Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciuperci pleurotus in sos cremos
Postat de: katty in Mancaruri de legumeTrecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin. Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se...Citeste continuarea
Bors de porc cu stevie si zucchini
Postat de: katty in CiorbeSpalam carnea bine dupa ce a fost portionata si o punem la fiert in apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate....Citeste continuarea
Fasole boabe cu spanac in sos de rosii
Postat de: katty in Mancaruri de postTocam ceapa fin si o calim in uleiul incins. Stingem cu rosiile pasate. Adaugam pasta de ardei, foile de dafin, cimbru, piper si putina sare. Fierbem cateva minute, apoi adaugam putina apa...Citeste continuarea
Fasole verde la cuptor
Postat de: katty in Mancaruri de legumePunem la fiert o oala cu 1l de apa. Cand apa clocoteste, adaugam putina sare si fasolea verde si fierbem 3-4 minute. Scurgem fasolea verde si o asezam intr-o forma de ceramica unsa cu...Citeste continuarea
Desert pancakes (clatite) servite...
Postat de: deyutzky in DulciuriCum se prepara Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post: 1. Adaugati intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si...Citeste continuarea
Desert cozonac Leopard Keto
Postat de: panacris in DulciuriOuăle se mixează energic cu iaurtul, drojdia și îndulcitorul, apoi se adaugă ketomix cozonac, până la obținerea unui aluat omogen. La final se adaugă untul topit și se...Citeste continuarea
Salata cu hering afumat
Postat de: mihaelar63 in SalateLegumele se curata si se spala. Castravetii, ridichea si ardeiul iute se taie rondele . Salata verde se marunteste . Asezati frumos legumele pe un mic platou ....Citeste continuarea
Desert prajitura cu piscoturi si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriSirop : Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, apoi am adaugat apa rece ( atentie cand puneti apa rece ) si am pus pe foc sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Am lasat sa se raceasca....Citeste continuarea
Sarmalute in frunza de stevie
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCarnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...Citeste continuarea
Pui a la Crapaudine
Postat de: mihaelar63 in PuiPuiul se curata si se spala . Cu ajutorul unui cutit bun sau a unei foarfece de bucatarie se despica puiul pe sirea spinariii , dintr-un capat intr-altul . Se intoarce puiul...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de chimen
Postat de: mirela0911 in PorcSe bat feliile de cotlet si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune untura sa se topeasca intr-o cratita. Se prajeste carnea pana se rumeneste usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie...Citeste continuarea
Desert pasca turnata cu fructe...
Postat de: panacris in DulciuriOuăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă făina, amidonul, grișul, praful de sare și...Citeste continuarea
Ciorba/supa din carne de ied
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot...Citeste continuarea
Cozonac cu unt sarat si ceapa verde
Postat de: mirela0911 in PiineSe incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute. In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul...Citeste continuarea
Friptura din pulpa de ied
Postat de: panacris in OaiePulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se...Citeste continuarea
Reteta de mancare de stevie de post
Postat de: panacris in Mancaruri de postPreparare Reteta de mancare de stevie de post Ceapa curățată și mărunțită se pune la călit în ulei și puțină apă, până ce devine translucidă. Între timp se...Citeste continuarea
Ardei gras umplut cu quinoa, mango...
Postat de: dantes in Vegan / Raw veganQuinoa se clateste bine in mai multe ape si se scurge bine. Se pune la fiert 10 minute, apoi se opreste focul, se pune un capac peste vas si se lasa la racit inca 10 minute. Se curata...Citeste continuarea
Bors de primavara cu taitei de casa
Postat de: Ksenya in Supe/CiorbePunem la fiert legumele, morcovul, patrunjelul si telina. Adaugam fasolea fiarta, supa de legume sau apa lasam la fiert 20 minute. Separat calim ceapa in 3 linguri ulei, cand ceapa a devenit...Citeste continuarea
Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCele doua tipuri de faina le-am pus intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Am inceput cu framant cu mana (se poate si cu mixerul) si incet am adaugat apa pana cand am...Citeste continuarea
Paste cu leurda umplute cu branza
Postat de: andaoana in PasteLeurda impreuna cu 100 ml apa le-am pus in blender si am facut o pasta de o culoare verde intens. Faina am cernut-o intr-un bol , in mijloc am pus oul, sarea si am turnat pasta de leurda...Citeste continuarea
Desert rulada cu cocos, lime si visine
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...Citeste continuarea
Mancare de linte verde
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postLași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece, astfel încât cojile să se ridice la suprafață și să le poți...Citeste continuarea
Chiftele cu linte verde
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postLași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna,...Citeste continuarea
Paine cu kefir si ceapa prajita
Postat de: panacris in PiineMărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica nr. 3, mașina de frământat și copt pâine. In recipientul masinii de pâine se pune apa,...Citeste continuarea
Snitele din carne de porc, cu...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se fasonează, se spală, se zvântă și se taie în felii cu grosimea de 1,5 cm. Apoi se bate ușor cu ciocanul pe ambele fețe și se condimentează cu: sare, piper și boia de...Citeste continuarea
Paste cu pesto de leurda si spanac
Postat de: Xandrinne in PasteAm pus frunzele spălate și bine scurse, împreună cu restul ingredientelor într-un blender și le-am mixat bine. Sosul rezultat l-am transferat într-o tigaie și l-am...Citeste continuarea
Cubulete de curcan cu varza de...
Postat de: mihaelar63 in CurcanPieptul de curcan se spala si se portioneaza cubulete de marimea dorita . Condimentati carnea cu piper , sare , boia, pudra de usturoi si ras-el hanout . Tavaliti...Citeste continuarea
Pulpe de pui dezosate si marinate...
Postat de: momo121 in PuiIntr-un bol punem carnea si condimentam cu sare, condiment de pui dupa gust si ulei de masline. Amestecam bine pana ce carnea este condimentata pe toata partile, apoi...Citeste continuarea
Salata de conopida cu piept de pui...
Postat de: mihaelar63 in SalatePieptul de pui din friptura se marunteste bine si se prajeste ,intr-o tigaie cu putin ulei , pana se face crocant . Conopida fiarta se spala si se scurge intr-o sita ....Citeste continuarea
Supa de rosii cu linte rosie
Postat de: ancutsa in SupeLași lintea roșie la înmuiat o jumătate de oră, apoi o speli bine cu apă rece, frământând-o cu mâinile, ca să mai scapi de coji. Cureți și speli legumele....Citeste continuarea
Mancare taraneasca de legume
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postLași lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte. A doua zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se...Citeste continuarea
Ciorba de caprior cu ciuperci...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de caprior se tine in apa rece pentru a se curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie . In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gris si afine
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe mixează untul cu zahărul tos și cel vanilinat, după care se adaugă ouăle, unul câte unul și praful de copt. Separat, se amestecă bine grisul cu smântâna și se...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi ouăle cu zahărul măcinat, apoi adaugi untul topit și răcit foarte bine, laptele și omogenizezi scurt. Amesteci făina cu cacaua si praful de copt și cerni amestecul peste ouă și...Citeste continuarea
Desert banana bread cu alune si...
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat, sare, praf de copt și bicarbonat. În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi verde, la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se taie pe lungime aproximativ asemanator cu cartofii pai. Am taiat cartofii mai subtiri pentru a se prepara mai repede [ doar foamea ne cam inghesuia...Citeste continuarea
Stiuca cu usturoi verde si sos...
Postat de: mihaelar63 in PesteStiuca se condimenteaza cu sare, piper cu lamaie si boia . Tulpinile de usturoi verde se taie in patru , apoi se maruntesc . Masati bine stiuca condimentat impreuna cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de cacao si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriPreparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat de bezea,...
Postat de: oanapl in PrajituriAlbușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit...Citeste continuarea
Desert chec cu migdale si merisoare
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSeparati ouale. Intr-un bol mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati treptat indulcitorul si mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le...Citeste continuarea
Paste cu carne de pui si sos bechamel
Postat de: mirela0911 in FusilliSe pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se strecoara de apa. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune uleiul la incins intr-o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de branza
Postat de: katty in PrajituriOuale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si...Citeste continuarea
Toba de casa
Postat de: katty in PorcTaiem inimile in 4, limbile in doua si le tinem jumatate de ora in apa rece. Le punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaeasca putin. Spumam bine si fierbem pana se...Citeste continuarea
Ciabatta cu masline
Postat de: katty in PiinePunem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu...Citeste continuarea
Mancare de naut cu zucchini
Postat de: katty in Mancaruri de postTocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Adaugam zucchini taiat in semirondele mai grosute. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam usturoiul tocat fin, apoi stingem cu rosiile si...Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu cartofi
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Intr-o oala punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa in uleiul...Citeste continuarea
Desert prajitura Ferrero Rocher
Postat de: ella49 in PrajituriPentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se adauga nucile,faina,cacaua si untul topit si se amesteca cu o spatula. Punem compozitia intr o tava de aprox 49 lungime si 29 latine...Citeste continuarea
Desert branzoaice (bascute) pufoase
Postat de: VI in DulciuriIncepem cu incalzirea laptelui pe foc,cu zaharul si untul,dar fara a fierbe. Lasam putin la racorit. Amestecam faina cernuta cu drojdia (din cea care nu trebuie activata) ,apoi adaugam...Citeste continuarea
Gem express de fructe de padure /...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute. Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti...Citeste continuarea