din cand in cand cu otet pentru a mai lua din usturime. 

Am curatat o rosie si am pasat-o, am amestecat-o cu putin patrunjel tocat fin si am incorporat in usturoi. Am omogenizat bine si am asezonat cu sare si putin piper macinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu sos de rosii si capere