Dulceata de smochine

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 20 Sep 2021 | 3957 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 250 ml apa
  • 80 de zmochine nu foarte coapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Am spalat smochinele, le-am taiat codita apoi le-am tinut in apa rece cca 30 min, sa iasa sucul acela laptos.

Intr-o cratita cu fund dublu am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 110 grade, apoi am pus smochinele, dupa ce le-am scos din apa. Am pus un capac peeste cratita si am lasat sa fiarba smochinele cca 35 min cu capacul pus, apoi am ridicat capacul si am mai lasat sa fiarba cca 20 min, avand grija sa adun spuma formata.

Am tras cratita de pe foc, am pus dulceata fierbinte in borcane, le-am capacit, apoi le-am asezat in cuptorul incins, dupa ce am stins focul, le-am lasat pana a doua zi cand le-am depozitat in beci sau camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine