A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciuperci pleurotus in sos cremos

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin. Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se...Citeste continuarea

Bors de porc cu stevie si zucchini

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam carnea bine dupa ce a fost portionata si o punem la fiert in apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate....Citeste continuarea

Fasole boabe cu spanac in sos de rosii

Postat de: katty in Mancaruri de post

Tocam ceapa fin si o calim in uleiul incins. Stingem cu rosiile pasate. Adaugam pasta de ardei, foile de dafin, cimbru, piper si putina sare. Fierbem cateva minute, apoi adaugam putina apa...Citeste continuarea

Fasole verde la cuptor

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Punem la fiert o oala cu 1l de apa. Cand apa clocoteste, adaugam putina sare si fasolea verde si fierbem 3-4 minute. Scurgem  fasolea verde si o asezam intr-o forma de ceramica unsa cu...Citeste continuarea

Desert pancakes (clatite) servite...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Cum se prepara Desert pancakes (clatite) servite cu dulcata, reteta simpla de post: 1. Adaugati intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si...Citeste continuarea

Desert cozonac Leopard Keto

Postat de: panacris in Dulciuri

Ouăle se mixează energic cu iaurtul, drojdia și îndulcitorul, apoi se adaugă ketomix cozonac, până la obținerea unui aluat omogen. La final se adaugă untul topit și se...Citeste continuarea

Salata cu hering afumat

Postat de: mihaelar63 in Salate

Legumele se curata si se spala. Castravetii, ridichea  si ardeiul iute se taie rondele . Salata verde se marunteste . Asezati frumos legumele pe un mic platou ....Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Sirop : Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, apoi am adaugat apa rece ( atentie cand puneti apa rece ) si am pus pe foc sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Am lasat sa se raceasca....Citeste continuarea

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...Citeste continuarea

Pui a la Crapaudine

Postat de: mihaelar63 in Pui

Puiul se curata si se spala . Cu ajutorul unui cutit bun sau a unei foarfece de bucatarie se despica puiul pe sirea spinariii , dintr-un capat intr-altul . Se intoarce puiul...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de chimen

Postat de: mirela0911 in Porc

Se bat feliile de cotlet si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune untura sa se topeasca intr-o cratita. Se prajeste carnea pana se rumeneste usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie...Citeste continuarea

Desert pasca turnata cu fructe...

Postat de: panacris in Dulciuri

Ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci, coaja de lămâie, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă făina, amidonul, grișul, praful de sare și...Citeste continuarea

Ciorba/supa din carne de ied

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot...Citeste continuarea

Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Postat de: mirela0911 in Piine

Se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute. In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul...Citeste continuarea

Friptura din pulpa de ied

Postat de: panacris in Oaie

Pulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se...Citeste continuarea

Reteta de mancare de stevie de post

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Preparare Reteta de mancare de stevie de post Ceapa curățată și mărunțită se pune la călit în ulei și puțină apă, până ce devine translucidă. Între timp se...Citeste continuarea

Ardei gras umplut cu quinoa, mango...

Postat de: dantes in Vegan / Raw vegan

Quinoa se clateste bine in mai multe ape si se scurge bine. Se pune la fiert 10 minute, apoi se opreste focul, se pune un capac peste vas si se lasa la racit inca 10 minute. Se curata...Citeste continuarea

Bors de primavara cu taitei de casa

Postat de: Ksenya in Supe/Ciorbe

Punem la fiert legumele, morcovul, patrunjelul si telina. Adaugam fasolea fiarta, supa de legume sau apa lasam la fiert 20 minute. Separat calim ceapa in 3 linguri ulei, cand ceapa a devenit...Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Cele doua tipuri de faina le-am pus intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Am inceput cu framant cu mana (se poate si cu mixerul) si incet am adaugat apa pana cand am...Citeste continuarea

Paste cu leurda umplute cu branza

Postat de: andaoana in Paste

Leurda impreuna cu 100 ml apa le-am pus in blender si am facut o pasta de o culoare verde intens. Faina am cernut-o intr-un bol , in mijloc am pus oul, sarea si am turnat pasta de leurda...Citeste continuarea

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...Citeste continuarea

Mancare de linte verde

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece, astfel încât cojile să se ridice la suprafață și să le poți...Citeste continuarea

Chiftele cu linte verde

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna,...Citeste continuarea

Paine cu kefir si ceapa prajita

Postat de: panacris in Piine

Mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica nr. 3, mașina de frământat și copt pâine.  In recipientul masinii de pâine se pune apa,...Citeste continuarea

Snitele din carne de porc, cu...

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se fasonează, se spală, se zvântă și se taie în felii cu grosimea de 1,5 cm. Apoi se bate ușor cu ciocanul pe ambele fețe și se condimentează cu: sare, piper și boia de...Citeste continuarea

Paste cu pesto de leurda si spanac

Postat de: Xandrinne in Paste

Am pus frunzele spălate și bine scurse, împreună cu restul ingredientelor într-un blender și le-am mixat bine. Sosul rezultat l-am transferat într-o tigaie și l-am...Citeste continuarea

Cubulete de curcan cu varza de...

Postat de: mihaelar63 in Curcan

 Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cubulete de marimea dorita . Condimentati   carnea cu piper , sare , boia, pudra de usturoi  si ras-el hanout . Tavaliti...Citeste continuarea

Pulpe de pui dezosate si marinate...

Postat de: momo121 in Pui

      Intr-un bol punem carnea si condimentam cu sare, condiment de pui dupa gust si ulei de masline.  Amestecam bine pana ce carnea este condimentata pe toata partile, apoi...Citeste continuarea

Salata de conopida cu piept de pui...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Pieptul de pui din friptura se marunteste bine si se prajeste   ,intr-o tigaie cu putin ulei , pana se face crocant . Conopida fiarta se spala si se scurge intr-o sita ....Citeste continuarea

Supa de rosii cu linte rosie

Postat de: ancutsa in Supe

Lași lintea roșie la înmuiat o jumătate de oră, apoi o speli bine cu apă rece, frământând-o cu mâinile, ca să mai scapi de coji. Cureți și speli legumele....Citeste continuarea

Mancare taraneasca de legume

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

Lași lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte. A doua zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se...Citeste continuarea

Ciorba de caprior cu ciuperci...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se  curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie . In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gris si afine

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se mixează untul cu zahărul tos și cel vanilinat, după care se adaugă ouăle, unul câte unul și praful de copt. Separat, se amestecă bine grisul cu smântâna și se...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi ouăle cu zahărul măcinat, apoi adaugi untul topit și răcit foarte bine, laptele și omogenizezi scurt. Amesteci făina cu cacaua si praful de copt și cerni amestecul peste ouă și...Citeste continuarea

Desert banana bread cu alune si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat, sare, praf de copt și bicarbonat. În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul...Citeste continuarea

Cartofi cu usturoi verde, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se taie pe lungime aproximativ asemanator cu cartofii pai.  Am taiat cartofii mai subtiri pentru a se prepara mai repede [ doar foamea ne cam inghesuia...Citeste continuarea

Stiuca cu usturoi verde si sos...

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Stiuca se condimenteaza cu sare, piper cu lamaie si boia .  Tulpinile de usturoi verde se taie in  patru , apoi se maruntesc . Masati bine stiuca condimentat impreuna cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de cacao si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de bezea,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Albușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit...Citeste continuarea

Desert chec cu migdale si merisoare

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Separati ouale. Intr-un bol mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati treptat indulcitorul si mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le...Citeste continuarea

Paste cu carne de pui si sos bechamel

Postat de: mirela0911 in Fusilli

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se strecoara de apa. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune uleiul la incins intr-o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de: katty in Prajituri

Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si...Citeste continuarea

Toba de casa

Postat de: katty in Porc

Taiem inimile in 4, limbile in doua si le tinem jumatate de ora in apa rece. Le punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaeasca putin. Spumam bine si fierbem pana se...Citeste continuarea

Ciabatta cu masline

Postat de: katty in Piine

Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu...Citeste continuarea

Mancare de naut cu zucchini

Postat de: katty in Mancaruri de post

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Adaugam zucchini taiat in semirondele mai grosute. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam usturoiul tocat fin, apoi stingem cu rosiile si...Citeste continuarea

Ciorba de stevie cu cartofi

Postat de: katty in Ciorbe

    Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Intr-o oala punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa in uleiul...Citeste continuarea

Desert prajitura Ferrero Rocher

Postat de: ella49 in Prajituri

Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se adauga nucile,faina,cacaua si untul topit si se amesteca cu o spatula. Punem compozitia intr o tava de aprox 49 lungime si 29 latine...Citeste continuarea

Desert branzoaice (bascute) pufoase

Postat de: VI in Dulciuri

Incepem cu incalzirea laptelui pe foc,cu zaharul si untul,dar fara a fierbe.  Lasam putin la racorit. Amestecam faina cernuta cu drojdia (din cea care nu trebuie activata) ,apoi adaugam...Citeste continuarea

Gem express de fructe de padure /...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute.  Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]