Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 20 Sep 2021 | 2757 vizualizari

 

Toamna-i bogata si aromata si e pacat sa nu profit de roadele sale. 

 

INGREDIENTE

  • cca 13-14 kg piersici galbene de gradina
  • 1,500 kg zahar
Portii: 17
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri):

Mai intai am cules piersicile, le-am spalat si curatat de coaja. Apoi le-am taiat si le-am bagat in robot, le-am mixat pana am obtinut un piure. Am pus piureul obtinut in tuci, am adaugat zaharul, am amestecat si am pus tuciul pe foc, la foc mediu.

Am lasat sa fiarba cca 2 ore sau pana cand piureul cade greu de pe lingura.

Am pus piureul fierbinte in borcanele sterilizate, le-am capacit, apoi le-am pus intr-o cratita incapatoare, am turnat apa in cratita pana aproape de capacul borcanului si am lasat sa fiarba cca 30 min din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.

Am stins focul, am acoperit cratita cu un pled si am lasat sa se raceasca pana a doua zi, apoi le-am depozitat in beci.

Vor sta cuminti pe raft pana vor ajunge in creme si prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]